Head i. Supershape Magnum - recenze (mini test) z 06.12.2013 - SNOW.CZ

Head i. Supershape Magnum | recenze (mini test) z 06.12.2013

Sjezdové lyže - sportovní | Počet recenzí: 0 | Značka: Head
Vložil: petrkey | Ročník: 2013 | Doba užívání: týden

Head i. Supershape Magnum - rychlý, ovladatelný rychlostní stroj, jak na upravenou pistu, tak i do měkčího sněhu pro spíše zkušenější lyžaře.

Lyže je poměrně tuhá, dřevěné jádro s výztuhou zaručí stabilitu, tvrdost a rychlé reakce, systém ERA 3.0S s technologií Radius, Rocker a Odpružení dohromady zajistí snadnější překlápění a vedení lyže po hranách a karbonová vrstva a systém pružení velice dobře absorbují nerovnosti a lyže jsou v jakémkoliv terénu klidné a s chladnou hlavou vedou kam je pošlete.

KERS a Inteligence mají pomáhat z oblouku do oblouku ztuhnutím lyže na výjezdech.

Deska PowerRail Pro zase umožní nastavení paty a špičky během pár sekund a každý si tak může nastavit vázání HEAD PRX 12S podle svého.

Délka lyží: 163cm
Rádius: 12,0m
Rozměry lyží: 127-71-105
Technologie: ERA 3.0 S, KERS, Inteligence, sendvičová konstrukce Worldcup

Zkušenosti s užíváním produktu

Lyže jsem koupil v Hervisu s tím, že jsem spíš na slalomky a chci sportovní nástroj pro sadomasochisty, kteří lítají v oblouku od rána do večera a nemají toho dost. A samozřejmě, chtěl jsem být rychlejší než rychlý, ale požadoval jsem taky trochu univerzálnosti. S radikálním závodním náčiním bych si do příležitostných polštářů tolik netroufnul. A vybral jsem dobře.

Magnumka je rychlá, ovládá se skoro sama, překlápění jde jak po másle, na hraně drží a nepustí-i když z výroby nebyly tak úplně ostré, ale každý si případně přibrousí podle svého gusta. Nicméně ovládá se dobře jak na tvrdém povrchu vč. ledových ploten, tak i v deseticentimetrovém měkčím sněhu. S trochou zkušeností a odvahy, freeride pro ni není takový problém, stačí ji trochu přisednout. Takže pokud hledáte nástroj na upravenou sjezdovku a občas zamíříte i do měkčího terénu, není problém. Ale na té upravené sjezdovce, tam se cítí jako doma. Určitě si ji nekupujte na začátek, neodpouští tolik chyb. Ale zkušenější lyžař se na ní rád sveze a bláznivý slalomkář jako já v ní zažije zřejmě nejeden orgasmus. Dokonce se mi zdálo, že i ten "podle některých marketingový výmysl" KERS funguje, když jsem se do ní opřel a prošlápl ji, byla cítit určitá pomoc, čím víc jsem jel agresivněji, tím víc se mi zdálo, že mě lehce katapultuje do dalšího oblouku. První dojmy z této lyže jsem popsal, teď jdu řádit dál, je to silně návyková lyže ;-)

+ plusy

  • Kvalita zpracování
  • Ovladatelnost
  • Rychlost
  • Lehká univerzálnost

- mínusy

  • Nemám výhrad

Head v bazaru

HEAD WC Rebels ISPEED 180...TOP!!!!!!!!

HEAD WC Rebels ISPEED 180...TOP!!!!!!!!


Vloženo: 08.12.2016
Cena: 11500 Kč
Lyžařské boty Head Vector 120 SH4

Lyžařské boty Head Vector 120 SH4


Vloženo: 05.12.2016
Cena: 2900 Kč

Head v testu

Head Monster 88


(2015/2016)
Cena: - Kč

Head Natural Instinct


(2015/2016)
Cena: - Kč

Níže naleznete další recenze ke stejnému produktu

Head i. Supershape Magnum

Autor: volcano | Ročník: - | Přidáno: 30.01.2015

Jen pozitivní, ve srovnání se supershape speed, zivější a více kope. Porovnání mezi modely s a bez čipu: nemůžu moc popsat výrazný rozdíl. Spíše bych více poznal úbytek torzní tuhosti únavou materiálu...

Head i. Supershape Magnum

Autor: Zleb | Ročník: 2013 | Přidáno: 25.12.2013

Jednu drobnou pochybnost však mám. Když mě na rozježděné sjezdovce, v odpolední únavě, kdy nohy už nebyly moc stabilní, hodil nějaký hrbol lyže k sobě, nebo jsem prostě nohy už neudržel v odpovídající...

Head i. Supershape Magnum

Autor: Vikingvike | Ročník: 2013 | Přidáno: 23.12.2013

Zkušenosti jen ty nejlepší. Drží i na ledových plotnách jak v krátkém, tak i středně dlouhém oblouku. Moc neodpouští chyby. :-D

Diskuze: Head i. Supershape Magnum

K recenzi nebyly dosud napsány žádné komentáře.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Lyžařské zájezdy

Hotel Sonnenhof
Orientační cena za noc vč. polopenze a skipasu 4 042 Kč/os.
Apartmán Zembro
Orientační cena za noc vč. skipasu 1 631 Kč/os.
Apartmány Sporting a Relais Club
Orientační cena za noc 453 Kč/os.

Reporty

Obertauern

Obertauern

Dolní Morava

Dolní Morava

autor: radez
Nové Město na Moravě

Nové Město na Moravě

autor: bobu
Cypress Mountain

Cypress Mountain

autor: volcano
Veľká Rača Oščadnica

Veľká Rača Oščadnica

autor: maesttro82
Kaunertaler Gletscher

Kaunertaler Gletscher

autor: škubánek
Livigno

Livigno

autor: sejk68