100km/hod na slalomkách - příspěvky uživatele administrator
(Mirek, ) mám nastavený na 10m, ale při vyšší rychlosti zaznamenává po 1s a z toho lze nějaké vyhodnocení už provést, rychlost mě postupně stoupá a potom zase klesá… Jinak při záznamu po 10m mohu ul…
(TomáS, ) že se diskuze to takhle rozjede. Pokud se týká přesnosti GPS, tak polohu měří docela přesně. Plus mínus pár metrů, horší je to s výškou, kde to občas nemusí sedět o desítky metrů, čas je pře…
(Mirek, ) Řekl bych, že nejvíc nesmyslů o rychlosti na lyžích vznikne tím, že lyžař uvěří maximální rychlosti uvedené přímo na displeji GPS-ky. Při jízdě na lyžích je GPS-ka v kapse, kde nemá správnou…
(Mirek, ) z N.M. na Velkou Deštnou, ale dolů do Deštného se mi sjíždět nechtělo, stejně bych neviděl nic novýho, v místě kde jedu žádná viditelná hrana není, jen se mění sklon sjezdovky, do vzduchu se…
(ivan, ) HonzA: ve skutečnosti je výsledná síla na lyžaře ještě vyšší, ne? Vedle odstředivky Fo = m*v2/r k tomu patří (tíha) Fg = m*g a případně i něco málo dalšího (setrvační síla, snad i Coriolo…
(HonzA, ) Proč GPS neměří přesně při jízdě z/do kopce a častých změnách klesání/stoupání? GPS umí naprosto přesně změřit časový úsek, trochu hůř už vodorovnou vzdálenost a úplně nejhůř (záleží na konk…
(HOnza, jv5p@e-nisa.cz)
protože hovoží zcela jasně o už ne na slalomkách, ale na kluzkách –
což už je jiná kategorie. Člověk, kterej má v nohách najžděno (což vy
oba, jak známo máte to
má šanci u…
(Tomáš Bank, Tbany@seznam.cz) Dobrý den, jsem dosti nadšen jak se v parném létě diskutuje o lyžování. Diskuze o rychlostech mě baví tak se pokusím to tady ještě trochu rozrýpat. Dělám trenéra a mám sl…
(HonzA, ) Jenom doplním že tenhle výpočet uvažuje pouze pohyb po rovině, takže se tam neoromítá vliv gravitačního zrychlení za spádnicí. Ale v případě hodně otevřených oblouků to není problém.
(HOnza, jv5p@e-nisa.cz) když jsem si čet Ivana a teď následně tebe, Mirku. Všechny svoje úspory bych dal do sázky, že ses v Deštném za optimálních podmínek na slalomkéch Lusti R14m ani nepřiblížil 100…
(Mirek, ) je opravdu blbost, u oblouku o 180° při 60km/h mám radius okolo 25m, pokud to lze z těch několika bodů GPS záznamu odměřit. Pro 60km/h a R25m odpovídá vklonění trošku přes 45°, což tam v dan…
(HonzA, ) Rychlým výpočtem odstředivá síla při 60km/h a 14m rádiusu odpovídá 2G (F=m*v2/r).
(Mirek, ) kudy by to šlo jet rychle, jak jsem psal, na hranu najíždím vlevo od místa, kde stával strom a do levé vracečky mířím tak, abych jel co největší poloměr… Jinak u turniketu na pomu mi zbýv…
(marťas, ) Dneska jsem šlapal přes Deštnou na kole od Bedřichovky přes Šerlich z polskýho Zielence. No a v zákoutí u Alby pod sjezdovkou jsem si schválně přibrzdil, doporučuju každýmu kdo tam náhodou…
(Mirek, ) že si nevymýšlím. Svůj GPS tachometr jsem porovnával s radary u silnice, ukazoval shodně, najel jsem s ním 850km na bajku lesem, skalami, hlubokými údolími a různým terénem a ujetou vzdáleno…
(ivan, ) Slalomka s R14 nikdy nepojede skutečně „dlouhý oblouk“ čistě, protože tomu brání její krojení. Jakmile se hrana zařízne, táhne lyži do oblouku menšího, než je „dlouhý“. A jestliže se nezařízn…
(Mirek, ) Tu maximálku 60km/h píšu pro slalomový oblouk, tj. oblouk s radiusem 14m, možná trochu víc… Tuto rychlost mám v Deštném v místě, kde Závodní sjezdovka skutečně začíná, v horní pravé zatáčce…
(ivan, ) TomáS zkušeně vybral zaručeně chytlavé téma. „Rychlost“ u lyžařů je asi jako na obecných webech „cikáni“, „bodový systém“ nebo „kouření“. Vidím, že takové měření cejchovaným policejním radare…
(HOnza, jv5p@e-nisa.cz) že teď už si i Mirek uvědomil, že ten jeho odhad 100 km rychlosti na slalomkách v Deštném je hodně nadsazenej (řekl bych tak asi 1,4 x). Argumentů bylo vzneseno opravdu dost. …
(Mirek, ) není problém jet 90km/h třeba z Výrovky do Pece, nebo při sjezdu z Černé Hory, a sjezdovky jsou daleko prudší než tyto dvě silnice a lyžař ve sjezdovém postoji má taky nižší odpor, sice lyže…
(JohnyPes, ) me to kilo v hodine pripada desny, na biku na zavodech pri sjezdu po asfaltu jezdim sam pres 70km/h, slapu jako blazen a vzduch je jako bariera, zkousel jsem odpor na ruku pri jizde autem…
(TomáS, ) No tak super, alespoň jsme zabili čas a já se pobavil a dozvěděl, jak se to teda dělá (jet kilo na slalomkách). Jak píše ivan a krab tak nepochybuji o tom, že rychlosti se dosáhnout dá. Nicm…
(HOnza, jv5p@e-nisa.cz) na adresu, kterou jsi uvedl (color.company@seznam.cz) ale asi není správná – pošlu ti specifikaci i fotky – ozvi se na mojí adresu přímo…
(Mirek, ) no asi abys to zkusil, v zimě, až bude dobrý tvrdý sníh, jedno na jakých lyžích, jakýmkoli carvingovým obloukem až do horní pravé a tam to pustit středními otevřenými řezanými oblouky dolů…
(Mirek, ) v Deštném to tak jedu na prázdné nebo skoro prázdné sjezdovce (max. 3 lyžaři v pozicích kde mi nevadí) pokud tam je víc lyžařů, matka s dvěma předškolákama a tak podobně, jedu samozřejmě pom…
(kankan, color.company@seznam) Ahoj. Chtěl bych letos obřačky pořídit, ale už na sobě začínám pociťovat probíhající finanční krizi. Dobrá lyže za super cenu by se určitě hodila. Šlo by ty jetý lyže v…
(Krab, ) … bych se vrátil k BestSjezdu. Opravdu tam hrstka nadšenců jela na SC kolem 115 km/hod, pokud si pamatuji. Zásadní problém je aerodynamika – dokonalý postoj a kombinéza! Ve druhém kole ji m…
(HOnza, jv5p@e-nisa.cz) ceny v předraženejch obchodech se opravdu koupit dají. Několik párů Atomic a Nordica 191 cm mod. 08+09 už v nový FIS normě s cca 80% hranama (po rakouských závodnících pod 40 …
(marťas, ) zase nedivím že jsi tam neletěl 40m daleko, protože těch 100km/h jsi tam prostě nedal.Podle toho co tu píšeš tak jsi tam mohl mít těch cca 60–70km/h a už i v téhle rychlosti tam při nájez…
(HOnza, jv5p@e-nisa.cz)
skoro všechno co píšeš je trošilinku přehnaný, to s tím odhadem
rychlosti je ale přehnaný hodně, hodně – nepochybně – viz moje
dva příspěvky výše… Slalomky při rychlosti …
(Mirek, ) nedivím se, že sis mě nevšiml, to bys musel být jedním z těch mantáků postávajících na hraně na Závodní sjezdovce, jinak jsi mě mohl těžko vidět v akci… Můžu tě ubezpečit, že nejsem carver…
(Mirek, ) jen jsem odpověděl na položenou otázku a to stejným stylem jakým byla napsána, uvedl jsem pouze fakta… Nikde jsem nepsal spalte dlouhé lyže, jediné správné lyže jsou slalomky, tvrdím jen, že…
(HOnza, jv5p@e-nisa.cz) jsem si vzpoměl. Před cca 6 lety skončilo každoroční soutěžení stařečků na černý ve Špindlu nazvaný „letmej dvacetimetr“. Byla to jízda rovně po černý s měřeným dvacetimetrovým…
(HOnza, jv5p@e-nisa.cz) různý představy o zábavným a přitom ještě zvládnutým sjíždění na lyřích… Mirek například zvládá náročný černý rychlou jízdou na slalomkách v pohodě – ostatně v diskusi o začá…
(marťas, ) Na Deštným jsem lyžoval letost v průměru snad tak obden a borcí na 165 cm. slalomkách co na nich dělaj oblouky R 35– 40 m tam jsou skutečně požehnaně. Rychlost uměj regulovat většinou jen …
(ivan, ) Tak já vůl si před třemi týdny od Péti Záhrobského koupil superobřačky, abych na svoje občasné rychlé ježdění (a snad ještě i na možnost někdy s někým SG potrénovat) měl skutečně pořádnou lyž…
(milan2, ) Ale ne vždy a ne úplně snadno. Letos jsem to několikrát zkoušel na RC4 WC SC R12, ale dokázal jsem jen 90km/h. Ve vyší rychlosti hodně záleží na podložce , větru, oblečení. Dal jsem to ve …
(Mirek, mirko.vorisek@seznam.cz) My Borcíí to děláme asi tak:
- Jedeme z kopce, po rovině ani do kopce to moc nejde
- Lyže musí být stále alespoň lehce na hranách, slušná carvingová lyže je v …
(ivan, ) 1. kecají, machrujou 2. odvolávají se na nějaké pofiderní zkreslené měření rychlosti 3. nějaký krátký úsek s vytřeštěnýma očima a rozklepanýma nohama v tom kilu ustojí (přes 100 kmh s…
(HOnza, jv5p@e-nisa.cz) – pokud vím, byl tady jen jeden takovej, co tvrdil, že jel přes 100 na slalomkách na měřeným úseku v italským středisku… Napsali jsme si pak mimo tuhle diskusi a shodli jsme …
(TomáS, ) Diskuze s postupem času upadá a už se ani moc nepobavím, takže mě napadlo vrátit se k pár Expertům, kteří jezdili na sjezdovce kilo jako nic a někteří ještě k tomu na slalomkách. Slalomky má…