Lusti CWR 87 - recenze (mini test) z 19.01.2020 - Lusti CWR 87 - recenze - SNOW.cz

Lusti CWR 87 - recenze

Recenze, uživatelský test Lusti CWR 87 na lyžařském webu SNOW.cz.

Lyže - allmountain | Počet recenzí: 13 | Značka: Lusti
Vložil: jenda0007 | Ročník: 2020 | Doba užívání: týden
+
vložit další recenzi k tomuto produktu (po přihlášení)

Popis lyží LUSTI CWR 87 - Cross Wide Rocker
Universální lyže s rockerem. Spolehlivá lyže do středních a vysokých rychlostí, která projede vše a všude. Sandwichová konstrukce, celodřevěné jádro, jedna biaxiální a triaxiální prepregová nosná vrstva, dva pláty titanalu, sintrovaná závodní skluznice, strukturovaná polyamidová vrchní fólie (odolnější proti poškrábání). Univerzální lyže s obráceným průhybem lyže v oblasti špičky - tzv. rocker (CWR je historicky první model od LUSTi s rockerem). Díky rockeru je lyže určena především do hlubšího či měkčího sněhu. Na tvrdém podkladu je lyže v zahájení oblouku pomalejší. Pokud vám však pomalejší zahájení oblouku vyhovuje, lyže se vám odmění klidem a dobrým držením na hraně. Oceníte její stabilitu i na rozbité sjezdovce.

Délka (cm) | profil (mm) | poloměr (m) 166 | 132 - 87 - 114 | 15,8 172 | 132 - 87 - 114 | 17,2 172 | 132 - 87 - 114 | 18,4 184 | 132 - 87 - 114 | 20,0

Vázání: VIST VSP 412

Zkušenosti s užíváním produktu

Lyže Lusti, která se vyrábí v České republice stojí bez vázání okolo 10 500 Kč a s vázáním od Vistu 412 s podložkou okolo 14 500 Kč. Já jsem jezdil na lyžích o délce 166 cm. Mám necelých 100 kilo a výšku 180 cm, lyžuji carvingový oblouk, preferuji střední a vyšší rychlost, coby sportovní lyžař.

Od těchto lyží jsem měl dost velká očekávání a musím říct, že jsem byl jako sportovní lyžař spíš zklamaný, protože se na lyžích dost nadřu. Zahájení oblouku je docela těžkopádné a pomalé (to je dáno šířkou, u širších lyží je přehranění náročnější a rychlejší překlopení z hrany na hranu vyžaduje trochu cviku). Taky je potřeba se do lyže dost opírat a šlapat. Od allmoutainky jsem čekal, že půjde lehce vodit, ale to není v tomto případě tak úplně pravda. Lyžař musí mít dobrý fyzický fond.

Lyže patří určitě váhově mezi těžší. Jezdil jsem hlavně po rozbité sjezdovce, kdy lyže by si s tím měla dokonale rozumět. Ve střední rychlosti ano, ale lyže je vyrobena i pro vyšší rychlost, a to mi úplně nepřišlo. Díky šířce pod botou 87 lze projet jako tank odpolední měkkou sjezdovku, to je určitě výhodou. Lyži bych doporučil jako univerzálku pro aktivnější a sportovnější lyžaře. Lyže je určitě vhodná pro celodenní lyžování, z mého pohledu bych je doporučoval hlavně do středních rychlostí.

+ plusy

  • hezký design Lusti
  • střední oblouk
  • na celý den a do (takřka) všech povrchů

- mínusy

  • těžší
  • pomalý nástup do oblouku
  • nebral bych je ráno na manšestr
  • je to na nich dřina

Diskuze: Lusti CWR 87

20.01.2020 20:45:20 #2 

Příspěvků: 3441

PetrAT muž

100 kilový chlap na AM 166
To by se už dalo klasifikovat jako pedofílie …

20.01.2020 21:47:23 #3 

Příspěvků: 966

adam 1

>> #2, PetrAT, 20. 01. 2020 20:45:20

Je to zvláštní když si sportovní lyžař 180/100 vezme nejkatší možnou délku .:-( ale asi tuším proč :-| .Je to špatný s tím “lyžováním” v Čechách a na Moravě tiééž 8-O :-( Ps: ty lyže by opravdu měly umět mluvit :-D co vy na to výrobci? ;-)

20.01.2020 21:49:44 #4 

Příspěvků: 1419

Vvladimir muž

Jako 100 kilový chlap napsat jako mínus, že je lyže těžší… Recenze je na nic, naprosto nevhodně zvolené parametry, nemohla tak plnit žádné očekávání ani zadání.

21.01.2020 10:31:17 #5 

Příspěvků: 1279

Pavlos muž

>> #3, adam 1, 20. 01. 2020 21:47:23

Po týdnu na českých horách jsem došel k závěru, že 90% českých lyžařů jsou čistokrevní slalomáři. Mají lyže maximálně 165cm s R do 13 metrů. A to často při parametrech 190cm/110kg.

Výše uvedený názor je jen soukromým subjektivním dojmem autora. Nemusí, ale někdy i může to být pravda.

21.01.2020 10:50:18 #6 

Příspěvků: 189

s.j1 muž

>> #5, Pavlos, 21. 01. 2020 10:31:17

ono se to netýká jenom českých lyžařů vidím to úplně stejně i jindeve světě , divné je že i modely, které se nabízejí jako obřačky nutí lidem v délkách – 10 cm – 15 a to i v půjčovnách. Když se bavím s někým kdo nějak lyžuje o lyžích tak se skoro každý lyží ve výšce postavy bojí a říká, že se nechce zabít. Když zmíním, že se mi dobře lyžuje na lyžích 188 při mé výšce 176 tak nejbvyklejší odpověď je že skoky na lyžích nedělají.

21.01.2020 10:50:53 #7 

Příspěvků: 2288

IIIvan muž

>> #5, Pavlos, 21. 01. 2020 10:31:17

Aspoň sa môžme kochať krásne zavretými SL oblúkmi…alebo sa mi to len zdá a je k videniu len SuperG v rámci 5% najlepších na svahu? :-)

21.01.2020 11:19:48 #8 

Příspěvků: 3441

PetrAT muž

>> #6, s.j1, 21. 01. 2020 10:50:18

Když zmíním, že se mi dobře lyžuje na lyžích 188 při mé výšce 176
Ono to je tak, že Ty lyžuješ
Ale široké masy rekreantů mají pocit „že lyžují“ . A k tomu je nejlíp jim nabídnout výbavu, která jim ten pocit co nejsnadněji nabídne

21.01.2020 11:32:49 #9 

Příspěvků: 189

s.j1 muž

>> #8, PetrAT, 21. 01. 2020 11:19:48

tak to ja mám taky jen pocit, že lyžuju a při každé příležitosti kdy ořu sjezdovku obličejem o tom přesvědčuji i široké okolí, ale to že lidi, kteří lyžují rekreačně na krátkých lyžích nucení lyžema do pohybu který se vzdáleně podobá jizdě v brankách to nemají ze své hlavy je jasné a je tu nějaké spiknutí prodejců/výrobců co je do toho nutí :). A přitom na dlouhé lyži s radiusem nad 20 metrů by si to užili mnohem více.

21.01.2020 17:25:30 #10 

Příspěvků: 2281

TomáS muž

Tyhle recenze jsou snad ještě horší, než reporty ze středisek. 100kg týpek si koupí 166 s rockerem, takže vlastně 155, nejde mu na tom zotočit, ale má potřebu nám to tady otestovat. Ten co v 90km/hod prohejbal Salomony za 7tis byl taky dobrej.

21.01.2020 18:20:12 #11 

Příspěvků: 543

M.art.in muž

>> #5, Pavlos, 21. 01. 2020 10:31:17

A kolik z nich jsi viděl zajet slalomový oblouk? Budu daleko od pravdy když si tipnu O? Mě je to jedno kdo na čem “lyžuje” ale fakt se na sjezdovce často bojím, když tyto “slalomáře” míjím. A nejvíc mě dnes pobavil rozhovor jedněch kolegů na sedačce, když se bavili jestli pojedou modrou, červenou, nebo černou. Asi není těžké odhadnout, které 2 v jejich očích stojí za ho.no páč to tam nejede a ktrerou si dají :-)

Rock 'n' Roll Forever...

21.01.2020 20:17:13 #12 

Příspěvků: 1279

Pavlos muž

>> #11, M.art.in, 21. 01. 2020 18:20:12

Abych nekřivdil, potkal jsem poláka s chráničem brady na helmě a s lízatky na hůlkách a ten fakt uměl. Taky měl fisové Racetigery. Ostatní většinou obřákový oblouk na prudší a mírná vlnovka na placce.

(Já si tam s allmountainy 183cm/17,5m a 83mm pod botou připadal jak ufoun)

Výše uvedený názor je jen soukromým subjektivním dojmem autora. Nemusí, ale někdy i může to být pravda.

22.01.2020 14:09:18 #13 

Příspěvků: 1190

johnycek muž

>> #11, M.art.in, 21. 01. 2020 18:20:12

Já už se tomu nedokážu ani smát. Dělám, že tam nejsem a snažím se o neviditelnost :-)

panta rhei

22.01.2020 14:34:10 #14 

Příspěvků: 543

M.art.in muž

>> #13, johnycek, 22. 01. 2020 14:09:18

Tak to máme podobně. Dnes co čert nechtěl 5m ode mě jeden cca 100kg idiot vlnovkář na “slalomkách” sundal trénujícího závodníka klučinu z Běloruska na červené v Říčkách. O víkendu se jede Skiinterkriterium, tak od včera už najíždějí závodníci. Já v tu dobu také trénoval se svou Ilonkou, kolem ní projel tak 1,5m, vypadalo to, že sundal ji. Klučina lehnul, držel se za nohu, šusař šel taky k zemi, ale díky hmotnosti si to ještě cca 20m sjel po tlamě k lesu. Hned jsem běžel ke klukovi, ale naštěstí to bylo cajk. Byl trochu otřesený, ale noha dobrá. Přijel k tomu jejich trenér, nakonec to dobře dopadlo. Já byl ale nasranej fakt festovně, tak když si šusař přišel pro lyže, tak jsem mu řekl své a za rámeček si to rozhodně nedá. Přesně ten typ v hajzlposedu, 100kg 185m, 155tky pěnovky a jízda stylem buď a nebo.

Rock 'n' Roll Forever...

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy