Domů Diskuze Freeridové a freestylové lyže pomoc zkušených při výběru lyží

pomoc zkušených při výběru lyží

05.02.2015 15:46:19 #1 

petakK

Ahoj, potřeboval bych poradit a určitě i doplnit nějaké otázky na co všechno bych se měl zaměřit při výběru freeride lýží..nějaké články a diskuze už jsem přečetl, ale teď bych chtěl znát vaše postřehy na konkrétní lyže, které jsem si předběžně vybral..mám v hledáčku K2 Annex 108 a Shreditor 112..moje využití je, čistě do volného terénu tady v ČR a v Alpách, žádná Canada ani Japonsko :-) chci si něco vyšlápnout(cca 2 až 3 hodinová tůra) a pak sjet, ale jde mi hlavně o ty sjezdy, takže nějaké deko navíc moc neřeším, chci si hlavně užít sjezd..měřím 175cm, vážím do 80kg a lyžař jsem celkem zdatný..co by jste mi poradili i co se týče délky lyží..díky za vaši ochotu a postřehy ;-)

05.02.2015 16:24:20 #2 

Mýval muž

Shreditory 112 jezdi kamarad (zhruba rok) a je spokojen. Ma ty nejdelsi 189, vazi sice o neco vic nez 80kg, ale pokud jsi zdatny lyzar, tak je zvladnes taky. Druha vyrabena nizsi delka 179cm mi prijde uz malo, mozna tak jeste na smrdlani v hustem lese, ale na alpske plane a trosku rychlejsi jizdu bude ta delsi asi lepsi.

Nejlepší je TLUSTÁ ( lyže, ale ty hubený jsou taky dobrý :-)

05.02.2015 17:00:42 #3 

petakK

díky za příspěvek..a ještě jeden dotaz, co ce týče tvaru lyže resp. All-Terrain Rocker vs. Powder Rocker – pozná obyčejný smrtelník jako já, tedy né závodník a člověk s malými zkušenostmi ve volném terénu a to ještě na all-mountain lyžích rozdíl? jak Annex 108 tak i Shreditor 112 maji All-Terrain Rocker..Powder Rocker má až vyšší řada tedy Annex 118 a Shreditor 120 ale to už se mi zdá zbytečně široké a vzhledem k tomu, že povětšinou stejně člověk nejezdí v 100% prašanu tak je to asi i zbytečné?

05.02.2015 17:13:57 #4 

Mýval muž

Tezko rict, tohle je uz dost slovickareni, navic kazdy vyrobce tomu bude rikat jinak. Ja jezdim uz 3 roky Line S.F.B. ktere maji „rocker“ jeste o trochu mensi nez Shreditory, a jezdi se mi na nich dobre.

Obecne – lyze s hodne zvednutou spickou budou o neco tolerantnejsi v opravdu hlubokem snehu, hlavne pri prejezdu nerovnosti, ale zase v rozjezdenem terenu budou vic skakat a hur drzet smer. Driv se jezdilo uplne bez rockeru a taky to slo (ostatne jeste obcas vytahnu stare „univerzalky“ Scott Crusade 92mm s klasickym prohnutim a taky se na nich da pekne pojezdit, pokud toho neni vic nez 25cm prasanu).

Idealni by bylo si aspon nejake z tech lyzi zkusit. Ja mel to stesti, ze jsem si ty svoje mohl 2 dny zkouset v Rakousku, takze jsem pak kupoval na jistotu. Myslim ze Shreditory by mohly mit nekde v pujcovne, klidne i lonsky model, vypada to ze se u 112 menily jen barvicky.

Nejlepší je TLUSTÁ ( lyže, ale ty hubený jsou taky dobrý :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy