Hotel Hochschober na Turracher Höhe (1.763 m) má otevřeno takřka celý rok. Jarní, letní a podzimní sezóna trvá od konce května do konce listopadu. Zimní sezóna plynule navazuje a končí zpravidla teprve začátkem května. Pro hotel Hochschober je charakteristická kombinace atraktivních Korutan a zázemí hotelu s neobyčejnou, na počasí nezávislou nabídkou: čtyřposchoďová autentická ČÍNSKÁ VĚŽ s pravou čínskou čajovnou a tradiční čínskou medicínou, orientální lázně HAMAM a před hotelem na jezeře CELOROČNĚ VYHŘÍVANÉ JEZERNÍ KOUPALIŠTĚ.
Půvabné pohoří Nockberge, které obklopuje hotel Hochschober ze všech
stran, a alpská příroda mají po celý rok co nabídnout. A hotel se svou
bohatou a opravdu zajímavou nabídkou pro dobrou pohodu umožňuje hostům
napínavý a zároveň relaxační pobyt.
Jak to všechno začalo...
Od alpského ubytovacího hostince k pohodlnému prázdninovému
hotelu
1929: Zpočátku to bylo jen 30 lůžek v pokojích s tekoucí teplou vodou.
Přicházeli nejen rakouští hosté, ale i Němci, Češi, Slováci,
Maďaři a Jugoslávci.
1933: Díky velké poptávce byla kapacita hotelu rozšířena o dalších 20
lůžek
1934:zhoubný požár zničil celý hotel
1936: nový Hochschober s 65 lůžky uveden v provozu
1938 – 49: Válka a obsazení hotelu okupačními mocnostmi (Angličany) –
Hans Leeb pracuje ve vlastním domě jako topič, manželka jako pokojská. Na
jaře 1949 hotel opět v rukou rodiny Leebových – ovšem v dezolátním
stavu.
1950-51: kompletní sanace a rozšíření na 75 lůžek. Leebovi byli první,
kdo získali v rámci pomoci při obnově půl milionu šilinků.
1967: zprovoznění krytého bazénu a sauny
1968-94: postupné zdokonalování nabídky hotelu
1995: světová rarita – celoročně vyhřívané jezerní koupaliště „See
Bad“
1998: zřízení pravého tureckého hamamu
2002: Karin Leeb a Martin Klein – noví manažeři hotelu vytváří pojem
„hóchšobrování“ včetně odpovídající filozofie
2005: dokončení Čínské věže
2008: vybudování vily pro děti a dětského klubu
Každý pátek:
Nostalgické večery při romantickém světle svíček
Večerní program má každý pátek slavnostní atmosféru: v klasickém
černobílém oblečení očekává vedení hotelu hosty při pátečních
vzpomínkových večerech a zve na skleničku sektu. Při aperitivu z vlastních
vinic zazní salónní hudba ve stylu dvacátých let.Kuchaři Josef Dorner a
Ferdinand Bauernhofer dlouho listovali v těch nejstarších kuchařkách, aby
našli inspiraci pro své historické jídelníčky, a nyní připravují
každý týden tradiční jídla v moderním pojetí. Toulky osmi desítiletími
v historii kuchyně doprovází romantické světlo svíček.
Hóchšóbrování pro hlavu
Metoda Haki uvolňuje hlavu, šíji a ramena
”Terapie haki stretch & relax se v první řadě koncentruje na na oblast
ramen, šíje a hlavy, tedy nejvíce zatížených partií moderního člověka
trávícího život u psacího stolu. Vedoucí terapeutického týmu v hotelu
Hochschober Harald Kitz ji vyvinul pro dnešní stresované lidi.
Metoda haki® harmonizuje nervový a svalový systém a vede k vytvoření
vnitřní rovnováhy mezi hlavou a tělem, uvolňuje bloky a přetažení a
regeneruje nervy a svalstvo. Zvyšuje tak pohyblivost a výkonnost šíje a
krční páteře. Cíleně snižuje bolesti hlavy tím, že uvolňuje svalová
napětí. Dále stimuluje srdeční oběh a lymfatický systém a posiluje
imunitu.
Více informací na :www.hochschober.at