Head Worldcup Rebels I.GSR - recenze (mini test) z 30.03.2019 - SNOW.CZ

Head Worldcup Rebels I.GSR | recenze (mini test) z 30.03.2019

Sjezdové lyže - sportovní | Počet recenzí: 4 | Značka: Head
Vložil: tomtvaroha | Ročník: 2018 | Doba užívání: ½ roku

Lyže Head WC Revbels I.GSR jsou univerzální lyže (170 cm/14,4 m). Mají dřevěné jádro a tvrdší konstrukci (Worldcup Sandwich Construction). Koupené v akci za 7 900 Kč, aktuálně 9 800 Kč. Určené pro pokročilé lyžaře. Krásně drží na zmrzlém sněhu i při agresivní jízdě.

Zkušenosti s užíváním produktu

Lyžař: 175 cm, 95 kg, především carvingový oblouk při vyšších rychlostech.

Jezdil jsem jak v prašanu, tak na tvrdém podkladu. Lyže se v menší vrstvě prašanu taky neztratí, ale nejlíp jim to sedí na zmrzlém tvrdém podkladu. Krásně drží na hraně a mohl jsem se na ně vždy spolehnout. Předchozí Head X-Shape byly takové měkké rekreační lyže, model Head WC Rebels I.GSR je o míle jinde.

Lyže jsou určené spíše na střední a další oblouk. Nejlépe fungují při rychlejší jízdě. Jsou stabilní a drží i na hrbolaté a zmrzlé sjezdovce. Krásně drží směr, zahájení oblouku a přechod na další oblouk je hračka.

Lyže bych doporučil pokročilejším lyžařům, kteří hledají sportovní lyže pro střední oblouk do ceny 10 000 kč.

+ plusy

  • tvrdost
  • docela universální lyže
  • dřevěné jádro
  • střední radius

- mínusy

  • rychlost lyže/skluznice (voskována teprve dvakrát) takže počítám že se časem zrychlí

Head v bazaru

LYŽAŘSKÉ BOTY HEAD RAPTOR 90 RS

LYŽAŘSKÉ BOTY HEAD RAPTOR 90 RS


Vloženo: 08.04.2019
Cena: 5000 Kč
Head i.GS RD 188 cm

Head i.GS RD 188 cm


Vloženo: 02.04.2019
Cena: 330 eur Kč

Head v testu

Head Kore 99


(2018/2019)
Cena: 15490 Kč

Head Monster 88 TI


(2018/2019)
Cena: 14390 Kč

Diskuze: Head Worldcup Rebels I.GSR

30.03.2019 15:34:21 #2 

Příspěvků: 98

Nojby

Ročník: 2018 | Doba užívání: ½ roku

Lyže Head WC Revbels I.GSR jsou univerzální lyže (170 cm/14,4 m).

Těsně pod Krabovým kritériem hustodémonsky­krutopřísných „obřaček“ :-)

Lyže jsou určené spíše na střední a další oblouk. Nejlépe fungují při rychlejší jízdě.

- mínusy

rychlost lyže/skluznice (voskována teprve dvakrát) takže počítám že se časem zrychlí

:-D
Dycky Vist!

30.03.2019 18:14:52 #3 

Příspěvků: 1177

Pavlos muž

>> #2, Nojby, 30. 03. 2019 15:34:21

Cywe, a já bláha si od Mariana vzal 175cm/14m Salomon X-Race jako pohodové slalomky.

A oni jsou to lyže na střední/delší oblouk…

Člověk se pořád učí.

Výše uvedený názor je jen soukromým subjektivním dojmem autora. Nemusí, ale někdy i může to být pravda.

30.03.2019 18:38:45 #4 

Příspěvků: 824

johnycek muž

Ten minus znamena, ze ta lyze je moc hustokrute rychla nebo pomala?

panta rhei

30.03.2019 20:14:48 #5 

Příspěvků: 6520

˘Ö˘Krab muž

>> #2, Nojby, 30. 03. 2019 15:34:21

O výjimku v zařazení do kategorie HDKP obřaček si mohou zažádat v dotačním titulu SSSLSS (Věda a výzkum pro inovace). Žádosti bude vyhověno.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Recenze dle kategorii

Recenze dle značek

Lyžařské zájezdy

Penzion Almrausch
Orientační cena za noc vč. polopenze 1 950 Kč/os.
Hotel Lagorai
Orientační cena za noc vč. polopenze a skipasu 3 035 Kč/os.
Hotel Alpina Resort Nature & Wellness
Orientační cena za noc vč. polopenze 1 764 Kč/os.

Reporty

Klínovec

Klínovec

autor: Milka
Mayrhofen / Ski Zillertal 3000

Mayrhofen / Ski Zillertal 3000

autor: Bobulini
Ovčárna Praděd

Ovčárna Praděd

autor: pmaja
Kaunertaler Gletscher

Kaunertaler Gletscher

autor: gimli35
Harrachov

Harrachov

autor: Nahoru Adolu
Špindlerův Mlýn - Svatý Petr

Špindlerův Mlýn - Svatý Petr

autor: 0ndra
Breuil Cervinia Valtournenche / Matterhorn ski paradise

Breuil Cervinia Valtournenche / Matterhorn ski paradise

autor: TMa