Domů Diskuze Lyžařské boty Jaké boty vybrat?

Jaké boty vybrat?

18.11.2014 13:11:10 #1 

saddan

Jsem bývalý závodník a co jsem dorostl, tak jsem neměl na nohou měkčí botu než 130. Teď mě oslovil můj bratranec, že chce poradit s nákupem bot. A já nevím, co mu poradit… Nevím, jakou tvrdost a už vůbec ne přesný typ. Je to velkej (přes 190cm) mladej sportující kluk. Od mala s námi jezdil na lyže, i když sice nezávodil, tak myslím, že jezdí lépe než většina lidí na svahu. Technicky to není stoprocentní, ale pomalu se dolů rozhodně neplouží… Dal bych mu vyzkušet jiný boty, ale ty jeho dvanáctky prostě doma nemáme… Takže otázka zní, jaké vzít boty? :) máte někdo radu ohledně flexi a nebo můžete doporučit konkrétní model? Bude s tím jezdit výhradně na sjezdovce a spíše po ránu, kdy je v dobrém stavu. Já bych mu asi poradil flexi 110–120, ale aby pak nekřičel, že ho z toho bolí nohy, což se mě u 130 stává, když je zima a mam to dlouho na nohou.. Jestli někoho něco napadne, tak předem dík za odpovědi :)

18.11.2014 14:26:21 #2 

˘Ö˘Krab muž

Ty to tady snad nečteš. Noha Tě nebolí ze 130, stejně by mohla bolet i ze 100. Chce to trochu doladit (botu, techniku) nebo pečlivěji vybírat.
Se 190 cm má klučina velmi solidní páku, takže 130 bude akorát, pokud si netroufne do tvrdší, bavíme-li se o převaze pokusů o jízdu po hranách.

Viz též vlákna o výběru bot, např. Základní čítanka

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

18.11.2014 17:22:53 #3 

olsztyn muž

Ahoj já si teď kupoval nový boty a ta flexe je asi dost diskutabilní. Měl jsem dlouho Salomon X-wave 70 a rozhodně mi nepřišli nějak měkký, teď jsem si koupil (ale ještě na nich nejel) tecnicy demon s flexí 120, říkám si to ať mi ani prodavač nepodává to bude na mě moc a přijde mi to stejný:) Klidně bych vzal i ty 130 co měl, ale byl tam litr rozdíl v ceně tak jsem vzal 120. Takže čísla bych neřešil, hlavně ať si je zkusí..

Head iSL

18.11.2014 21:12:22 #4 

HonzA_ muž

130 se zdá být akorát. 120 bych bral jako naprosté minimum.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy