Stihnout první lano je ve Špindlu základ, a tak si tu své místečko u turniketu hlídají lyžaři už od osmi hodin. My se sklouzli na první jízdu na Medvědíně, kde nám byly odměnou precizně urolbované sjezdovky, jejichž povrch je aktuálně ideálním carvingovým hřištěm – sjezdovky nejsou ani zledovatělé, ani příliš měkké.

Obě medvědínské sjezdovky mají velmi kvalitní parametry – jsou dlouhé (přes 2 km), široké a přehledné po celé délce. O nějaký ten bodík navíc ode mě možná dostává sjezdovka Červená, která jde na rozdíl od své modro-černé sousedky hned od počátku „do rychla“ a zejména úvodní polovina je po ránu carvovací nirvanou.

Vedlejší sjezdovka Tréninková je sice v horní polovině značená modře, přesto se tu dají lyže poměrně sportovně pokládat na hrany. Tuhle širokou mírnější pasáž vystřídá v druhé polovině užší černý hang s příjemným dojezdem do roviny, takže se to nemusíte bát pustit. Sjezdovky díky mrazům zůstávaly rovné i po poledni.

Z Medvědína jsme se přesunuli na Mísečky, kde se nám stejně dobře lyžovalo na červené Turistické, které rovněž nebylo co vytknout. S přibývajícím časem se jen začaly tvořit fronty na lanovku, na sjezdovkách se ale lyžaři rovnoměrně rozprostřeli. Pro náročné lyžaře, kterým jde o co největší počet jízd, se v těchto dnech pravděpodobně vyplatí Fastpass (2 990 Kč/den), díky kterému nemusíte stát ve frontě.

Na Mísečkách najdete opravdu hezky připravený a udržovaný snowpark, který disponuje vlastní pomou. Vyzkoušet si tu můžete menší i větší skok a několik jednodušších překážek jako jsou bedýnky a zábradlí.

Stejně jako v jiných částech Špindlerova Mlýna, i na Medvědíně u nástupu sedačkové lanovky najdete Meďánkovu lyžařskou školku, která zahrnuje pojízdný pás, dětský slalom a na zpestření také oblíbené terénní vlny. Výuka je organizovaná lyžařskou školou Skolmax (ceník dětské skupinové výuky), která používá řadu metodických pomůcek, jako je například hadice na obrázku.

Na oběd jsme si vyjeli na vrchol Medvědína do stejnojmenné restaurace, která se od loňska „nafoukla“ o horní patro. Restaurace se skládá ze samoobslužné části, kde si můžete k obědu vybrat například řecký salát (79 Kč), penne s boloňskou omáčkou a sýrem (199 Kč) nebo zvěřinový guláš (199 Kč). Dále restaurace zahrnuje i kavárnu, kde máte kromě kávy (65 Kč) nebo bombardina (89 Kč) na výběr i z různých druhů dortíků.

Špindlerův Mlýn v kostce:
Vzdálenost z Prahy | 2 h | ||
*Celodenní skipas dospělý | 1 000 Kč | ||
*Senior/Junior | 800 Kč | ||
*Děti | 700 Kč | ||
Děti do 6 let | zdarma (v doprovodu rodiče) | ||
Fastpass | 2 990 Kč | ||
Parkování | darma na Hromovce i Medvědíně u lanovky | ||
Webové stránky | www.skiareal.cz |
*ceny skipasů, které zakoupíte na místě na pokladně, výhodnější ceny získáte s Gopassem

Partneři SNOW tour:
Na Medvědíně jsme reportovali na lyžích FISCHER, v oblečení HELLY HANSEN, v helmách a brýlích SMITH. Na sjezdovkách jsme používali hůlky KOMPERDELL, techniku LAMAX, hodinky GARMIN a hřály nás u toho vyhřívané ponožky LENZ a rovněž vyhřívané rukavice ZANIER.
