Domů Diskuze Sjezdové lyže - poradna před nákupem Lyze pro nej i pro ni - Elan vs Sporten vs...

Lyze pro nej i pro ni - Elan vs Sporten vs...

06.01.2015 15:56:56 #1 

MAJkL88

Ahoj vsichni,

chtel bych poradit pri nakupu lyzi pro me i pritelkyni. Oba jsme vicemene zkuseni lyzari, vyrazime na lyze tak na 8–15 dni rocne a oba si chceme koupit nove lyze. Jezdime v 95% po sjezdovkach (vetsinou cervene barvy, jak po rannich upravenych tak odpolednich muldovatych) a vetsinou cely den. Jezdime celkem stredne rychle. Doted jsem jezdil na 10 let starych, mekkych Blizzardech, snad prvnich carvech s polomerem 17 (chtel bych rozhodne mensi), jednotlive parametry neznam, ale je to celkem uzka lyze (tak 68 cm max, chtel bych sirsi), delka snad 172cm (chtel bych trochu kratsi). Zkousel jsem dvoje lyze kamaradu (HEAD a Elan, cena kolem 5–7tis, kratsi polomer i delka lyzi) a na obou se mi jelo a rezalo zatacky mnohem lepe nez na mych. Pritelkyne vlastni lyze nema, mela pujcene, taky dost stare, parametry uz nevim.

Nase cisla jsou – ja vyska 183 cm, vaha 70 kg, ona 164 cm, 54 kg. Nas rozpocet je max 8000 Kc na jeden par lyzi i s vazanim.

Za me jsem si vybral bud (velikost 168 cm):

Pritelkyni moc nevim, jde tam z valne casti i o vzhled lyzi, takze mi zatim vypadlo bud (delku kolem 150 cm):

Muzete mi prosim nektere z tech lyzi, nebo klidne dalsi (ne)doporucit?

Predem dekuji. Michal

06.01.2015 17:31:47 #2 

˘Ö˘Krab muž

>> #1, MAJkL88, 06. 01. 2015 15:56:56

Nedá se Ti upřít odvaha jít vlastní cestou a klidně proti proudu. Ve srovnání s 10 let starými lowendy budou jakékoliv novější lowendy hvězdami. V cenovém limitu se určitě dají najít i ambicioznější lyže se sportovnějším duchem. Vůbec nejlepší by bylo se někde na testovačce svézt na více aktuálních modelech střední třídy a udělat si lepší představu o možnostech a chování lyží.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy