Blizzard WRC - příspěvky uživatele Winterized
A abych Ti odpověděl Martine 74 na dotaz. Množit se to může kdekoliv. Souhlasíš?
Martine 47, množí se to tím ,že s kamaradáma nejen komunikuješ,ale co je hlavní: Myslíš to vážně. A to co jim zděluješ, jsou myšlenky a rady které jsou pravdivé.
Příspěvek z času 8 : 31 patří panu Obloukovi, protože si myslím že je potřeba dotazy a odpovědi jasně a konkrétně adresovat aby nevznikal v komunikaci chaos.
Taky si myslím, že brzdovým válečkem nikdy nezabrzdíš. Musíš brzdit určitou plochou třením. Tak jako že zabrzdíš jen ostrou hranou.
Promiň Thomasi, jsem standardní uživatel lyží, který si občas nabrousí hranu a navoskuje skluznici dle aktuálních podmínek. Nemyslel jsem to špatně.Nejsem výrobce.
Ahoj, myslím si, že železem nevyztužíš absolutně nic, je měkké. Železo musíš nalegovat Mn, Si, Cr, V, atd., potom můžeš z ocele dělat např. výrobky pro vyztužení. Z ocele jsou i HRANY na lyžích.;-).
Dobrou noc, balím to. Dost mě šťavíte.myslel jsem že tyto základní informace dávno víte. Když tady na foru denně komunikujete. Štĕsí a lyžím zdar(Hlavně hranám zdar).
Zkouška jiskřením je velmi nepřesná, a záleží na subjaktivním posouzení jednotlivce. Mám dobrou zkušenost se spectrotestem.
Vyrobenou hranu bych vyžíhal, aby byla pružná a měla rovnoměrnou vnitřní strukturu po celé své délce. Co Vy na to?
Myslím si,že hrany vyrábí pořád Německá firma Waelzholz. Mimo jiné. Dodávají tyto vyrobené hrany pro Head, Atomic a Volkl.
Máte někdo zkušenost s konkrétnim modelem lyží, kde už od výroby byla nerovnoměrně nabroušená hrana.úhel nebyl po délce konstantní?
Právě pro nepřesnost současného strojního broušení kdy ti z lyže vemou více mat. než by bylo vhodné ma ruční práce výhody.právě proto jsem se ptal v původním dotazu na úhlování hran z výroby.chci v to…
Ahoj, já jsem časem a praxí dospěl k tomu, že brousím hranu i od skluznice. Právě z důvodu toho, že v servisech to za moc nestálo. V servisu záleží jak lyži upne, v jakém stavu má brusné kameny, jak …
Nápis Hand Made mě pobavil, proto jsem ho uvedl v závorce. Před touto inform. jsem uvedl výrobní linku. V druhém příspěvku jsem uvedl CCA 0,5, 0,75 nebo 1. Spíše mě udivilo, že prodejce uvedl odklon h…
OK. nedostal jsem však odpověď na původní dotaz. Je mi jasné, že když není 0 tak bude cca 0,5; 0,75 nebo 1. Informace o tom, že to nepoznám mi nestačí.
Kdyby bylo na lyži 0 od spodu, tak by se na ní dalo jet, ale nedalo by se zatočit. Díky za odbornou a vyčerpávající odpověď.
Dobré ranko,
mám dotaz k lyžím Blizzard SRC Firebird 20/21. Prodejce mi sdělil, že úhel hrany od skluznice činí 0 stupňů. Po domácím ohledání jsem zjistil, že hrana je pravděpodobně sražená o 0,5 a…