Tisková zpráva Alta Badia
40 let sjezdovky Gran Risa ve fotografiích
Gran Risa letos slaví 40. výročí svého prvního závodu, který se uskutečnil v roce 1985. Na oslavu tohoto milníku vypráví fotografická výstava v lyžařském areálu příběh Gran Risa prostřednictvím snímků, které vypovídají o rychlosti, odhodlání a legendě. Je poctou všem, kteří přispěli k velikosti této sjezdovky, a Freddymu Planinschekovi, oficiálnímu fotografovi akce od jejího prvního ročníku, který svým objektivem zachytil každé vítězství a každý výjimečný zážitek. Výstava zahrnuje 20 fotografií rozmístěných podél nejmalebnějších sjezdovek Alta Badia a nabízí fanouškům jedinečnou procházku mezi sportem, vzpomínkami a krásou.

Sport, hudba i kulinářské zážitky pro diváky
Pod vedením Andyho Varalla pracuje organizační výbor každý rok na tom, aby zajistil bezchybný průběh akce a neustále přinášel vylepšení a inovace. I tento ročník spojuje sport a životní styl prostřednictvím hospitality zón: fanoušci mohou své šampiony povzbuzovat naživo – buď z tribun v přízemí, nebo ze tří exkluzivních míst.
Hosté si opět mohou vychutnat exkluzivní gurmánské zážitky v Leitner VIP Lounge na střeše budovy lanovky s výhledem na Gran Risa. Odtud mohou sledovat závod z privilegované perspektivy a zároveň strávit několik hodin relaxace se sklenkou vína. V neděli 21. prosince hosty rozmazlí špičkoví kuchaři Herbert Hintner (restaurace Zur Rose, jedna hvězdička Michelin, Eppan) a Pasquale Tozzi (restaurace La Farmacia Bistrot, Chiari) svými kreacemi.
V pondělí 22. prosince převezmou kulinářské vedení Tina Marcelli z restaurace Johanns v Sandu v Taufers a Johann Lerchner z restaurace Lerchner’s v St. Lorenzen, oba ocenění zelenou hvězdičkou Michelin. Společně představí čtyřchodové menu, které spojuje vášeň pro regionální tradice a udržitelný původ sezónních surovin. O sladké okamžiky, od snídaně po dezerty, se postará Ricky Wieser z „I Dolci di Ricky“, cukrář z Alta Badia, se svými kreativními gurmánskými kreacemi.
Interiér VIP salónku Leitner zaujme moderním, rafinovaným stylem s prostory pro společné posezení, jako je útulný wine bar, a intimnějšími, odlehlými koutky, které jsou ideální pro obchodní jednání. Služby pro hosty jsou nepřetržité: po celý den se podávají některé z nejlepších produktů Jižního Tyrolska, jako je špek a sýr, spolu s vynikajícími jihotyrolskými víny a šumivými víny – ve spolupráci s vinařským konsorciem Jižní Tyrolsko a IDM Jižní Tyrolsko.
Vstupenky jsou k dispozici za 315 € (neděle) a 230 € (pondělí).
Red Bull Energy Station disponuje rozlehlou terasou přímo v cílovém prostoru a zaručuje fanouškům zážitek ze závodu z bezprostřední blízkosti – srovnatelný s atmosférou v boxech Formule 1 nebo Moto GP. Na dvou podlažích čekají na hosty stylové designové stoly a pohodlné lounge pohovky. Hospitality je koncipována jako otevřené místo setkávání a doprovází návštěvníky během všech dnů světového poháru: od pohodové snídaně přes bohatý oběd formou bufetu až po příjemné přestávky s horkými nápoji nebo energetickými drinky, doprovázené hudbou DJs.
Vstupenky do Red Bull Energy Station jsou k dispozici za cenu 250 € (neděle) nebo 220 € (pondělí).

Nejtradičnější lounge, kompletně zařízená dřevem, nese název Gran Risa Chalet. Tento prostor určený pro pohoštění je věnován ladinským tradicím a kultuře a při této příležitosti bude hostit partnery Forst, Oakley a Movimënt. Kromě zařízení v alpském stylu nabízí možnost ochutnat některé z nejlepších pokrmů místní kuchyně - jednoduché, ale autentické.
Vstupenky na tribunu jsou k dostání od 30 € jak na neděli, tak na pondělí a stejně jako ostatní vstupenky je lze zakoupit na webových stránkách www.skiworldcup.it.
Víkend Světového poháru začíná již v sobotu 20. prosince večer losováním startovních čísel (19.00 hod.) v centru obce La Villa. Poté se ve stanu, který bude postaven přímo v cílovém prostoru Gran Risa, uskuteční oslava, organizovaná hasiči.
Více informací: www.skiworldcup.it | www.altabadia.org










































