JARNÍ VL - LEDOVCE Stubai + Kaunertal (diskuze strana 2)
#31 26.05.2010 10:44:09
Kaunertal mne příjemně překvapil, podmínky i počasí byly super. Ještě lepší než sezoní lyžování. První den to drželo hodně slušně i odpoledne. Závodní svah byl perfektní pokaždé celý den. Dobrá parta, ale škoda že jsme se na svahu moc nepotkávali, některé jsem neviděl jezdit vůbec. Mimořádná koncentrace výborných carvujících lyžařů a absence masových šoupačů zajistila že všechny svahy byly celý den perfektně sjízdné bez boulí a nahrnutého sněhu i pro mého malého syna. Škoda, že daní za skvělé lyžování je 30km dlouhý výjezd ze základního tábora, ještě teď mě děsí pohled na ceduli KEHRE 29 při cestě nahoru.
#34 03.06.2010 12:32:07
Ahoj, aktualni pocasi mi pripomina podzim a tudiz bych rad vyrazil na
lyze ![]()
Co mate v planu dal? Proc nejezdite na TUX? Proc nejedou stranky VL – http://www.snowschool.info/
#35 03.06.2010 16:31:13
>> mr_tom, 03. 06. 2010 12:32:07
Na Tux nejezdíme proto, že Kaunoš:
- je dostupnej autem až na sníh a bereme ssebou víc lyží, jídlo, psy…
- vleky jezdí už od 7, nebo dokonce už od 6,30h, což v janím teplu vůbec není zanedbatelný
- jezdí tam daleko víc trénující špičky závodníků od kterejch je co se učit…
- je tam výběr sklonů o slušnejch dýlkách a navíc ve prospěch modrejch…
Stránky www.snowschool.info nejsou aktualizovaný mojí vinou – nestíhám, léčím se a nestíhám jejich plánovanou přestavbu – především diskuse tam musí líp fungovat + přehlednost + stručnost + některá další vylepšení související s příští sezónou......
#36 03.06.2010 20:25:10
Ja se chystam na Tux a kamarad spolulyzar mi to odrekl, takze jsem sam a asi budu shanet nejake spolucestovatele(preci jen, v singlu je to zbytecne drahe). Nechce se nekdo pridat?
(omlouvam se, pokud jsem vam „zasvinil“ vlakno. Ale prislo mi to celkem prihodne)
#38 07.06.2010 20:11:02
Tak jsme tam tenhle víkend byli zase všichni. Ondra, Trejbič, Kytan, Šáryna, Másin a já, v neděli přijel i ivan:-)))) Byla to pecka. Kromě 50ti letýho pána v růžové kobinéze a rovnýma lyžema a jeho kámoše jsme s Másinem byli jednoznačně nejhorší lyžaři na ledovci. Sebevědomí šlo dost dolu, ale trénovali jsme pilně. Video na GS dodám. T
#39 14.06.2010 13:23:13
Letošní jarní Kaunertal byl poněkud divokej. Ze zimy to vypadalo na průšvih kvůli málo sněhu, ale nakonec studené jaro rozhodlo, že se až do konce dojezdilo v nadprůměrných sněhových podmínkách. Od konce dubna vyšlo jen pár skutečně hezkých azurových dnů (nejvíce, 4 v kuse, vyšly na letnicový víkend s VL) a konec byl poznamenaný extrémním teplem (a la ráno +8 a nulová izoterma 4700 m). „Provozně-ubytovací politika“ způsobila ukončení sezony 13/6, přičemž našlápnuto bylo na slušné ježdění do konce června.
Pokračování sezony je možné od 19/6 na Kaprunu, tradičně na Tuxu, od 12/6 na Schnalsu, od 20/6 na Moelltalu a už od konce května i na Stelviu. Samozřejmě časem i v Saas Fee a Zermattu, ale to už je pro amatéra poněkud z ruky a poněkud drahé (ne že by jinde letní lyžování s ohledem na nabídku a kvalitu lyžování bylo „levné“).
Ke cti kaunertalským je třeba přičíst, že se letos na lyžaře v samém konci nevykašlali a upravovali poctivě (šlo to i lépe, ale taky hůř) a udržovali dojezd na lyžích až na parkoviště.
Minulý týden navezli roury na nové zasněžování od parkoviště dolů, a tak snad bude stabilně lepší čili širší sjezd hlavně v kvalitní horní části. Dokud ale nepostaví „druhé patro“ nahoru na Weisseespitze a vleky na Gepatschferneru, bude to pořád plusminus stejné a ovlivněné 1. přírodou a 2. lidmi.
#40 15.06.2010 08:29:40
>> ivan, 14. 06. 2010 13:23:13
Já jen k tomu Tuxu. Vrátili jsme se odsud, spolu s Martinou (HOnzove vědí) tuto neděli.
Počasí:
kromě neděle, kdy pršelo a všechny dny velice silnej vítr – dobrý.
Sníh:
od rána bylo velký teplo (2–5 st.) Takže od božího rána byl sníh měkkej a bylo ho málo. Lezly už kameny.
Ke cti budiž, že bylo velice málo lidí. Většinu tvořila trénující masa a ti do oběda odešli. Ale protože bylo tak málo lidí nepouštěli vůbec sedačky a vleky, jely pouze páteřní lanovky a tím pádem byli v provozu sjezdovky jen k „Fernethausu“ a to ještě jen část. Upravovány byli tak dva pruhy rolby na kraji, zbytek ponechán svému osudu. Zbytek vleků pustili až v sobotu.
Řekl bych, že teď už se tam asi nevyplatí jezdit.
A ukradli nám tam svačinu. Ale jinak jsme byli spokojení.
Skol
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.
Hledat v diskuzi
SNOWtipy
Diskuzní fórum | aktuální příspěvky
Mezinárodní mistrovství diskuze Snow v obřím slalomu Včera 23:02:57 od Martin430
Obračka na novou sezónu Včera 21:31:32 od TomáS
Retro - to všechno vodnes´ čas Včera 21:18:43 od jsk.1
Rozbor videa - Vojta21 Včera 20:50:22 od Vojta21
odřené holeně z přezkáčů Včera 20:06:38 od korsičan
Sněhové zpravodajství | stav sněhu
Nejvíc sněhu - Alpy
| Bernau - Hofeck - Köpfle | Německo | 560 cm |
| Ramsau - Dachsteingletscher | Rakousko | 480 cm |
| Engelberg - Titlis | Švýcarsko | 476 cm |
| St. Anton am Arlberg / Arlberg | Rakousko | 470 cm |
| Lungern - Schönbüel | Švýcarsko | 450 cm |
Nejvíc sněhu - Česko