Otazka pro Lubose x)
05.07.2009 11:50:52 #1
(Pavel, skier.cz@seznam.cz) Zdravim, chtel bych se zeptat na Atomic Thug – hlavne me zajima tvrdost a schopnost jizdy tvrdym a zledovatelym..... Pak by me zajimal jeste nazor v podobnych ohledech na Stunty od Scottu… Dik za odpoved
05.07.2009 15:53:57 #2
(Pavel, skier.cz@seznam.cz) Ještě bych chtěl dodat – Elan Pogo Holmes (187cm) X Atomic Thug (192cm) ? btw…180cm 72kg…ski level né třeba řešit…
09.07.2009 11:08:13 #3
(Luboš, ) Ahoj, Bohužel Atomic Thug jsem na nohou neměl, takže o nich nemám co říct. I když by mě samozřejmě zajímaly:-) Ohledně jízdy po tvrdém a zledovatělém – Stunty jsou pro mě (180cm, 72 kg) tanky, které jedou ve všem, přitom jsou al ecelkem dobře ovladatelné. Trochu nezvyklá je hodně dlouhá špička, která „táhne“ lyže pořád dolů (nějaké zabržděné, zavřené oblouky od nich nečekej), to se dá vyřešit mírným posunem vázání dopředu (což sice není ideální z pohledu flexe a rádiusu, ale pořád prý dobře funguje, sám jsem ale ještě nestihl vyzkoušet), pro nadcházející zimu už možná bude montážní bod upravený. Každopádně jsou Stunty poměrně specifické lyže, někomu se můžou líbit hodně, někomu zase ne. Pogo Holmes jsou poměrně robustní lyže, ale pěkně ovladatelné, přitom stabilní, klidné, spíš na rychlejší a razantnější jízdu. Mě se líbila spíš na ježdění, než na nějaké blbnutí. Doufám, že jsem trochu poradil Ještě zopakuju, že nejsem žádný Rambo, takže co já považuju za těžší, může někdo mít za lehké:-)
09.07.2009 19:00:00 #4
(Pavel, skier.cz@seznam.cz) Diky za postrehy, nejak me lakaji ty Thugy, akorat maj posledni kousky v republice, tak kdyz budou za nejakej peknej peniz, asi do nich pujdu. Slysel jsem, ze jsou pomerne tvrdsi, tak by to na tom tvrdym melo jit.....na skireview taky psali, ze jsou ovladatelne pomerne dobre na veskerych snehovych podminkach. Jinak jeste bych se chtel zeptat, zda byste nahodou nevedel, kde bych se mohl zbavit lyzi Line Sir Francis Bacon? – jsou 08/09 – temer nove, asi tyden jete bez skrabance na skluznici, osazene Rossignolem Axial2 140...... Nechal bych je asi za 8k + doprava, coz je myslim dost vyhodna cena.
10.07.2009 13:08:47 #5
(Luboš, ) Věřím, že Thugy ovladatelné budou, otázka je, jestli budou na tvrdém a rozbitém taky dost stabilní. Tady asi moc lidí Thugy nejezdilo, tak je třeba se poptat venku:-) Proč se zbavuješ SFB? Nesedí ti? No, předpokládám, že možnost inzerát do bazaru tady na snow.cz, na freeskiing.cz a freeride.cz nemusím zmiňovat. Můžu se zkusit poptat v okolí, jestli by je někdo nechtěl.
10.07.2009 17:27:04 #6
(Pavel, skier.cz@seznam.cz) No nesedí…to není správné slovo, ze začátku se mi moc líbily, ale pak po 3dnech jezdeni sem nasel jejich meze. Mam rad rychlejsi jizdu a na to jsou pro me moc kratke. Jinak lyze vseumelka. Pres 115mm ve stredu se nestrati ani na manzestru. V parku taky super (co se tice skoku), ale raily sem s nema nikdy nejezdil (zbytecne niceni lyzi zvlast, kdyz jsou temer nove). V hlubokym krasne plave a toci i v mensich rychlostech, skoda ze nesjou o 8cm delsi. Fakt rikam stav nove lyze – maji na sobe fakt asi jen 2 tenke skrabanecky svrchu. Vazani je sezonu jete, tomu odpovida stav – mirne poskrabane od lyzi a lyzaku – ale co se funkcnosti tyce 99,9% stav. Kdyby jste se poptal, byl bych rad. Jinak inzerat asi ted moc ovaci nesklidi, protoze je leto. Ale za zkousku clovek nic neda.
K tem Thugum – prodejce z levnych lyzi tvrdil, ze jsou to pomerne tvrde lyze – tzn. ze, kdyz je clovek spravne a pevne povede, mely by sedet i na tvrdsim pokladu (napriklad ve vetsi rychlosti, v male je dost predpokladatelne, ze by se s nema clovek drel)
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.