nabrousit či nenabrousit - příspěvky uživatele Tom_ - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ

nabrousit či nenabrousit - příspěvky uživatele Tom_

08.01.2010 07:24:04

Tohle téma sleduju. Zase jsem o něco chytřejší. : – )

Jen nerozumím, proč HOnza hned na začátku doporučoval

„odklon cca 0,5 – 1 a úhel 89–90“

když většině lyžařů má vyhovovat 88/0,5 st.


05.01.2010 11:16:13

>> #14, CzechSkier, 05. 01. 2010 10:40:20

Ad 1) To je opravdu ten úhel menší než 89 jen kvůli tomu, aby byla hrana ostrá? Tak proč se teda ned…


05.01.2010 08:48:34

Dotazy k broušení:

1.) Dají se zpětně zjistit (změřit?) úhly, na které jsou lyže nabroušené?

2.) Proč je takový rozdíl v jízdních vlasnostech lyže

  1. nabroušené třeba na 89 a 88 stupňů, když …

Komerční tipy