Není divu, že tato rozmanitost chutí byla vytříbena ve dvaceti
restauracích až na úroveň michelinských hvězdiček. Mezinárodně ceněná
jsou i jihotyrolská vína. A mnohé z těchto lahůdek můžete ochutnávat
na sjezdovce v horských chatách.
Dvanáct horských chat v Alta Badii po celou sezónu nabízí malé
občerstvení s aperitivem – „slope food“. Název této gurmánské
svačinky je lyžařskou obdobou ve městech oblíbeného „street food“ či
„finger food“, tedy rozmanitých jednohubek podávaných spolu
s aperitivem, k jejichž konzumaci nejsou potřeba žádné příbory.
V Alta Badii můžete po zdejších pahorcích, dokonale propojených lanovkami,
putovat od jedné horské chaty ke druhé a ochutnávat, co připravili
michelinští i jiní renomovaní kuchaři jako Norbert Niederkofler (Ütia de
Bioch), Arturo Spicocchi (Ütia I Tablà) nebo Fabio Cucchelli (Ütia Ciampai).
K drobným delikatesám z místních surovin se budou samozřejmě podávat
i nejvybranější jihotyrolská vína. Tato svačinka vás moc nezdrží
a počet navštívených chat si samozřejmě určíte sami.
Každé úterý a čtvrtek si můžete dopřát bohatou horskou snídani
přímo na svahu ještě před lyžováním. Kabinková lanovka vás deset minut
před sedmou hodinou ranní vyveze z Corvary na horskou chatu Col Alto, kde se
při vycházejícím slunci podává snídaně. Poté se můžete pustit po
čerstvém manšestru jako první ještě předtím, než se na lanovky dostanou
běžní „denní“ lyžaři. Ve středu a v pátek se ranní lyžování se
snídaní koná na chatě Las Vegas nad San Cassianem.
A na svah se můžete vrátit ještě večer. V horské chatě Club Moritzino,
kam rádi zavítají i slavné osobnosti nejen italské vyšší společnosti,
můžete povečeřet a zároveň zůstat i na bujarou zábavu. Z údolí vás
do chaty vytáhne rolba a kromě vybraných pochoutek nechybí ani hudební
program. Dolů se můžete nechat svézt dolů rolbou anebo se uprostřed noci
vydat na lyžích po měsíčním svitem osvětlené sjezdovce.
Jižní Tyrolsko: jak chutná lyžování
Lyžařské oblasti |
07.03.2013 |
komerční prezentace

Jihotyrolané berou gastronomii velmi vážně, podobně jako třeba Italové. V jejich kultuře i kuchyni se obtiskly vlivy tyrolské, italské i ladinské.
Další články v rubrice Lyžařské oblasti
24. 03. 2023 |
Kaunertal a Pitztal: lyžujte až o 30 % levněji!
23. 03. 2023 |
Sezóna 2022/23 v Jižním Tyrolsku ještě nekončí: ze zasněžených hor do rozkvetlých údolí
08. 03. 2023 |
Paseky nad Jizerou: pohodová rodinná dovolená
08. 03. 2023 |
Tipy SNOW tour 2022/23: Dolní Morava – Slamník pořád vede
03. 03. 2023 |
Tipy SNOW tour 2022/23: Severák – kdo lyžuje, nezlobí
02. 03. 2023 |
Tipy SNOW tour 2022/23: Tanvaldský Špičák – tvrdý podklad pro sporťáky, nový park pro děti
25. 02. 2023 |
Severák je k dětem přívětivý
24. 02. 2023 |
Trentino: neodolatelné nabídky jarního lyžování
21. 02. 2023 |
Tanvaldský Špičák: bezpečnější lyžování pro děti
21. 02. 2023 |
Tipy SNOW tour 2022/23: Malinô Brdo – hlavní je Hlavní
20. 02. 2023 |