[Diskuze k článku]: DISKVALIFIKACE KVŮLI DESETINĚ MILIMETRU - příspěvky uživatele administrator
(Honza, ) Díky za úsilí, mně se to počítat nechtělo , takhle vidím že je to
úplně mimo mísu.
(Tomáš/SNOW, ) Trochu jsme se v těch jednotkách zamotali, tak jsme
titulek radši změnili. Sorry, všem matematikům.
(Tomáš/SNOW, ) Článek určitě nečerpá z TV (z)NOVA, ale jejich reportáž byla inspirací pro titulek, protože mikrometr je kratší než desetina milimetru (nebo setina centimetru, tisícina decimetru, deset…
(PetrAT, ) jj setina centimetru je desetina milimetru. Skutečně úžasný paskvil. Je otázka jak se při měření bude zaokrouhlovat. Toto musí být jasně stanovenu, plus kalibrace měřící šupléry atd. Nedávn…
(Mara, ) Zhruba spocitano mi vyslo, ze by nejaky rozdil 100 stupnu mozna mohl hral roli maximalne tak nekde o jeden rad nize nez s jakou presnosti se provadi to mereni (jak jsem pochopil na desetiny m…
(Mara, ) Vypada to, ze clanek cerpa z vysilani TV NOVA. Tam tez pokladali mikrometr a (rozechvely hlas reportera:-) ) „pouhych nulacelanulajedna centimetru“ za to same. Nicmene od doby, kdy na Nove za…
(PetrAT, ) Šupléra běžně měří na 5 setin a jsou i s přesností
2 setin. Samozřejmě, že se bude měřit kolmo na skluznici. To byla asi
spíš Záhrobského spekulace, že by měřil „na plocho“
(Honza, ) Ahoj Ivane, stanovuje FIS i podrobné podmínky pro měření – jako např. teplotu okolí, lyže a měřidla a dobu po jakou v této teplotě musí všechny prvky zůstat?Dokážu si představit poměrně …
(Honza, ) Těžko říct, v jiném článku na stejné téma (asi iDnes) jsem narazil na úžasnou jednotku – setina centimetru.
Já osobně bych si tipnul že se řeši desetina milimetru. Protože když to…
(Tomáš/SNOW, ) Sorry, zkomolené Kryštofovo jméno mi uniklo. Udělala to automatická oprava ve Wordu.
(ivan, ) Teď koukám, že už dřív zvoral jméno „Gisinové“. Ať už je ten autor podle jména jaké chce národnosti, nemohl by aspoň zahraniční příjmení OPSAT správně? Je to přebírání nějakého agenturního te…
(ivan, ) Hele, nemohl by takový text někdo prohlédnout, aby zdroj kalibru SNOW nedopadal jako blábolivé mainstreamové servery, kde klidně napíšou „Krutl“? U nás mi to opravdu dost vadí… A ten podiv …
Mohl z toho být nejlepší výsledek v obřím slalomu v sezoně a možná i útok na elitní desítku, ale nakonec zbyly Šárce Záhrobské v italské Cortině d'Ampezzo jen oči pro pláč. To se jí totiž moc často n…