Swix voskovací pec - recenze (mini test) z 01.02.2015 - Swix voskovací pec - recenze - SNOW.cz

Swix voskovací pec - recenze

Recenze, uživatelský test Swix voskovací pec na lyžařském webu SNOW.cz.

Vybavení na servis lyží - Péče o skluznici | Počet recenzí: 0 | Značka: Swix
Vložil: volcano | Ročník: - | Doba užívání: týden
+
vložit další recenzi k tomuto produktu (po přihlášení)

Voskování ve voskovací peci/bagu je základní přípravou všech závodních lyží před jejich prvním kontaktem se sněhem a před namontování vázání. Jedná se o ponechání namazané lyže skluznicí vzhůru v boxu při teplotě 60-80 °C kdy se kompletně lyže prohřeje na tuto teplotu a při ní absorbuje skluznice daleko více vosku do daleko větší hloubky.

Zkušenosti s užíváním produktu

Osobně voskuji normálně zatepla, důležité je před voskováním lyže bronzovým kartáčem vykartáčovat a otevřít poreznost skluznice a zbavit nečistot. Pak navoskuji žehličkou a ponechám větší vrstvu vosku, v peci pak po 6 hodinách dále voskuji třeba i 30 min a přidávám stále vosko, po přejetí žehličkou vosk téměř netuhne díky nahřáté lyži. A na skluznici se vytvářejí malé porezní tečky a pouhým okem je vidět jak lyže vosk saje... Dá se takto dostat až o 200 % více vosku do skluznice než při běžném voskování za tepla...

Následně nechat lyže několik hodiny vychladnout na pokojovou teplotu ideálně skluznicí vzhůru. Po zatuhnutí na skluznicici stejně nezbyde moc vosku, i když tam necháte vrstvu... Lyže vše vsákne a lyže se vám bude zdát jakoby mastná... Stačí seškrabat a vykartáčovat. Lyže vydrží cca 2x více než při klasickém navoskování, ale doporučuji stále voskovat pravidelně po cca 3 dnech ježdění... Pokud by chtěl někdo vyzkoušet jsem ochoten podělit se o osobní zkušenosti nebo takto lyže profi připravit.

+ plusy

  • velmi dobrá penetrace vosku
  • delší výdrž

- mínusy

  • cena a čas s přípravou strávený

Diskuze: Swix voskovací pec

K recenzi nebyly dosud napsány žádné komentáře.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy