[Recenze]: Head i. Supershape Magnum - Diskuze - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ

[Recenze]: Head i. Supershape Magnum

13.01.2014 15:01:56 #1 

13.01.2014 16:48:29 #3 

Příspěvků: 31

petrkey

>> #1, Petr Havelka – SNOW, 13. 01. 2014 15:01:56

Už jsi ji jezdil? Mrzelo mě, že už jste ji dlouho netestovali :-/

13.01.2014 16:52:24 #4 

Příspěvků: 31

petrkey

Má novou geometrii, širší lopatu, zadek užší, líp jede v hlubším sněhu a na hraně je jako doma…přidal jsem stupínek na hraně na 88/0,5…z výroby mají 89/0,5 a moje nebyly ouplně ostré, takže na ledu to nebylo ono…odzkoušim za necelý dva týdny v itálii…už se těšim :-)

13.01.2014 19:02:53 #5 

Příspěvků: 197

Petr Havelka - SNOW muž

Bohužel nejezdil, loni jsem měl v hlavní lyžařské sezoně meniskus mimo své obvyklé místo, takže jsem lyžoval minimálně. Letos to vypadá líp, tak snad to SNOWtestů naberu trochu formu :-).

Jinak se omlouvám za to, že jsem sem trochu neplánovaně vsunul toto téma, ověřoval jsem fukčnost jednoho modulu a při tom se to stalo.

Co se týká výběru testovaných modelů v našich testech, o tom rozhodují dovozci/výrobci. Necháme se překvapit, jaké lyže Head pošle.

13.01.2014 22:01:38 #6 

Příspěvků: 31

petrkey

Tak preji brzke zotaveni a zformovani ;)

23.02.2014 10:59:52 #7 

Příspěvků: 4

jahnny muž

Testol som ich na (makkom)odmaku a neurobili moc dojem. Rad jazdim hranu a lyza mala v horsich podmienkach dost problem v presnosti vedenia. Pri vyssej rychlosti si aj zaklepali spice. Jazdil som aj rocnik 2011/2012 ked asi naj rodiel je pribranie na strede lyze co jej dodalo vacsej univerzalnosti. Starsi surodenec na dobrom podklade siel krasne avsak nie velka tuhost lyze bola citit v slabsej spatnej reakcii, ale zas ostala energia na celodenne jazdenie :-)

Na teste som mal moznost ich porovnat s Volkl racetiger sc uvo, a to bola uz ina kavicka. Lyza v makom povrchu sla az nepochopitelne presne, kludna vzhladom na nie velku tuhost. Jazda klasickym smykanym stylom tak isto velmi hrava a prijemna. Na tuhom podklade som nemal moznost testu:-(

23.02.2014 11:07:25 #8 

Příspěvků: 4180

HonzA_ muž

>> #7, jahnny, 23. 02. 2014 10:59:52

Jak jsi vysoký/těžký a v jaké délce byly lyže?

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

03.03.2014 12:27:16 #9 

Příspěvků: 4

jahnny muž

>> #8, HonzA_, 23. 02. 2014 11:07:25

Mam 184cm/76kg. Lyze som skusal v dlzke 163 a 170cm. Starsie som mal 163cm. Dlhsie boli ako sa da cakat pokojnejsie.

btw

Vlastnim rossignol 8sl 165cm rocnik 2012 a mam z nich podobny pocit. Na dobrom povrchu idu paradne, ale pri vyssej rychlosti tiez klepu. Dost problem bol aj na lade, ale prebrusil som ich na 88/0,5 a nabeh a vybeh cca 10cm na 87 a dost to pomohlo i ked stale to nie je uplne ono. Tento rok som skusil aj rossignol sl 9 a tie sli jak ziletky pri tovarenskom bruseni co mi tvrdili ze je 89/1. Len je to na nich troska ina makacka, ale super zvezenie :-)

03.03.2014 17:24:56 #10 

Příspěvků: 4180

HonzA_ muž

Tak to potom jsou popisované projevy lyží naprosto v pořádku – nevhodně zvolená délka.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

03.03.2014 17:39:19 #11 

Příspěvků: 1783

TNS muž

>> #9, jahnny, 03. 03. 2014 12:27:16

Dost problem bol aj na lade, ale prebrusil som ich na 88/0,5 a nabeh a vybeh cca 10cm na 87 a dost to pomohlo..

Zase som sa niečo nové priučil.Variabilné uhlovanie zboku a ešte aké.Neuvažuješ nad patentom?

..nie som pravoverný lyžiar,som len tieň z minulého fóra.

04.03.2014 16:12:05 #12 

Příspěvků: 4

jahnny muž

>> #11, TNS, 03. 03. 2014 17:39:19

:-) .. no zvazujem to .. :-) Ale dost ma to prekvapilo, ze sa to chova dost dobre. Chcem si to dat na masinu spravit cele tak potom snad uz pojdu na lade dobre.

04.03.2014 19:36:07 #13 

Příspěvků: 2279

PetrAT muž

>> #12, jahnny, 04. 03. 2014 16:12:05

Broušení možná trošku pomůže
Ale 8SL je na ledovém prostě taková jaká je . Je to lyže určená širokým masám , tvářící se jako race , ale má více charakter universálky
Pokud by jsi jezdil led, tak 9SL
Jestli natrefíš na testovačku, tak si je zkus
A jen na okraj, komerční 9GS vůbec není marná ;-)

04.03.2014 21:05:36 #14 

Příspěvků: 1783

TNS muž

>> #12, jahnny, 04. 03. 2014 16:12:05

Jahnny,nebláz­ni.Nabrús celú hranu na 87°,ak Ti to tak vyhovuje.Viac uhlov súčasne na 1 bočnej hrane je jasná chyba.Ale ako poznamenal Petr,môže to byť vlastnosť lyže a tú brúsením nezmeníš.

..nie som pravoverný lyžiar,som len tieň z minulého fóra.

05.03.2014 09:02:20 #15 

Příspěvků: 4

jahnny muž

Dik hosi za nazor.

->PetrAT – Ano mas pravdu a trocha to lutujem ze som nesiel do 9sl. Ako som pisal vyssie, vozil som sa 9nach a je to fakt rozdiel. Len na 9sl je to dost makacka, preto som hladal nieco maksie a aj univerzalnesie na nase zjazdovky. 8sl nie je zla ale.. ako pises tvari sa ako race, ale ani ta univerzalka jej moc nesadne. Preto som zabrusil sem na magnum, ktory sa tak tvari, su tu pozitivne nazory, ale moc ma neosolovil.

->HonzA_ – ano dlhsia bola kludnejsia ale presnost a rekacia lyze mi prisla rovnka. Spominana volkla sla aj pri 165cm pre mna paradne. Ako kazdemu sadne nieco ine, len som napisal svoj nazor. Mozno za par sezon zmenim, ked si zas zlepsim techniku, ale tentoraz to nebola moja salka kavy.

->TNS – tiez mam z 87 zmiesany pocit a ako pisal PetrAT ta lyza je masovka a asi chcem od nej co pravdepodobne nedostanem. Viac uhlov zboku bola cista alchymia. Robil som to rucne a nechcel som sa trapit na celu hranu a zmrsit to.. ale ako som pisal, zacalo sa to chovat lepsie… tak neviem, si ma opat zneistil, zas sa budem ztrhavat zo sna ako pred fusovanim :-) Skrz toto hladam aj ine lyze ktore mi viac „sadnu“.. len ci take vobec su :-) Ale bavi ma to..

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Hledat v diskuzi

Články

03.12.2016

Adelboden: oáza klidu ve švýcarských Alpách

Při příjezdu do Adelbodenu vás přivítá pohled na do...
02.12.2016

SP v alpském lyžování: co napověděla premiéra

Poslední listopadový víkend se stal již tradičně př...
02.12.2016

Vložky do lyžařských bot – proč a pro koho?

Při sjezdovém lyžování je noha v botě zatěžována ve...
02.12.2016

Známe vítěze souteže se Skier.cz!

Známe vítěze soutěže s lyžařským obchodem a eshopen...
01.12.2016

Vyhlášení vítěze soutěže o celosezónní Czech Skipass 2016/17

Czech Skipass – unikátní lyžařská celosezónní perma...
30.11.2016

Lyžařská sezona je tady! Nejezděte na hory bez servisu, radí odborníci

Venku první vločky a někteří z nás už plni očekáván...

Diskuze o lyžování

Služba Identbox

dnes 12:57:33 od Daniel73

Testování Sporten Stupava

dnes 12:21:49 od BoB

Ester Ledecká

dnes 08:57:50 od fischerbl

Klínovec: [Středisko]

včera 22:26:57 od BigBang

Crans-Montana: [Středisko]

včera 22:02:17 od mirjur

Výber vhodných lyží pre muža

včera 20:33:57 od Mefko1

Čím nahradit Dynastar Omecarve 10?

včera 08:51:22 od Marek Bednář

Bootfitting

včera 00:38:48 od MMartin

vosky Skivo

02.12.2016 20:26:55 od Marek Bednář