Lyžařský zájezd BEZ JÍDLA - Diskuze - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ

Lyžařský zájezd BEZ JÍDLA

Nalezené položky: 46 « První | < Předchozí | 1 | 2 | Další > | Poslední »

05.02.2011 08:37:05 #1 

Příspěvků: 6

baas67

dobrý den, pojedeme s rodinou poprvé do Alp a máme ubytování bez stravy. nemáte nějaké vaše tipy nebo vychytávky na toto téma? co je nejlepší vzít sebou, co nemá cenu brát, apod.? konkrétně jedeme do Francie do La Normy, nevíte jaká je tam siuace s obchody s potravinami? nemáme na to, abychom chodili každý den na večeře. díky za rady. :-)

05.02.2011 10:39:10 #2 

Příspěvků: 156

maryys muž

Dobrý den v La Normě bude určitě supermarket, mozna jich bude i vic. Pro čecha je opravdu drahé si zde nakupovat potraviny, kdo by si nekoupil ale jejich syry,vina, zelenina atd. Z vlastní zkušenosti bych poradil jednoduchá jídla, které nestojí dlouhou přípravu a hlavně vám budou chutnat. Vozíme si těstoviny, knedlíky v prášku, i zmrzlé maso, cestu to v pohodě přežije. Ještě bych doporučil se během cesty zeptat řidičů, zda Vám nezastaví v nějakem supermarketu cestou do La Normy. Ve středisku jsou ceny o 30% napálenější.

05.02.2011 14:01:07 #3 

Příspěvků: 280

adam 1

>> #1, baas67, 05. 02. 2011 08:37:05 Nevím jak jsou vybaveny apartmány ve francii,ale do italie si berem vždy varnou konvici a topinkovač-ten je dobrý na starší chleba ,který se pak dá jíst.Jinak jak bylo psáno výše -těstoviny ,rýže,polotova­ry,čin.polévky,­...... zatím

05.02.2011 14:22:05 #4 

Příspěvků: 300

rADEk

souhlasim, mozna jeste polevky,konzervy, trvanlivy salam, ovoce,caje, hodi se i zavarena kompletni jidla a hoooodne alkoholu samozrejme. osobne uzivam 300 ml malou lahev na piti na svah (jen 300ml abych nemusel kazde 2hod. mocit) a musli tycinku nebo neco podobneho. Hodi se i par dnu pred odjezdem chodit na „velkou“ rano hned po vstavani,aby si telo zvyklo na ranni „ritual“ a nemusel si cely den pretezovat sverace. :-)

Demokracie je pěkná věc, ale jeden osvícený monarcha by byl pro tuto zemi požehnáním.

05.02.2011 16:55:21 #5 

Příspěvků: 17

zbyněk muž

>> #1, baas67, 05. 02. 2011 08:37:05

v tomto stredisku je jeden obchod, je dobre zasoben, v podstate vsechno tam jde koupit-dokoupit. Ceny rozhodne nejsou nijak dramaticke. Kazdy den rano si dojdes k pekarce pro bagetu, je obrovska a stoji jedno euro, takze ja osobne bych topinkovac rozhodne nechal doma. Rychlovarka se hodi, ty tam nejsou. Kazdy apartman je trochu jinak vybaven, muze se ti stat ze budete mit i mycku nadobi, tak vem tablety.

05.02.2011 17:09:21 #6 

Příspěvků: 634

Tom_

>> #5, zbyněk, 05. 02. 2011 16:55:21

Jestli bageta (la baguette) stojí 1 E, pak je to ca o těch 30 % více než v údolí. Ale možná, že máš na mysli větší la flute.

It's only skiing

05.02.2011 17:15:43 #7 

Příspěvků: 12

b.garfield

:-) :-) :-) kdee domov můj,kde čechů ráj… určitě s sebou „hooodně řízků“na první 2 dny… pak trvanlivý salám vysočina, minimálně štangly na osobu, a konzervy,moře konzerv…místního k jídlu nic nekupovat !!!,mohlo by to být francouzský- nebo z Polska…hlavně tam nic neutrácet,stejně jako cizí tůristi u nás ,že :-) :-) :-) je tam totiž tak strašně draho… :-),že koupit čerstvý kuře a dát ho upíct do trouby ,…vyjde skoro levnějc než u nás-elektriku máte v ubytování -ne :-) / a kuře bude mít chuť,narozdíl od našich pseudo výpěstků /… ............ bože,v devadesátým… ,bych to chápal-podobný dotaz,ale po dvaceti letech ??? , to je matroš :-), to je rejpání do francouzský socialistický předotovaný zemědělský výroby a jejich produktů…,a francouzské kuchyně par excelance… když pravidelně se v alpském středisku ve 2000mnm nají našinec levněji a kvalitněji ,než u naás ,a hlavně se potom nepo.. se.. re…po cestě dolů… :-) ach jo takže ,když dodržíte veškerá doporučení výšše napsaná,povezete zpět domu žrádla pro regiment… lidi do evropy jedině s wiennerschnizlem, jedinej komu chyběl byl OETZI… :-)

05.02.2011 17:24:32 #8 

Příspěvků: 4

HaV

>> #1, baas67, 05. 02. 2011 08:37:05

My také vozíme všechno. Ideální je sestavit si jídelní lístek a podle toho nabrat potřebné suroviny. Jinak konvice určitě také vozíme vlastní hrnečky, protože někde jsou fakt malé a také velký hrnec.Už se nám stalo že největší v kuchyňce byl tak na brambory pro dva. Při cestě ho využívák jako přepravní box masa. Ještě vozíme prkýnko a velký ostrý nůž. Už si nepamatuji jaké jsou ve Francii zásuvky, ale do Itálie přidalíme ještě prodlužku udělanou z ploché šňůry. Mají tam užší zdířky a někdy ta konvice tam nejde zastrčit. Bagety, mléko, pivo atd. není problém kupovat na místě.

05.02.2011 17:45:50 #9 

Příspěvků: 634

Tom_

>> #1, baas67, 05. 02. 2011 08:37:05

Byl jsem ve Francii lyžovat několikrát a v top střediscích je dle mých zkušeností třeba proti Rakousku či Itálii dost draho. Samozřejmě nákup základních potravin se dá, ale kdo jezdí na hory běhat po trzích či samoobsluhách a po večerech vařit? My tedy ne. Protože jezdíme na lyžích většinou celý den, tak z praktických důvodů vozíme na večeře hotová jídla už z ČR. Takže vynikající večeři pořídíme za 2–3 E/os, a tak kromě času ušetříme i nějaké peníze. Jednou za pobyt si na večeři zajdeme. Jednoduché menu s vínem se dá za 30 E/os. pořídit. Samozřejmě není problém tuto částku i zněkolikanásobit.

Během dne řešíme jídlo většinou ráno připravenou bagetou obloženou třeba některým vynikajícím savojským sýrem či savojskou sušenou šunkou. Takto se stravují i mnozí Francouzi, o čemž svědčí výskyt piknikových zón u mnohých občerstvoven na sjezdovce.

It's only skiing

05.02.2011 17:54:19 #10 

Příspěvků: 12

b.garfield

>> #8, HaV, 05. 02. 2011 17:24:32 a vodu,vodu ,taky vozíte ???, to by jste měli… ,já jen jestli jí máte v jídelním lístku… :-) a hrnečky dvoje na čaj a na polífku… velkej hrnec se hodí-dyž po cestě něco trefíte… já vozím grill a udírnu,peču a udím pod svahem… bratwursty :-) a,jednou za jízdu to někdo zkontroluje,a pak nám to vždycky sežerou… :-) ach jo… Eu,– = 23,–Kč

05.02.2011 18:04:31 #11 

Příspěvků: 881

Martin430

>> #10, b.garfield, 05. 02. 2011 17:54:19

To z tý udírny ti žeru já. Vodu nevozím, po těch tvejch wurstech se nahltám tajně sněhu – hlavně aby mě nikdo neviděl – a jsem OK. Přemejšlím, že příště vezmu místo kávovaru destilační aparát a budu pálit zbytky ovocnejch salátů, co vyhazujou večer z restaurací.

Tak pak zajdi na panáka, za ty wursty. Ale jen jestli budeš mít zelí (seno), papírky ukradnem Holanďanům.

Skol

Hele, proč máš novej nickname ?

05.02.2011 18:06:06 #12 

05.02.2011 18:06:47 #13 

Příspěvků: 634

Tom_

>> #10, b.garfield, 05. 02. 2011 17:54:19

Samozřejmě, nic než evian z makra celý týden nepijeme.

It's only skiing

05.02.2011 19:08:09 #14 

Příspěvků: 180

garfield muž

>> #13, Tom_, 05. 02. 2011 18:06:47 to jsem chtěl slyšet…,ale v Bille ho maj dražší..!!! :-)

05.02.2011 19:11:36 #15 

Příspěvků: 180

garfield muž

>> #11, Martin430, 05. 02. 2011 18:04:31 páč mě někdo rád heknul… a nepsal sem ty správný voloviny.. :-) ,co sem patřej…

05.02.2011 19:28:35 #16 

Příspěvků: 180

garfield muž

>> #12, davo, 05. 02. 2011 18:06:06 povečeřel jsem argentinský hovězí stejky… ,tak nevím jestli je to adekvátní…k diskuzi o stravování na dovolené ve francii,v každém případě se stydím, za ty stejky, …pač urugvajský minulej tejden byly lepší… :-) asi sem špatnej kuchař......

05.02.2011 19:52:33 #17 

Příspěvků: 4

HaV

>> #16, garfield, 05. 02. 2011 19:28:35

Pravděpodobně jsi si poplet diskuzi. Přejdi sem: http://www.novinky.cz/…-steaku.html

05.02.2011 20:19:56 #18 

Příspěvků: 12

b.garfield

>> #11, Martin430, 05. 02. 2011 18:04:31 tuhle jsem stál před mnichovem v koloně a přemejšlel o koloně…jo, to má smysl,vozit destilačku -s sebou …trvá to,ale ten výsledek…,se dá vyvážet i do francie… :-),chce to přívěs s komínem… :-)

a z jiného vlákna sankt anton fakt není o červenočernejch sjezdovkách…to je zajímavěnezajímavý… ,ale hlavně o offpistu…!!! :-) ,kvůlivá kterýmu se tam jezdí !!!…to není středisko pro zde místní VL klientelu obřačky + modrá open…,to je pro větší děti…a dá-li počasí tak zážitky jsou nesrovnatelné se sjezdovkovými středisky,to jen pro vysvětlenou P.S. … na treku kdesi v „podkrkonoší“ CKNP/krákorám­národnípárk / okolo5500mnm mi bylo furt divný,že se ty krávy tak divně smějou :-), a sou fialový,jak milka … :-),až po jogurtu a při letu zpět na wc mi to došlo…,že voni jedou na seno… a to vysvětluje tvejch minus tisíc, přestat hulit,začít s tou kolonou...... a vylepší se to… :-)

05.02.2011 20:32:19 #19 

Příspěvků: 300

rADEk

hele Garfield ty ses fakt desny hovado :-), s tebou bych chtel jet na dovolenou,pouze pokud bys vzal ten grill. Ja bych vzal pulkilovku defloracni vazeliny a bylo by to luxusni. na zadky by sme si pak prikladali ty steaky jeste pred grilovanim.Brrr strasna predstava, uplne jsem se oklepal.

Demokracie je pěkná věc, ale jeden osvícený monarcha by byl pro tuto zemi požehnáním.

05.02.2011 20:51:19 #20 

Příspěvků: 180

garfield muž

>> #19, rADEk, 05. 02. 2011 20:32:19 :-) :-) :-) já s tebou ne.. :-) ,a už vůbec dělit se s tebou o svoje stejky… těšilo mě ,zdvořile ,a ty mi taky…

05.02.2011 21:00:19 #21 

Příspěvků: 6

baas67

díky moc všem za vaše tipy a rady. jako jednou dvakrát zajít večer na večeři můžeme, ale ne denodenně. brát sebou zmražený hotový jídlo je super nápad. to ušetří spoustu času. a brát sebou hrnec, konvici apod. mě teda nenapadlo, ale to ještě uvidím, přece jenom jedeme busem. i když teď mě napadá, že ten bus je docela zásadní informace, že?! :-) ale i tak všem ještě jednou moc díky!
P.S. co je zač ten garfield? podle jeho příspěvků bych ho odhadl na nějaký velký mindrák a slabé sebevědomí, když umí jen urážet a ponižovat. asi se k němu jeho rodiče chovali podobně, tak to teď vrací. ale přitom podle jeho některých příspěvků v jiných tématech je vidět, že to úplný idiot nebude, ale asi mu to urážení dělá dobře. je mi ho líto.

05.02.2011 21:08:38 #22 

Příspěvků: 634

Tom_

>> #21, baas67, 05. 02. 2011 21:00:19

My taky busem a není problém. Teda vozíme jen to jídlo, hrnce a rychlovarku ne. S hrncema jsme ještě problém neměli a voda se dá uvařit i na sporáku.

Ještě k tomu vaření: třeba v takovým Val Tho se voda vaří při nižší teplotě, tak se všechno musí vařit o něco déle než normálně.

A třeba jogurty přivezený z podhůří i ty v krámě jsou nafouknutý, i když nejsou zkažený.

It's only skiing

05.02.2011 21:09:58 #23 

Příspěvků: 158

medvěd muž

>> #21, baas67, 05. 02. 2011 21:00:19

Přesně tak, snad s vyjímkou rodičů. Gratuluju, dobrej a rychlej odhad.

05.02.2011 21:11:45 #24 

Příspěvků: 2031

TomáS muž

>> #21, baas67, 05. 02. 2011 21:00:19

dobrej typ je koupit FONDUE. Ad 1/ jedna je to pravý horský jídlo. Ad2/ zbytky fr. bagety jsou k ní nejlepší. Ad3/ dobrý bílý víno tam koupíte a okurky máme lepší. Balíček pro dvě osoby 500g stojí cca 120Kč. Příprava je pouze ohřát v hrnci. T

05.02.2011 21:19:11 #25 

Příspěvků: 12

b.garfield

>> #21, baas67, 05. 02. 2011 21:00:19

ještě lepší je sdělit národu,pardon,– debilně se zeptat – jedu na hory…, co si mám vzít k jídlu?…:-) :-) :-) protože jedu do francie a tam asi nic k jídlu nemaj…:-), a v koncovce přijít s tím ,že autobusem… :-),a už vůbec nevíme kolik dospělejch + kolik dětí,abychom exaktně spočítali denní dávky kcal… bílkovin,sachri­dů,tuků,vlákni­ny,nedejbože vitamínů,minerálů.. atp… NASA stravu a doporučili ji v prášku… :-) doporučení pijte hodně,víc než doma, a denně jeden isostar na osobu,a jíst nemusíte,:-)

05.02.2011 21:28:40 #26 

Příspěvků: 634

Tom_

>> #24, TomáS, 05. 02. 2011 21:11:45

Na fondue doporučuju spíš si zajít do hospody. Nebo na raclette. Ani nevím, jestli to je savojský nebo švýcarský vynález.

It's only skiing

05.02.2011 22:35:33 #28 

Příspěvků: 205

Tesna muž

>> #1, baas67, 05. 02. 2011 08:37:05

Rozhodně nemá cenu s sebou brát konzervy, paštiky apod. Vezmi si, co normálně jíte. Samozřejmě to, co je jednoduché na přípravu a přežije přepravu. Ceny v obchodech „dole“ jsou o něco vyšší než u nás, ale žádná extrahrůza, pokud ovšem víš, co si to kupuješ. Nahoře se ale ten rozdíl výrazně zvyšuje. Na místě stojí za to si koupit čerstvé bagety, někde je prodávají ráno přímo v recepci rezidence a člověk nemusí do obchodu. Pak samozřejmě víno, sýry.

My si poslední roky vozíme hlavně kvalitní maso (zamražené), k tomu přílohy, koření, česnek, cibuli, sýry, salámy, něco k večernímu posezení, dostatek „rychlého cukru“ na svačiny a na snídaně, co kdo rád, kafe, čaj, dostatek slivovice.

Návštěvu restaurace si zvaž na místě, protože dřív jsme občas na véču zašli, ale pak nám už začalo vadit, že člověk je stísněný jak někde v závodní jídelně. Pořád do tebe někdo strká, na stůl, u kterého sedí 6 lidí a na který dají lávový kámen, se vše ostatní skoro nevejde (ne že by toho bylo tak moc, ale stoly jsou tak malé). Takže od té doby, když jedeme ve více lidech, si vozíme vlastní stolní gril a děláme si žranice sami.

A k posměšným příspěvkům – jídlo si do Francie na lyže vozí drtivá většina návštěvníků včetně francouzů, někteří dokonce s sebou vláčí i desítky litrů vody na pití.

05.02.2011 23:03:06 #29 

Příspěvků: 180

garfield muž

>> #23, medvěd, 05. 02. 2011 21:09:58

a co ty bys navrh ?..parenterální výživu,myslím ,že u některých exemplářů je více než vhodná… tak si šmákni a dej si jí horem ursus ursus a běž chrápat,ty VL med vě de

05.02.2011 23:17:40 #30 

Příspěvků: 6

baas67

díky všem. takovéhle rady a tipy jsou super. Když s tím nemám zkušenost, tak proč se nezeptat. ještě mě napadá, nejezdí z La Normy nějaký autobus dolů do údolí, třeba do Modana? kdyby bylo hnusně, tak si tam zajet na výlet a třeba i nakoupit.

Nalezené položky: 46 « První | < Předchozí | 1 | 2 | Další > | Poslední »

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Hledat v diskuzi

Články

03.12.2016

Adelboden: oáza klidu ve švýcarských Alpách

Při příjezdu do Adelbodenu vás přivítá pohled na do...
02.12.2016

Světový pohár: co napověděla premiéra

Poslední listopadový víkend se stal již tradičně př...
02.12.2016

Vložky do lyžařských bot – proč a pro koho?

Při sjezdovém lyžování je noha v botě zatěžována ve...
02.12.2016

Známe vítěze souteže se Skier.cz!

Známe vítěze soutěže s lyžařským obchodem a eshopen...
01.12.2016

Vyhlášení vítěze soutěže o celosezónní Czech Skipass 2016/17

Czech Skipass – unikátní lyžařská celosezónní perma...
30.11.2016

Lyžařská sezona je tady! Nejezděte na hory bez servisu, radí odborníci

Venku první vločky a někteří z nás už plni očekáván...

Diskuze o lyžování

Alpine Ski World Cup 16/17

dnes 20:24:11 od ivan-ski

Lyže dítě-závodní?

dnes 20:12:14 od CzechSkier

Služba Identbox

dnes 12:57:33 od Daniel73

Testování Sporten Stupava

dnes 12:21:49 od BoB

Ester Ledecká

dnes 08:57:50 od fischerbl

Klínovec: [Středisko]

včera 22:26:57 od BigBang

Crans-Montana: [Středisko]

včera 22:02:17 od mirjur

Výber vhodných lyží pre muža

včera 20:33:57 od Mefko1