Servis
07.10.2009 09:59:39 #1
(Honza M, carving@atlas.cz) Zdarec odborníci, mám půl sezóny jeté lyže ( top slalomka ). Dal jsem je na servis – voskování, broušení hran. Poté jsem si všim, že u obou lyží jsou po celé délce těsně vedle hran vlnky ( šířka cca 3mm, výška vlnky znatelná okem z určitých úhlů, jemně lze poznat i hmatem ). Lyže byly broušeny poprvé, a to na stroji WINTERSTEIGER. Se servisem jsem měl doposud výbornou zkušenost – renomovaný servis, kde brousí i závodníci. Trvrdili mi tam, že by to mohl být problém z výroby, ale myslím, že před servisem ten problém nebyl – nechci to však tvrdit na 100%. Nerad bych někoho vinil ( proto neuvádím název servisu ani značku lyže ). Máte někdo podobnou zkušenost? Může to mít vliv na lyže v budoucnu? Díky Honza.
07.10.2009 11:14:01 #2
(HOnza, jv5p@e-nisa.cz) to co ti poradím i já – zajdi ke konkurenci a tam se zeptej (vem ssebou lyži) a neříkej, kde ti to zmršili… Když budeš mít dobrozdání od dvou servisů, jistě ti poradí kde si stěžovat a jak vymoci náhradu…
07.10.2009 11:21:15 #3
(tom, ) vlnky mohly vzniknout pži zažehlování vosků, možná by jsi tam mohl vidět takový Téčka – to je hrana zapuštěná pod skluznici do lyže
07.10.2009 11:23:12 #4
(tom, ) pokud jsi byl jenom na broušení hran a voskování( nebyl zásah do lyže od strany skluznice) mohly vlnky ještě vzniknout od málo chlazeného broušení hrany a tím k vlnkám na skluznici…
07.10.2009 19:43:50 #5
(Honza M, carving@atlas.cz) Tome a
Honzo, díky za rady. Určitě to nechám omrknout i jinde. Ale nechci z toho
dělat vědu. Ty „téčka“ tam nejsou, tak uvidíme. Snad to nebude mít
vliv na jízdní vlastnosti a životnost lyže. O to víc budu využívat jen
hrany a nebudu tu skluznici namáhat Honza
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.