Kolekce Kästle se vyznačují především precizností a přesností výroby, která stále probíhá kompletně v Rakousku, a tudíž dokáže svému uživateli zaručit ty nejlepší výrobní postupy u každé konkrétní lyže. Dodržování tradice je to, na co si rakouští výrobci potrpí, a u Kästle tomu není rozhodně jinak.
Historie Kästle zasahuje hluboko do minulosti, během let, kdy světoví závodníci na lyžích Kästle vyhrávali velké světové závody se formovaly technologie, které jsou k výrobě využívány dodnes.
Technologie výroby lyží Kästle je postavena na tradiční, přesné, ruční výrobě z nejkvalitnějších materiálů.

Chris Davenport, profesionální freerider a vítěz mnoha prestižních závodů – „Když smícháte silné jméno s dlouhou historií dohromady s vynikajícím zpracováním a technologiemi, tak výsledkem je vítěz na všech frontách.“
Jedinečná Sandwich konstrukce
Sandwich konstrukce je dosud nepřekonaná klasická konstrukce lyže, kdy se dodnes lisují jednotlivé pláty ručně na sebe, a eliminuje se tak maximální možná škála různých vad, které vznikají při strojové výrobě.
Stavba lyže je na pohled celkem jednoduchá, ale je potřeba mnoholetých zkušeností k tomu, aby byla perfektně vytvořena. Tak jak se to u lyže Kästle sluší a patří. Celodřevěné jádro je složené z různých typů dřeva, dále jsou použity dva kovové plátky po celé délce lyže, skluznice, hrany a vlepené bočnice.
Hollowtech
Hollowtech je klíčovou technologií, kterou najdete na všech lyžích Kästle. Při použití technologie Hollowtech získává každá lyže přesnost v přední části díky snížení hmotnosti materiálu na její špičce. Těžké a nepotřebné vrstvy jsou vystřižené a nahrazené pouze plastovým plátem, což snižuje vibrace špičky až o 30 %. Díky tomu je lyže rychlejší a při snížení vibrací činí lyže mnohem stabilnější a přesnější v jejím oblouku.

Technologie Hollowtech má také variantu 2.0, přičemž klasická verze se používá u lyží s běžným tvarem skluznice a převážně na sjezdovce. Hollowtech 2.0 je používána hlavně u lyží s větší kontaktní plochou, u delších lyží a pro jízdu ve volném terénu či pro skialpové výlety.