Sjezdovky:
Ne všechny sjezdovky byly oficiálně otevřené, ale odpoledne jsem se
vydal prozkoumat několik zavřených a k otevření nemají daleko, jsou
upravené, jen občas vykoukne kus rostliny, kameny dělají problém jen velmi
zřídka. Zejména dopoledne byla nejlepší červená pista Oursière.
Sněhové podmínky:
Na začátek prosince zřejmě těžko mohly být lepší. Sněhu sice nebyly
vyloženě závěje, ale hlavní sjezdovky s přehledem pokryl. Bylo slunečno a
panovala ideální teplota kolem nuly, takže sníh příliš netál a vzhledem
k malému počtu lyžařů se ani netvořily boule.
Komfort – lanovky, vleky a zázemí:
Kromě pár kotev na zelených sjezdovkách jsou v celém areálu nataženy
lanovky, nejčastěji pohodlné čtyř- a šestisedačky.
Zalidněnost:
... odpovídající prvnímu prosincovému čtvrtku, na svazích bylo
dohromady možná 50 lidí ve špičce. Fronty žádné.
Občerstvení a aprés-ski:
Velkou terasu s krásným výhledem do údolí Grésivaudanu a na protější
masív Dent de Crolles nabízí restaurant u dolní stanice sedačky Grand Cerf.
Malý oběd začíná na 5 € (různé sendviče), v nabídce jsou ale i
dražší teplá jídla.
Doprava do střediska a parkování:
Poté, co se vyškrábete cca 20 km serpetinami do Pipey, můžete zde auto
odstavit zdarma na přilehlém parkovišti a přestoupit na sedačku, která
vás vyveze téměř o 800 metrů výše.