Nordica Nordica Dobermann Spitfire TI EVO - recenze (mini test) z 25.03.2016 - Recenze {{brand_model_name}} - test Nordica Nordica Dobermann Spitfire TI EVO
Domů Recenze Lyže sportovní Nordica Nordica Dobermann Spitfire TI EVO

Recenze Nordica Nordica Dobermann Spitfire TI EVO (25.03.2016)

Recenze Nordica Nordica Dobermann Spitfire TI EVO (sportovní Lyže) na lyžařském a skialpovém webu SNOW.cz.

Lyže - sportovní | Počet recenzí: 7 | Značka: Nordica
Vložil: Lucik | Ročník: 2016 | Doba užívání: týden
+
vložit další recenzi k tomuto produktu (po přihlášení)

Sportovní lyže, určena na upravené sjezdovky. Učení: pánská/unisex. Má slalomový tvar šičky a obřákový střed. Konstrukce lyže EVO ENERGY TI. Má dřevěné jádro. Při 160 cm je rádius 13,5 m, parametry 122,5-72-105,5 mm (spička-střed-patka lyže).

Zkušenosti s užíváním produktu

Lyže je opravdu vhodná na upravenou sjezdovku. Odpoledne, když byla sjezdovky už ve špatném stavu, tak lyže už tolik neposlouchala. Lyže je sportovní slalomka určena spíše pro pány, i přes to jsem ji jako žena zvládla. Ale chce to více síly. Krátký oblouk lyže udělá prakticky sama, do středních a delších oblouků je potřeba více síly a dobré techniky. Celodenní ježdění je silově náročnější. Lyže se mi líbi pro variabilitu oblouků, není to striktní slalomka na krátký oblouk.

+ plusy

  • krátký až střední oblouk

- mínusy

  • potřeba techniky a síly

Diskuze: Nordica Nordica Dobermann Spitfire TI EVO

31.03.2016 16:31:09 #2 

Příspěvků: 6275

HonzA_ muž

„Krátký oblouk lyže udělá prakticky sama, do středních a delších oblouků je potřeba více síly a dobré techniky.“

Tomu úplně dobře nerozumím. Vždycky jsem si myslel že zajet (nějak) na jedné lyži krátký oblouk je na techniku i fyzičku náročnější než se vyvážet v dlouhých obloucích. Můžeš to trochu upřesnit?

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

31.03.2016 18:45:07 #3 

Příspěvků: 6846

˘Ö˘Krab muž

>> #2, HonzA_, 31. 03. 2016 16:31:09

160cm, 122,5–72–105,5mm, R=13,5m … Nordica Dobermann Spitfire EVO
Slalomový tvar špičky a obřákový tvar středu lyže umožňuje širokou variaci oblouků od krátkých uzavřených až po delší široké oblouky.

160cm, 123–73–105mm, R=10,9|13,1m … Sporten Iridium 5,6 & Universum & Iridium
Lyže má dva rádiusy (ve špici větší a v patě menší) což umožňuje progresivnější zahájení oblouku a zároveň rychlejší výjezd.

Lyže se liší (teoreticky) geometrií jen 0,5mm, možná zrockerovatěním a průběhem flexe, to však nezavdává zásadní příčinu pro avizovaný zhoršený výkon ve středních obloucích. Leda, že by se soudruhům v Nordice něco výrazně nepovedlo, ale tomu se snad ani nedá věřit. Žerou oslíci děti?

P.S. Vidíte zázračnou moc propagandy? „Obřákový tvar středu lyže!“ To magické, vášní spalující a tep zrychlující slovo „obřák“, silnější než všechny čipy, difuzéry, tlumiče, ufa … tak se to dělá.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

31.03.2016 19:51:04 #4 

Příspěvků: 1845

fischerbl

>> #2, HonzA_, 31. 03. 2016 16:31:09

>> #3, ˘Ö˘Krab, 31. 03. 2016 18:45:07

Podle fotek v profilu recenzentky mi to tuplem smysl nedává. Ledaže je po přechodu z Fischerek zaskočena plnou špičkou nových lyží.

Jinej gang...

31.03.2016 20:12:00 #5 

Příspěvků: 3413

Martin47 muž

>> #2, HonzA_, 31. 03. 2016 16:31:09

Mínusy – potřeba techniky a síly. To je teda lyže úplně na … Chci tip na lyži, na které jde lyžovat zcela bez techniky a síly.

31.03.2016 20:43:47 #6 

Příspěvků: 2304

oblouk muž

Nojo, no – nevím co vede Lucíka k psaní recenzí… Že by to byla potřeba podělit se o bohaté lyžařské zkušenosti?

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

31.03.2016 20:46:03 #7 

Příspěvků: 6275

HonzA_ muž

>> #6, oblouk, 31. 03. 2016 20:43:47

Protože za recenze jsou Snowbony?

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

31.03.2016 21:06:40 #8 

Příspěvků: 6275

HonzA_ muž

A koukám že Lucík je v recenzích na Snow profík…

Lucík na Snow

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy