Domů Diskuze Sjezdové lyže - poradna před nákupem Výběr lyží - ne moc dobrá lyžařka

Výběr lyží - ne moc dobrá lyžařka

18.12.2013 22:41:05 #1 

Palu

Zdravím všechny odborníky a doufám,že dostanu odbornou radu :-)Chtěla bych si na letošní sezonu konečně po x letech koupit nové lyže. Ve special. obchodě mně byly doporučovány Elány – dámské 152 s dřevěným jádrem – více druhů, ale měkké, lehké, prý snadno točivé atd. Obávám se, po pročtení různých názorů zde v diskuzi, že nejsou na mou váhu dostatečné, mám míry 168 cm a cca 75 kg + lyžáky atd. Lyžuji pomalu,opatrně, velké rychlosti se bojím a asi i technicky ne moc dobře, což plánuji zlepšit. Na vyzkoušení konkrétních lyží nemám bohužel příležitost ani čas. Lyžuji převážně na českých upravených sjezdovkách. Uvažuji o zn. Elán či Lusti? (cena do cca 10 tis.) Prosím o doporučení konkrétního typu lyží včetně vhodné délky(nejsem moc sportovně – fyzicky zdatná a potřebuju trávit na sjezdovce celý den s dětmi).

Moooc děkuji za vaše rady!

19.12.2013 13:04:09 #2 

olsztyn muž

Nejsem vůbec odborník ale tohohle bych se být tebou nebál http://www.lusti.cz/…-r-14-m.html

píší u nich středně pokročilé – pokročilé, ale zase nejsi žádná muší váha a plánuješ se zlepšit:) Jestli dětem pomáháš, motáš se kolem nich tak tuto délku, jestli spolu jen normálně jezdíte tak klidně delší. Elany neznám takže opravdu rada odborníka

Head iSL

19.12.2013 20:06:56 #3 

Dako Sport

Jasně. Lusti pro né moc dobrou lyžařku. Tak to asi zrovna ne. Na tvém místě bych spíše volil Elany. A rozhodně ne ty nejtvrdší. Podívej se i na starší modely. Třeba Black pearl nebo black magic…

ski to die

20.12.2013 08:07:53 #4 

˘Ö˘Krab muž

>> #3, Dako Sport, 19. 12. 2013 20:06:56

Vážený soudruhu,
netuším, kolik lyží zn. Lusti jsi vyzkoušel, ale podle Tvého příspěvku (sem „s“ patří, na rozdíl od slova „zkus“ – ve smyslu vyzkoušet, které v podobě skus používáš s takovou oblibou – od slova kousati; dobrá, konec humoru, bavíš mě!) … tedy podle Tvého příspěvku jsi jich nezkusil dosti.

Jinak bys alespoň matně tušil, že pan Luštinec již drahnou dobu vyrábí v podstatě celou škálu rekreačních a sportovních lyží s dřevěným jádrem – ano, na přání sice vyrobí i jakkoliv tuhé a nepoddajné závodní bestie – ze kteréžto běžné produkce si, s trochou soudnosti, vybere i nepříliš sportovní žena výše uvedených parametrů. [Na okrajích nabídky a v zakázkové výrobě se ještě dá dostat k lyžím s nečekanými a výjimečnými vlastnostmi, psal jsem takto již dříve o dvojích konkrétních FST.]

A protože je tazatelka ‚krev a mlíko‘, nebude mít s tuhostí a nezvladatelností problémy přesahující jiné značky a nemusí se vždy omezovat jen na lyže bez titanalů – takové RCT ve 155 – 160 by ji svezly také pěkně, podobně komerční verze SL ve 155.

Pokud však dáma neslyne většími ambicemi, což tak nějak z jejího dotazu vyplývá, doporučil bych cokoliv, co začíná LT, ať již ve standardní verzi nebo v širší LTwide, kterou by ocenila na ne již tak dobře upravených površích.

Protože již na lyžích stála, doporučil bych LT 152/14 nebo LT 157/14 , popřípadě LT wide 156/11,5 nebo LT wide 161/12,5 . Osobně bych se klonil k jedné z posledních dvou citovaných lyží.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy