Podekovani - zkusenost obracky

09.01.2012 11:59:09 #1 

jirri

Posledni dobou na foru probehlo par diskuzi ohledne budoucnosti fora, komu to pomaha, kdo se veze a kdo to plati svym casem, co za to a tak…

Chtel bych podekovat vsem, co zde dopuji lyzarskou komunitu, snad jim to alespon trosku pomuze se motivovat a stale sdilet jejich zkusenosti.

Standardni pribeh: posledni 4 roky na slalomkach Sporten AHV 06. Fascinace krojenim, jak lyze toci na petniku. Prubezne ctu o obrackach, o technice … Vysledek: chci to zazit.

Prave jsem prozil 2 dny se svymi obrackami Kneissl White Star 190/23.

Den D

1. jizda – uff, tak tohle znamena, ze obracka proveri techniku. no to bude tezke ale je to vyzva
2. – 3. jizda – hej, pujde to, jen to chce dat vice duvery lyzi, a proste jen delat to, co vim.
4. – 5. jizda – behem oblouku stihnu vnimat vice veci, stihnu ruce, nohy, snih, hraneni … no, jeste 2,3 jizdy a beru si slalomky, tohle je makacka a snih se zkazi, …
6. – 7. jizda – budovani duvery: ta lyze drzi, toci krasne, pohoda, rychlost, bezpecnost. Jeste par jizd si dam..
8. – 10. na slalomky dneska zapomenu, i v horsicich se podminkach to drzi, rozhodne vice nez se prat s nasmykanym snehem v kratsich oblouccich (11h – jdu domu)

Den D+1

• slalomky pujcuji zene (a rad ;))
  • ustabilnuje se horni polovina tela (toho jsem za 4 roky nebyl schopen docilit)
  • znova jsem schopen stihat (ne rychlosti, ale kvalitou) svetho 10leteho syna, co ma obracky od zacatku sezony

Neni to zadna ostra lyze, ale je to lyze o 25 cm delsi, skoro s 2× vetsim radiusem. Po 2 dnech:

• toci krasne, stredni/delsi oblouk mi dovoli vsechny pohyby mnohem lepe prozit
  • ve strednim oblouku zasadne stabilneji (bezpecnejsi) nez kratke slalomky
  • nebal bych se ostrejsi lyze

DEKUJI za tento zazitek. Bez tohoto fora bych se k tomu asi nedokopal. Porad bych si drzel odstup od vybaveni pro experty a asi i mnohem vice nasledoval vsechny ty marketingove kecy.

Mozna i dalsi muzou pridat svuj pribeh, a alespon tak vyjadrit svuj casto skryty dik.

Jo a dik „zdroji“ za ty lyze.

09.01.2012 14:24:36 #2 

ivan

>> #1, jirri, 09. 01. 2012 11:59:09

Hezký příspěvek a hezké, žes neváhal poděkovat za inspiraci.

Někdy se vývoj od extrémů (slalomka) vrátí do rozumných rozměrů (skoro) sám, jindy je vhodné tomu trochu pomoci „plavbou proti proudu“, protože kombinace komerční a mediální kanonády může sabotovat žádoucí relace neboli lidi blbnout.

Přičemž (blbé) lyže jsou ještě to nejmenší zlo, jež se dneska hustí do hlav.

12.01.2012 19:57:32 #3 

TomáS muž

S Másinem ti děkujem za pochvalu. Už čtvrtý den na Kronplatzu prožívám „ohromení“ tou lyží, když v 10.30 sundám SG. Musím říct, že ses trefil ideálně do kategorie vstup do GS 185 plus. Je to lyže, která ideálně spojuje vlastnosti racecarveru 180+/R21 a obřačky. Je skutečně hodná, točivá, ale při tom zase trochu obřačka. R jsem jí vypočítal na cca 25. Já sem si nechal dvě:-) Ještě jsem nejel lepší poměr cena/výkon… Uvidíme, jak lyže bude držet…

12.01.2012 21:32:46 #4 

TNS muž

>> #3, TomáS, 12. 01. 2012 19:57:32

Už ste vybrakovali celý „zdroj“,či tam ešte niečo z Kneisslu ostalo?Chystáte sa spolu Másinom pomocou starých SG na nové pravidlá FIS pre GS?:)

..nie som pravoverný lyžiar,som len tieň z minulého fóra.

12.01.2012 22:28:53 #5 

aldaf

Chtěl bych se přidat k zakladateli tohoto vlákna a poděkovat všem zdejším diskuzním matadorům.Vloni jsem po dlouhém váhání a strachování vyzkoušel GS lyže.Do té doby jsem jezdil na jakýchsi pseudoobřačkách R18 a klasických obřaček jsem se bál jako spousta jiných.Každý výrobce uváděl,že to jsou lyže pro závodníky,lyžařské experty atd. a na to jsem si nevěřil.Pak jsem dostal kontakt na jednoho závoďáka a následně od něj koupil race GS za pár peněz s vědomím,že když to nepůjde,tak je prostě vyhodím a bude to.První jízdy byly hrůza,v hlavě blok,že se na tom nedá jezdit.Pak jsem o tom přestal zbytečně moc přemýšlet,a ono to tam najednou přišlo a já ty lyže loni skoro nesundal z nohy.Jsem už sice střední generace,začínám se trochu bát(3 děti,pod­nikání atd.),ale ten pocit,když to po ránu valím po upravené sjezdovce na plný pecky ,je prostě nenahraditelný­.Letos jsem přikoupil ještě kvůli učení svých dětí a na náš zdejší krátký svah slalomky Lusti RT,jezdí se na nich skvěle,ale už se těším na delší kopec a moje kočičky 191/27.Pro ty z vás,kdo se toho bojíte jako loni já,věřte,že to není tak hrozné a zkuste to.Nedá mi to,abych ještě nezareagoval na poslední dění na tdejším fóru.Sleduju ho pasívně déle než rok a myslím že je nás hodně,komu otevřelo lyžařské oči.Byla by proto stašná škoda,kdyby se z toho stalo fórum plné osobních útoků a osočování,to si lyžování nezaslouží.Takže ještě jednou děkuju všem,kteří mi svými zkušenostmi a radami pomohli se posunout o notný kousek dál.Skol

12.01.2012 22:42:53 #6 

Másin muž

>> #4, TNS, 12. 01. 2012 21:32:46

Spíš se chystáme pomocou starých GS na nové pravidla FIS pre SG, to bysme možná oba jakž takž utočili. :-) Zdroj bohužel téměř vyschnul, ale aspoň doma to vypadá jak u Knajslů, což zejména něžný polovičky vyloženě ocení.

12.01.2012 23:06:22 #7 

TNS muž

>> #6, Másin, 12. 01. 2012 22:42:53

Som si môhol myslieť,že Másin nebude ďaleko.

„ale aspoň doma to vypadá jak u Knajslů, což zejména něžný polovičky vyloženě ocení.“

Akože sú pekné,hodia sa k bielej koženej sedačke ako solitér,alebo ako to teda vyzerá u Knajslov?

..dostal si od TomáSa info o Raptoroch?Mám pre Vás nachystané aj info o Raptors WC plug,ale už bez rozmerov.

..pekné pojazdenie Kneissl boys:)

12.01.2012 23:15:19 #8 

Másin muž

>> #7, TNS, 12. 01. 2012 23:06:22

O Raptorech nepadlo ani slovo, byť by mě to aktuálně docela zajímalo, páč začínám shánět nový boty.

Tomáš určitě pěkně pojezdí, zmetek jeden. :-) Je tam s rodinkou, já pojezdím maximálně u nás v ČR o víkendu.

Knajsle kam se podíváš, tak to vypadá u Knajslů, máš pravdu, sou krásný a tak se zároveň, alespoň podle mýho, výtečně hoděj jako designový doplněk interiéru.

12.01.2012 23:24:04 #9 

TNS muž

>> #8, Másin, 12. 01. 2012 23:15:19

TomáS išel bez Teba?Čo si mu Ty menej než rodina?

Urguj si info u Tomáša.Vravel,že to pre Teba..počkajte banda,však ja Vás rozoštvem:))

Raptory sa rozhodne ku Kneisslom hodia výtečne.Farba jazdí,to je predsa základ výberu!

12.01.2012 23:42:09 #10 

Másin muž

>> #9, TNS, 12. 01. 2012 23:24:04

Nezatopíš, neposvítíš, jak tu u nás říkáme.

Budu mu asi muset, holomkovi, trochu zvednout mandle za informační trhliny.

Barva a zejména použitý font písma na botě je bezpochyby nejdůležitějším faktorem výběru!

19.03.2016 06:31:51 #11 

Vvladimir muž

Taky bych chtěl poděkovat 1. fanatikům z fóra: díky nim jsem během pár let opustil lyže 159cm/R13 a loni pořídil jedny 176/17, šířka 86 mm a teď Kastle Rx 12 184/18 m, fakt parádní svezení. 2. bych chtěl poděkovat e-shopu aaalyze.cz: původně jsem měl trochu obavu kupovat lyže, které jsem reálně neviděl. Ale za víc než dobrou cenu přišly lyže v perfektním stavu, po servisu (skluznice a hrany jako nové). Maximální spokojenost.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy