To je kultura [článek] - Diskuze - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ

To je kultura [článek]

05.03.2010 13:02:42 #2 

Příspěvků: 4

Bradman76

Bohužel je to tak! Jsou to drobnosti, ale i ty dotváří celkový dojem.

05.03.2010 13:12:27 #3 

Příspěvků: 2034

TomáS muž

>> ****, 02. 03. 2010 17:01:29

ivane, ty celoroční asi nemáš grátis, vid? :-)))) Když jedu s Másinem, tak kabinku potřebuji použít, ale jsme první, maximálně druzí v ten den:-))) To se dá ještě kousnout. Když pomenu úroveň sjezdovek, fronty a sněhové podmínky…tak za Alpama zaostáváme v zázemí a stravování rozdílem 5 tříd! Ano v Rakousku je to 2× dražší za to 5× lepší.

05.03.2010 14:19:35 #4 

Příspěvků: 185

Jenos

Přesně tak. Jen uplně nesouhlasím, že je to tu dvakrát dražší. Ono je třeba srovnávat taky srovnatelné střediska co do počtu sjezdovek a rozlohy. Pak skipas rozhodně nebude dražší a možná i cenově stejně. O kvalitě služeb a zázemí nemá asi cenu diskutovat. Tam jsme pořád ještě někde v pravěku…

05.03.2010 14:40:52 #5 

Příspěvků: 3866

ivan

>> #3, TomáS, 05. 03. 2010 13:12:27

Jasně, že ne. Sice se znám s pokladní, ale 9000 na dřevo jako každej jinej.

Kromě toho byl tenhle ostudný hajzlík s tím mokrým hadrem dvě a půl sezony tím, co mi sloužilo na testcentru. Dohromady asi 8 mesíců skoro každej den. To už i člověka schopnýho vyspat se i na uhlí začne štvát. Hlavně když si vzpomene na ty voňavé místnosti v Alpách (nebo i u nás, např. Rokytnice), kde by si kdykoliv sedl na zem a vybalil svačinu.

Včera jsme chvíli pojezdili s paní, co dělá Špindlerovské noviny. „Kdy mi zase něco napíšeš,“ ptala se. „Co třeba o ostudných hajzlících na Hromovce,“ nabídl jsem jí s tím, že tohle by asi nechtěla. Ale prej jo. A dost se hrozila, když jsem jí ty pánské vylíčil.

Na rozdíl ode mne asi hygienici tu permici mají. Jinak by to snad takhle nemohlo fungovat? Vzpomínáte, jak se před časem hostinští buzerovali s pákovými bateriemi? Ta je tady taky, ale co ten hadr? A kde je nějaká dimenzovanost na počet návštěvníků?

„Venku“ by maličké lokální středisko parametrů Špindlu vědělo, že se musí sakra snažit, aby mu tam vůbec někdo přijel, a něco takového by si určitě nedovolilo.

Btw, formulace „když jedu s Másinem, tak kabinku potřebuji použít“ je zajímavá!

05.03.2010 15:37:42 #6 

Příspěvků: 2034

TomáS muž

>> #4, Jenos, 05. 03. 2010 14:19:35

Dvakrát dražší jsem myslel JENOM jídlo. Lyžovací stránku jsem tentokrát zcela pominul, jak jsem psal.

>> #5, ivan, 05. 03. 2010 14:40:52

Másin jí používá taky:-) Třeba chodíme spolu…na kabinku:-)

05.03.2010 15:43:06 #7 

Příspěvků: 3866

ivan

>> #6, TomáS, 05. 03. 2010 15:37:42

No právě!

Mě do ní ale nikdy nezval, a to jsme „15km krajani“. Budu se nad sebou muset zamyslet.

05.03.2010 15:45:48 #8 

Příspěvků: 185

Jenos

>> #6, TomáS, 05. 03. 2010 15:37:42

Aha. A kolik vlastně stojí jídlo a pití v Čechách na horách, třeba ve Špindlu? A jak to jídlo vypadá? Porce? Zajímalo by mě to. Už asi deset let jsem tam nebyl lyžovat.

05.03.2010 15:50:57 #9 

Příspěvků: 2034

TomáS muž

>> #8, Jenos, 05. 03. 2010 15:45:48

No já tam sice jsem často, ale stravování dost vynechávám, protože poměr cena/výkon je špatný. Řekl bych že gulášek bude stát tak 5EUR, smažák 4 a pivko 2. To je na české poměry drahé a v Rakousku je to 2× tolik, za to se vždy super najím a stačí projít bufet sem a tam a člověku se sbýhají sliny. Ve Špindlu se mi ještě neseběhly:-))

05.03.2010 15:52:33 #10 

Příspěvků: 2034

TomáS muž

>> #7, ivan, 05. 03. 2010 15:43:06

Nabídni půjčení tvých GS 191 44/33 a jsme s tebou v budce hned:-)

05.03.2010 16:07:09 #11 

Příspěvků: 185

Jenos

>> #9, TomáS, 05. 03. 2010 15:50:57

To se ti ani nedivím…Já bych taky asi vynechával. To jídlo si dovedu představit. Vodový guláš s koupeným bílým knedlíkem, apod. Tady když si dám guláš za cca. 8Eur je to vždycky paráda a často jeste vlastní maso z biofarmy a vždy domácí knedlík. O porci ani nemluvím. Nejdražší Schnitzel za cca 10Eur je plachta přes celý talíř, k tomu hromada hranolek a často i salát…Nejza­jímavější je, že jídlo na horských chatách je stejně drahé nebo i levnější než v údolí. Naproti tomu u nás na horách, co si vzpomínám, nevědí co si za to mizerný jídlo na kopci říct za balík…

05.03.2010 16:08:37 #12 

Příspěvků: 3866

ivan

>> #10, TomáS, 05. 03. 2010 15:52:33

Neboj, dojde na ně, včera jsem se dohodl, že už je NEDÁM z ruky a že si je NECHÁM, takže po Pravdovi jste na řadě. Někdy v druhé půlce března, budou přes dva snad dobré týdny do Velikonoc, pojezdíme. A taky dubnové Mísečky by mohly být pěkné. Tam ale chodím na zaměstnanecké WC, smůla.

05.03.2010 16:33:48 #13 

Příspěvků: 2034

TomáS muž

>> #12, ivan, 05. 03. 2010 16:08:37

No, tak to se už těším na ty brutální bestie… Na Mísečkách čoveče s Másinem ani na záchod nechodíme.

>> #11, Jenos, 05. 03. 2010 16:07:09

Je to tak, je to tak…není Schnitzel jako Schnitzel..

05.03.2010 18:26:12 #14 

Příspěvků: 3866

ivan

>> #13, TomáS, 05. 03. 2010 16:33:48

Bude jaro, bude teplo, nutno pít i vyměšovat. Dáme dohromady pár dobrých lyží, posezení (přivezu si tam skládací křesílko), drinky, klidně přivez i skoroženou ukuchtěný Schnitzel, nejlépe i s kuchařkou, bude sport i idylka. Ještě si to před lítací sezonou musíš užít!

06.03.2010 18:57:17 #15 

Příspěvků: 116

boso

Nuž teda, chlapi, som z toho voľajaký zmätený, ako by skonštatoval major Terazky. Sťažuje si na nízku úroveň reštauračných zariadení v českých lyžiarskych strediskách. Ja mám opačnú skúsenosť. Pri nedávnej účasti na VL4 na Dolnej Morave som mal možnosť niekoľko dní naostro testovať stravu, úroveň obsluhy, ceny… A bol som milo prekvapený. Až na jednu večeru som bol maximálne spokojný. Porcie veľké, jedlo výborné, obsluha príjemná. A obsluha vlekov – sen. U nás som veru už dávno nevidel vlekára každému podávať kotvu – na Dolnej Morave to bolo úplne bežné. Nuž ale – ja porovnávam úroveň oproti Slovensku. Vy porovnávate oproti Rakúsku. Takže, ak je to v českých strediskách nič moc, tak u nás je to už úplne v …li. Recept na nápravu (pre vás) je jednoduchý. Príďte polyžovať na Slovensko, po návrate sa vám určite znovu začnú páčiť aj vaše strediská. Hmm – ale kam by sme mali ísť my, aby sa nám pozdávali opäť tie naše strediská a ich výkrmne – Ukrajina, Rusko,? Ale ak to mám hodnotiť z dlhodobého hľadiska , zdá sa mi, že úroveň reštauračných služieb sa aj v Čechách oproti rokom 1984–1991( v tom období som žil v Čechách) predsa len trošku zhoršila.

08.03.2010 10:09:45 #16 

Příspěvků: 312

Másin muž

To je teda opravdu kultura pánové. Vyse.te se už na záchody a pojďme se domluvit na nějakým tom poježdění. Příští týden jsem pryč na testovačce sociálních zařízení a úrovni gastronomie u našich jihozápadních sousedů, ale zítra valíme s Tomášem ráno pojezdit do Špindlu, nechceš se přidat 15km krajane?

09.03.2010 09:07:19 #17 

Příspěvků: 142

pool muž

I TO JE KULTURA. Na jiném vláknu jsem potřeboval poradit nebo pomoci s lyžákama. HonzA mi nezištně zaslal na moji adresu to, co jsem potřeboval, za což mu tady veřejně děkuji. To se už (jak jistě většina z Vás souhlasí) v českých luzích a hájích bohužel moc nenosí.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Hledat v diskuzi

Články

09.12.2016

Soutěž Poznej a vyhraj: nejbližší Alpy, kde děti do 10 let lyžují téměř zdarma

Jedna z nejbližších a dopravně nejdostupnějších alp...
08.12.2016

SNOW 100 - jubilejní vydání s 8 skipasy zdarma!

Prosincové vydání SNOW – historicky rekordní – je t...
08.12.2016

Paseky nad Jizerou - top lyžování pro děti i ambiciózní lyžaře

Lyžařský areál v Pasekách nad Jizerou může nabídnou...
08.12.2016

Vyhrajte 4 luxusní lyžařské dny v Dolním Rakousku!

V Dolním Rakousku najdete rodinné sjezdovky i trať ...
08.12.2016

SP v alpském lyžování: ach ten materiál. Hudcovi premiéra nevyšla

Jan Hudec, šumperský rodák, který ještě před pár mě...
07.12.2016

Hodinky na lyže

Moderní, sportovní GPS hodinky umí často měřit širo...

Diskuze o lyžování

Klínovec: [Středisko]

včera 18:33:31 od johnycek

Co v lyžárně přebývá

včera 18:20:00 od CzechSkier

Oprava lyžiarok

včera 18:15:19 od CzechSkier

Lyzovani Prosinec 2016

včera 17:20:29 od Honza_S

Alpine Ski World Cup 16/17

07.12.2016 13:32:36 od Martin47

vosky Skivo

06.12.2016 23:25:27 od Boryš

Úplně nový typ lyží

06.12.2016 23:01:39 od HonzA_

Ester Ledecká

06.12.2016 22:21:35 od m3

Obertauern: [Středisko]

06.12.2016 10:46:17 od ACS