Zajímavá situace v hodnocení značek - Diskuze - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ

Zajímavá situace v hodnocení značek

25.12.2009 16:45:00 #1 

Příspěvků: 2307

Martin47 muž

Po závodu GS v Alta Badii došlo k zajímavé situaci v Brand Ranking World Cup. Alexander Ploner z Itálie, jezdící na Atomikách není členem továrního týmu a dojel na šestém místě – bodoval tedy v hodnocení značek. Tak se na celkovém 10. místě a 6. v GS mužů objevily lyže not assigned (neoznačené, bezejmenné) http://www.fis-ski.com/…ranking.html

26.12.2009 02:53:59 #2 

Příspěvků: 3866

ivan

>> #1, Martin47, 25. 12. 2009 16:45:00

Zajímavý! Co ty všechno nevyšťouráš.

Plonera už několikrát vyřadili z mančaftu, ale on si vždycky nějaké dobré body vyjede a opakovaně se vrací.

"Celé hodnocení má bohužel jednu velkou vadu. I když by to v době dnešní výpočetní techniky neměl být problém, počítají se jen body, které vyjeli závodníci alespoň jednou umístění do šestého místa. Tím přijde řada bodů vniveč a zpochybňuje se tak i celkové pořadí. Taková pravidla zvýhodňují velké firmy s mnoha dobrými závodníky, naopak ubližují těm, kdo si třeba pěstují nadějné mladé jezdce nebo živí jen pár vybraných.

Příkladem budiž Elan. Ten vykazuje 85 bodů, jež mu vyjel Slovinec Vajdic. Jenže náš Kryštof Krýzl přidal skoro také tolik, přesně 78. Jeho body se ovšem v hodnocení neobjevují.

Celá „soutěž“ je tedy hrou nepřesných čísel a spíš určitým marketingovým a motivačním prvkem."

(Tohle jsem psal o pořadí minulé sezony. Tvůj „objev“ lze přiřadit k mé argumentaci.)

Ale i tak je docela zajímavé na to pořadí občas kouknout.

26.12.2009 13:24:26 #3 

Příspěvků: 2307

Martin47 muž

>> #2, ivan, 26. 12. 2009 02:53:59

A teď si představ situaci, že by podobným způsobem zabodoval další jezdec třeba na Dynastarech. Lyže not assigned by získaly další body od jiné značky.

Jinak to co píšeš je stejná hovadina jako nepustit na OH a MS kvalitní borce. Trochu mi to připomíná dobu, kdy se pořád vymýšlelo nové a nové bodování, aby Stennmark nemohl vyhrát WC.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Hledat v diskuzi

Články

25.02.2017

Davos na kole – sen, nebo skutečnost?

Jestli je ve švýcarské horské cyklistice nějaké mís...
25.02.2017

Vlakem na lyže

Pohodlná doprava vlakem na lyže má své příznivce př...
25.02.2017

SNOW tour 2016/17: Razula – sjezdovky s vůní frgálů

Ski areál Razula je tvořen třemi sjezdovkami, které...
25.02.2017

Sporten Dark SNOW Monínec s Kryštofem Krýzlem

Po strašidelně teplém týdnu s rozměklými sjezdovkam...
24.02.2017

Technika jízdy v terénu

V letošním závěrečném dílu o freeridingu bych se s ...
24.02.2017

Více modelů lyží na jednu sezónu? Zkoušejte a bavte se!

Pražskou specializovanou sportovní prodejnu Harfasp...

Diskuze o lyžování

Swiss ski - Co je to za lyže?

dnes 07:03:57 od orim

Lyže Lusti

dnes 06:56:32 od ˘Ö˘Krab

Gabča jede !

včera 22:05:53 od Martin47

Jizda na ledu

včera 21:57:28 od HonzA_

Alpine Ski World Cup 16/17

včera 20:33:10 od PetrAT

Na hrudi obra obláček zlatý

včera 18:22:30 od Martin47

MS 2017 St.Moritz

včera 07:25:26 od HonzA_

Art Furrer

včera 06:24:51 od HonzA_

Svycarsko 2017 Freeride

24.02.2017 21:32:20 od gesho