Není divu, že tato rozmanitost chutí byla vytříbena ve dvaceti restauracích až na úroveň michelinských hvězdiček. Mezinárodně ceněná jsou i jihotyrolská vína. A mnohé z těchto lahůdek můžete ochutnávat na sjezdovce v horských chatách.

Dvanáct horských chat v Alta Badii po celou sezónu nabízí malé občerstvení s aperitivem – „slope food“. Název této gurmánské svačinky je lyžařskou obdobou ve městech oblíbeného „street food“ či „finger food“, tedy rozmanitých jednohubek podávaných spolu s aperitivem, k jejichž konzumaci nejsou potřeba žádné příbory.



V Alta Badii můžete po zdejších pahorcích, dokonale propojených lanovkami, putovat od jedné horské chaty ke druhé a ochutnávat, co připravili michelinští i jiní renomovaní kuchaři jako Norbert Niederkofler (Ütia de Bioch), Arturo Spicocchi (Ütia I Tablà) nebo Fabio Cucchelli (Ütia Ciampai). K drobným delikatesám z místních surovin se budou samozřejmě podávat i nejvybranější jihotyrolská vína. Tato svačinka vás moc nezdrží a počet navštívených chat si samozřejmě určíte sami.

Každé úterý a čtvrtek si můžete dopřát bohatou horskou snídani přímo na svahu ještě před lyžováním. Kabinková lanovka vás deset minut před sedmou hodinou ranní vyveze z Corvary na horskou chatu Col Alto, kde se při vycházejícím slunci podává snídaně. Poté se můžete pustit po čerstvém manšestru jako první ještě předtím, než se na lanovky dostanou běžní „denní“ lyžaři. Ve středu a v pátek se ranní lyžování se snídaní koná na chatě Las Vegas nad San Cassianem.

A na svah se můžete vrátit ještě večer. V horské chatě Club Moritzino, kam rádi zavítají i slavné osobnosti nejen italské vyšší společnosti, můžete povečeřet a zároveň zůstat i na bujarou zábavu. Z údolí vás do chaty vytáhne rolba a kromě vybraných pochoutek nechybí ani hudební program. Dolů se můžete nechat svézt dolů rolbou anebo se uprostřed noci vydat na lyžích po měsíčním svitem osvětlené sjezdovce.

www.suedtirol.info