Sjezdovky:
Otevřeny jsou všechny lokality – Obereggen, Pampeago a Predazzo,
přičemž všechny jsou obousměrně propojené. Mimo provoz je pouze svah Pala
di Santa, kde se zatím jen kupí hromady technického sněhu. Lyžuje se na
páteřních sjezdovkách, varianty jsou většinou uzavřené – to platí o
Monte Agnellu v Pampeagu nebo Gardoné v Predazzu. Podél oblíbené 6sedačky
Absam Maierl v Obereggenu jsou naopak sjízdné obě varianty – červená
„direttissima“ (v plné šířce) i okružní modrá. V lehce zúžené
šířce se jezdí i na závodní trati Oberholz.
Všechny sjezdovky by měly být vysněženy do Vánoc.
Na Latemaru potěší sjezdovky kromě své přirozené pestrosti i tím, že
se sbíhají do různých světových stran, a tak lze i v prosinci lyžovat
prakticky celý den na slunci.
Sněhové podmínky:
Na svazích není jiný než technický sníh. Vznikl však v podstatě za
ideálních podmínek při silném mrazu a nízké vlhkosti vzduchu,
převážně koncem listopadu, takže je pevný, ovšem zcela kompaktní a
„prášivý“ (připomíná „cukr moučku“, nikoliv nekonzistentní
„cukr krystal“). Sjezdovky jsou vysněžené tu v zúženém, tu v plném
profilu a zcela bezpečnou vrstvou, které neublíží ani současné teplé
počasí. Nevyskytují se žádné ledové hrudky ani nerovnosti, povrch je
„dálniční“. Na frekventovanějších místech se pouze během dne
„sešoupe“ vrchní vrstva na tvrdší, ale stále drživý podklad.
V Obereggenu před letošní sezónou posílili zasněžovací techniku tak,
že k pokrytí všech sjezdovek stačí zhruba 70 hodin „ideálních“
podmínek místo dosavadních 100 hodin.
Komfort – lanovky, vleky a zázemí:
Kromě příjezdových kabinek z Obereggenu a Predazza areál křižují
pouze sedačkové, vesměs rychlé a často i kryté lanovky. Pomalejší
sedačky jsou jen na kratších přejezdech mezi Obereggenem a Pampeagem, jendu
z nich (Laner) má napřesrok nahradit telemix (kabinka + sedačka).
Zalidněnost:
V sobotu a spolu s akcí Snow Kids Day na podporu lyžování místních
dětí bylo v areálu poměrně živo, ale bez front a s dostatkem prostoru na
sjezdovkách.
Občerstvení a aprés-ski:
Jak je v Dolomitech zvykem, počet bufetů a horských chat všeho druhu
(samoobslužné, malé, rustikální, …) ještě převyšuje počet sjezdovek.
Jedinečnou atmosféru má „horská riviéra“ na chatě Baita Gardone nad
Predazzem, kde nechybí „válecí“ lehátka ani palmy. Výborná je i
kuchyně – kromě tradičních specialit se dají debužírovat i čerstvé
plody moře.
Orientační ceny: polévka 6 až 8 eur, těstoviny 8 až 10 eur, vídeňský
řízek 13 eur.
Doprava do střediska a parkování:
Příjezdové cesty jsou za současného počasí samozřejmě suché a zcela
bezproblémové. Parkuje se přímo u lanovek v Obereggenu, Pampeagu i Predazzu
– zdarma.