Hochficht: [Středisko]
#1 24.10.2009 15:02:50
Zatímco někdejší projekt lyžařského spojení jižního úbočí Šumavy s českou Novou Pecí vzal zřejmě zasvé, samotné středisko na rakouské straně se bez problémů rozrůstá. Mezi vrcholy Zwieselberg, Reischlberg a Hochficht funguje jediná šumavská „houpačka“, a to s lyžařskými parametry na středoevropské poměry výjimečnými. Není divu, že obliba Hochfichtu roste a místní plánují další investice.
Odkaz na středisko
#2 04.11.2009 08:10:12
Uz aby to bylo
"Šumava chystá "Klausovu lanovku. Povede do Rakouska
#3 04.11.2009 10:15:36
Rozumná celošumavská nebo alespoň „východošumavská“ permice by pak byla zajímavá. Ale současných až 2950 Kč za 5 dnů, kdy 3 jsou na Lipně a zbylé dva 1× Sternstein + 1× Hochficht (snad si to pamatuju dobře, někde to teď bylo jako novinka) mi přijde nesmyslně drahá. Je to víc než Špindl o Vánocích a v hlavní sezoně (2800,–).
Pokud je to skutečně závazně dohodnuté (nevěřím), měl by snad Vítek Moudrý honem pozměnit jeden z příštích textů, kde se tímhle podrobně zabývá. (Nebo to nechá jako dokument doby?)
Kdysi jsem ten projekt měl půjčený, pečlivě prostudoval, takže jsem zvědavý, jak se to nakonec vyvine.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.
Hledat v diskuzi
SNOWtipy
Diskuzní fórum | aktuální příspěvky
odřené holeně z přezkáčů Dnes 07:23:38 od HonzA_
Retro - to všechno odnes´ čas Včera 23:31:27 od eva
Lungau: [Středisko] Včera 22:49:06 od eva
Mezinárodní mistrovství diskuze Snow v obřím slalomu Včera 22:43:45 od Martin47
nove damske lyze Včera 22:06:27 od Navvy
Sněhové zpravodajství | stav sněhu
Nejvíc sněhu - Alpy
| Bernau - Hofeck - Köpfle | Německo | 560 cm |
| Ramsau - Dachsteingletscher | Rakousko | 480 cm |