Lyže - středně pokročilý
09.01.2010 11:34:10 #1
Ahoj, potřeboval bych trošku poradit. Mám momentálně dosti staré lyže asi 8 let a už bych se chtěl ve slevách poohlídnout po nových. Kdyby mi někdo byl schopen poradit, byl bych moc vděčný. Trošku údajů:
- na hory jezdím tak 1–2× ročně cca vcelku 7 až 12 dnů, ale 3 sezony jsem teď nelyžoval
- výška 192cm
- váha 96kg
- terén pouze sjezdovky a bohužel většinou se mě stane, že po pár sjezdech je sníh dost neupravený, takže tak 60:40 upravený:neupravený
- mírně až středne pokročilý (spíš jezdím zatím smykem, ale pracuju na jízdě po hranách)
- preferuju zatím maximálně střední rychlosti a střední oblouk
- cena s vázáním bych si představoval do 10 000,– Kč
Zatím jsem si vyhlédl Elan Magfire 74, ale ty už jsou za 11 000?- nejlevnější, tak bych prosil o nějakou radu, na značče mi nějak nesejde, halvne abych se vešel do té ceny a aby se na tom dalo jezdit zhruba vzheldem k mým zkušenostem bez úrazu ;o).
Děkuji
09.01.2010 15:12:53 #2
Už to tady někdo psal a dá se to potvrdit,poměr kvalita výkon cena bezkonkurenčně Lusti od žacléřského p.Luštince,kvalitní poctivá trvanlivá sendvičová konstrukce-nezestárne,furt to bude top ,dýlka u tebe trochu problém něco okolo 177 a víc,radius 14–17m, a upozornuju,spousty profíků,instrů už lusti objevilo a spokojeně je jezdí,měl jsem tu kliku,testoval jsem je loni v říjnu na ledovci -Kaprun, a jsou to špičkový lyže,a nejsem na tom zainteresován- jezdím a učím na voelkl skol garf
09.01.2010 18:12:48 #4
>> #3, stastikp, 09. 01. 2010 17:26:04 Sice nejsem garfield, ale asi bych být Tebou klonil k SCT 176 + nějaké vázání se širší brzdou (Marker 12WB). Do té ceny se to i možná může vejít. Na zamýšlené použití asi optimální lyže.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.