[Recenze]: Nordica Nordica Dobermann Spitfire TI EVO - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Recenze (mini testy) [Recenze]: Nordica Nordica Dobermann Spitfire TI EVO

[Recenze]: Nordica Nordica Dobermann Spitfire TI EVO

31.03.2016 16:31:09 #1 

31.03.2016 16:31:09 #2 

Příspěvků: 6560

HonzA_ muž

„Krátký oblouk lyže udělá prakticky sama, do středních a delších oblouků je potřeba více síly a dobré techniky.“

Tomu úplně dobře nerozumím. Vždycky jsem si myslel že zajet (nějak) na jedné lyži krátký oblouk je na techniku i fyzičku náročnější než se vyvážet v dlouhých obloucích. Můžeš to trochu upřesnit?

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

31.03.2016 18:45:07 #3 

Příspěvků: 6846

˘Ö˘Krab muž

>> #2, HonzA_, 31. 03. 2016 16:31:09

160cm, 122,5–72–105,5mm, R=13,5m … Nordica Dobermann Spitfire EVO
Slalomový tvar špičky a obřákový tvar středu lyže umožňuje širokou variaci oblouků od krátkých uzavřených až po delší široké oblouky.

160cm, 123–73–105mm, R=10,9|13,1m … Sporten Iridium 5,6 & Universum & Iridium
Lyže má dva rádiusy (ve špici větší a v patě menší) což umožňuje progresivnější zahájení oblouku a zároveň rychlejší výjezd.

Lyže se liší (teoreticky) geometrií jen 0,5mm, možná zrockerovatěním a průběhem flexe, to však nezavdává zásadní příčinu pro avizovaný zhoršený výkon ve středních obloucích. Leda, že by se soudruhům v Nordice něco výrazně nepovedlo, ale tomu se snad ani nedá věřit. Žerou oslíci děti?

P.S. Vidíte zázračnou moc propagandy? „Obřákový tvar středu lyže!“ To magické, vášní spalující a tep zrychlující slovo „obřák“, silnější než všechny čipy, difuzéry, tlumiče, ufa … tak se to dělá.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

31.03.2016 19:51:04 #4 

Příspěvků: 1845

fischerbl

>> #2, HonzA_, 31. 03. 2016 16:31:09

>> #3, ˘Ö˘Krab, 31. 03. 2016 18:45:07

Podle fotek v profilu recenzentky mi to tuplem smysl nedává. Ledaže je po přechodu z Fischerek zaskočena plnou špičkou nových lyží.

Jinej gang...

31.03.2016 20:12:00 #5 

Příspěvků: 3978

Martin47 muž

>> #2, HonzA_, 31. 03. 2016 16:31:09

Mínusy – potřeba techniky a síly. To je teda lyže úplně na … Chci tip na lyži, na které jde lyžovat zcela bez techniky a síly.

31.03.2016 20:43:47 #6 

Příspěvků: 1022

oblouk

Nojo, no – nevím co vede Lucíka k psaní recenzí… Že by to byla potřeba podělit se o bohaté lyžařské zkušenosti?

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

31.03.2016 20:46:03 #7 

Příspěvků: 6560

HonzA_ muž

>> #6, oblouk, 31. 03. 2016 20:43:47

Protože za recenze jsou Snowbony?

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

31.03.2016 21:06:40 #8 

Příspěvků: 6560

HonzA_ muž

A koukám že Lucík je v recenzích na Snow profík…

Lucík na Snow

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy