Lyže Sporten, či něco jiného... aneb brouci v hlavě. - příspěvky uživatele Panderson
Jiné jsem nezkoušel a popravdě jsem se o ten typ lyží ani nikdy nezajímal. Od začátku jsem hledal celodenní lyži. Možná někdy časem, až si to budu moct finančně dovolit, si pořídím vícero lyží a budu …
Já jen zpozoroval menší konstrukční rozdíl mezi letošním a loňským modelem (alespoň dle webu). Ale jestli to má nějaký významnější vliv, těžko říci.
S tím naprosto souhlasím, že pak narůstá délka hlavně v zadní
části. Občas, když jsem se nudil ve frontě, tak jsem se ohlédl, kde že
vlastně ty lyže mají konec a slušně jsem si u toho protáhl záda
…
No to si momentálně nedovedu představit, že bych měl přidat dalších
deset čísel, již tak jsem se v první moment lekl, co mi to přistálo za
lodě na nohách
… ale
třeba se k tomu taky propracuji po…
Tak jsem si počkal na testovací akci Sportenu a zhruba na 4 hodiny se povozil na Iridium 6 ve 168cm. První věc, která mě ohromila, byla stabilita v rychlosti a v oblouku. Ze začátku jsem to musel až k…
Nakonec s koupí lyží počkám pravděpodobně až do nového roku a snad navštívím nějakou testovací akci, abych si vyzkoušel, jak mi budou sedět různé druhy… Hlavně si chci vyzkoušet lyže v té délce kole…
Děkuji všem za rady a připomínky, že jste mi zase o něco více v tomto směru otevřeli oči.
Já ten stupeň beru jako dosti široký, neboť do experta mám ještě daleko (na technice je určitě co zlepšovat) a pokročilým (čímž považuji jedince, co sjede kdejaký kopec, ale moc z toho lyžování nemá)…
Mně jde třeba o to, zda si pořídit na mé poměry dlouhou slalomku (165cm) a považovat ji za takový hybrid mezi krátkým a středním obloukem. Nebo zda je to úplně mimo mísu.
Ty lyže mám již nějaký ten pátek :D no a ve svých 23 letech jsem těch lyží zatím moc neprotočil. Proto tak dumám, jaké si teď koupit, protože mi zase na pár let zůstanou.
Zdravím všechny milovníky zimních radovánek. Rád bych vás poprosil o radu. Již nějakou dobu mám vyhlédnuté dva modely lyží a pořád né a né se rozhodnout. Jedná se o Sporten AVH 05 SL 17/18 (165/160cm)…