25.01.2016 06:27:59 #31
>> #30, bohous357, 24. 01. 2016 22:57:04
s tim souhlas, odbocka , potazmo smer na Zillertal byva pekne zasekany:-) Ono, 2.tyden v breznu uz muze byt skutecne jakykoliv, co se pocasi tyka.,.mimochodem , to uz musite zarezervivat ted? poikud muzete, bych tedy jeste pockal a pak se rozhodl podle pocasi, sehnat se da vzdycky neco…
26.01.2016 12:03:49 #33
>> #32, Ajuha, 26. 01. 2016 11:24:10
naprosto chapu, ale muzu ti rict, ze ja jsem hledal misto mezi van svatky , kdyz uz jsem byli v jednom stredisku v Tyrolich, ale zjistili jsme ,z e to neni ono. 26 vecer jsem tam prijeli, 27.dopo jsme zjistili, ze to nestoji za nic a 27.odpo prejizdeli do FAssy odpoledne:-) tadky mame malou holku, 4 roky. trochu extrem, nicmene, si myslim ze kupr 3–5 pred odjezdem by problem s mistem byt nemel…ale uvidite, co vam bude vic vyhohovat:-)
26.01.2016 12:32:36 #34
>> #32, Ajuha, 26. 01. 2016 11:24:10
Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit,že na 2. týden v březnu by pro jednu rodinu neměl být problém v Zillertalu sehnat ubytování na poslední chvíli.Už 2× jsem takto,na stejný termín,objednával pro cca pro 12 lidí a nabídka byla slušná.
27.01.2016 00:04:57 #35
Hofgastain si ještě pamatuji, ale na běžky by už v březnu mohlo být moc teplo. O sjezdovky bych se nebál, v nejhorším lze dojíždět do Sportgasteinu skibusem nebo i autem. Chtělo by to na březen a rok 2016 asi trochu vyšší m.n.m. Mohl bych doporučit Gerlos, ale je poslední roky trochu moc drahý a sjezdovky jsou na jižní straně. Nebo když už Zillertal, tak až někde za Mayerhofenem jak píše bohous. Nebo snad Hochzillertal, který je vysoko, (tam to ale neznám). Ale jak píše Ajuha, trasa do Zell am Ziller je o víkendech pěkně ucpaná. My jsme raději jezdili přes Zell am See. Nebo až do závěru Ötztalu, někde až za Söldenem (Obergurgl-Hochgurgl) je údolí už vysoko a je na severní straně. Je to ale dost daleko a jsou to jen vesničky. Zato by babička s dědečkem mohli lanovkami vyjet i někam vysoko, kde by se jim líbilo určitě. (Soudím podle sebe, i když si tu krásu ještě stále užívám raději na sjezdovkách nebo v pohorkách.)
27.01.2016 22:23:53 #37
Pořád podsouvám Galtür – byl jsem tam včera, lyžování naprosto supr i při hrubě nadnulových teplotách, perfektní práce rolbařů, minimum lidí, panoramata, 66km tratí pro běžky, levnější skipas. jenom pro ski in/out musíš hledat ubytko v obci Wirl (vlastní Galtür je o kus dál). Cesta Praha-Stodůlky – GaPa – Landeck West 5h15min, do Galtüru je to ještě +45min.
28.01.2016 20:57:06 #38
Ahoj, nerad bych zakládal nové téma a tak se zeptám tady. Rád bych vyrazil na lyže do Rakouska , nicméně povětrnostní situace je ne úplně dobrá a předpověď také ne.Proto bych poprosil o radu více zkušené lyžaře kam vyrazit do výše položeného střediska, kde je lepší šance na zimní počasí a kvalitní pistu. Líbí se mi např. Sulden, ale to je daleko. Rád bych měnší a klidnější středisko.
Díky moc
29.01.2016 08:24:08 #39
>> #38, skiwelt, 28. 01. 2016 20:57:06
„do výše položeného střediska“ a „menší a klidnější středisko“ nejde moc dohromady, protože platí rovnice výše položené středisko = větší jistota kvalitního sněhu = intenzivní komerční využití. Každý by dokázal poradit nějaké své oblíbené jako Nassfeld, Obertauern, Planai, Zauchensee, Saalbach atd. atd., ale podle mne jsou všechna nízko na nějakou jistotu, možná tak ještě Sportgastein. Nějakou záruku u neledovcových středisek bych hledal jedině v Ischglu (přes 2800m).
Tak alespoň 3 tipy :
Kappl (2640m), ale i po 4 dnech teplého a slunečného počasí následujícím po vydatném sněžení pod 2100 degradace na přemrzlý sníh a extrémně tvrdou pistu, která povoluje až po poledni. Ischgl je v záloze.
Kaunertal – méně frekventovaný ledovec společně s Fendels, ovšem je to na dojíždění z údolí.
Rifflsee (2800m), v záloze je Pitztalgletscher.
Myslím, že by to stejně chtělo vyrazit až po nějakém sněžení, anebo se orientovat na střediska typu Kronplatzu, co to umí s technickým sněhem, který odtává pomaleji.
30.01.2016 22:43:16 #40
>> #1, Ajuha, 28. 12. 2015 15:25:08
tak ještě moje „troška do mlýna“ :)
my máme 3 děti a docela jsme si oblíbili Obertauern, cesta tak 5hod, podle počasí, a všechno je tam takzvaně na fleku, je to takový trychtýř kde skoro ze všech sjezdovek je vidět na rpotější svah a na všechny hotely a chalupy v údolí, většina hoteů a penzionů je přímo napojená na sjezdovky, takže pro děcka úplně ideál
samozřejmě je tma malinko dráž, ale když se člověk vyhne těm nejexponovanějším termínům dá se to utáhnout… další dobrou inspiraci jsem pak nedávno našla tady: https://www.travelslevy.cz/…-v-rakousku/
z tohohle seznamu máme vyzkoušeno už Fiss-Ladis, několik míst ve Ski Amade a pak Solden, ale to už je z ČR docela dál a vyplatí se to kvůli ledovcům spíš jako jarní lyžovačka až když už nikde jinde není šance :)
tak pěknou lyžovačku přeji!
B.
31.01.2016 13:00:44 #41
>> #40, Betty81, 30. 01. 2016 22:43:16
tak jsem tady Ajuze taky prispel svoji do mlyna a ted to vypada, ze budu
resit podobny „problme“ kam jet:-) jen je nevyhodou, ze se jedna o vikend
v unoru 19–21., takze jednak uvidime podle snehu a pak take kde a kdy jsou
nejake prazdniny. Nicmene vzhledem k detem, bud resit neco podobneho:-) Muzu ti
pak, Ajuho, dat vedet, kde jsme byli a jake to tam nakonec bylo…jen se obavam,
ze vikendy budou „busy“ prakticky vsude
06.02.2016 10:05:02 #42
Ahoj! Omlouvam se, ze jsem tak dlouho nereagoval, ale nemela jsm cas. Na ten Galtur jsem koukala, ale prijde to to na tydenni jezdeni maly :-/ Teda je pravda, ze letos nepotrebujeme milion km sjezdovek, ale stejne. Nejvic me laka ten Obergurgl, ale je to proste dalka. To uz bych asi radeji volila Italii.No, budu sledovat pocasi a behem 14 dnu snad neco sezenu.. Silverasurfere, za info budu rada. Uzijte si to!
06.02.2016 21:10:06 #43
Dáte mi řádu kde mohou děti do 8 let lyžovat zdarma. O stubai vím hledám alternativu. V Itálii není moc snehu.dik
06.02.2016 22:20:20 #44
07.02.2016 09:01:02 #45
Výborně děkuji. Teď ještě má někdo osobní aktuální informace ohledně sněhu v Ischigl nebo Soelden? Mají zprovozněno vše a dá se dojet až do údolí v Soelden? Weby kapanek vylepšují informace… Trochu mě děsí, že Stubai ledovec nejede na plný výkon. Se sněhem to je divoký všude. Itálie toho má ještě min…
07.02.2016 12:55:08 #46
>> #45, Africatwin, 07. 02. 2016 09:01:02
nemyslim si , ze ty weby obsahuji zavadejici nebo nepravdive informace. vsechno otevrene neni , ale vetsina ano. podminky spatne urcite nejsou.v itali mozna neni tolik snehu na okolnich stranich, ale co se lyzovani tyce, tak rozhodne nijak netrpi, pisty jsou v paradnim stavu. ted i na hodne mistech snezilo nebo snezi. ostatne, krome webu a webkamer, staci projet zpravodajstvi tady na SNOW a vsechny posledni reporty…
07.02.2016 14:07:23 #47
>> #45, Africatwin, 07. 02. 2016 09:01:02
V noci jsme se vrátili ze Soeldenu. Děti do 8 let jsou tam za
symbolických 2 eura za den. Do Soeldenu se dojede v pohode, dole moc sněhu
neni. K ledovci je cesta zavřená. V horní části, kde se lyžuje je sněhu
relativně dost, na ledovci samozřejmě taky. Ze 4 dnú jsme se dostali na
ledovec jen 1×. 2× zavřeno z důvodu silného větru, 1× bouře. V den
odjezdu jsme ještě zajeli na sousední Obergurgl, tam jsou děti do 9 úplně
zdarma, sjezdovky prostornější, hodně možností jezdit v hlubokém sněhu,
celkově podle mě sníh lepší, , žádné kamínky na sjezdovce jako někde
v Soeldenu, méně lidí, větší klid, krásnější scenérie, menší
procento nezkušených lyžařů, kterých bylo v Soeldenu většina a 90%
z nich se ani nerozhlédla, když se rozjížděli na sjezdovce. Jinak jsme si
to moooc užili a za rok jedeme do Obergurglu. Když tak se ptej, jsme plní
zážitků . Jo a sjezdovky
byly otevřené všechny, tedy pokud nebyl ten vítr. Sabina
07.02.2016 14:40:16 #48
>> #47, Sabulka, 07. 02. 2016 14:07:23
Jsem rád, že jste si dovolenou užili. Jen pro úplnost skibus nebo auto?
07.02.2016 14:51:18 #49
Skibus . Zastávku jsme
meli asi 2 minuty. Tam cesta pohoda – byli jsme prvni zastávka. Zpátky
jsme je-li z druhe zastávky a to byl masakr
. Od druhého dne jsme
sjížděli k prvni zastávce v Soeldenu a tam jsme si vzdy sedli, takze
pohoda. Skibus jsme využili i do Aquadomu.
07.02.2016 20:22:29 #50
Na Obergurgl jsem zapomněl. Dá se tam dojet autem, když se na ledovec nemůže? Osobně mám řprád zimní kulisu, takže pouze zasněžené písty mi k uspokojení nestačí.
27.02.2016 22:49:25 #52
Galtür nevypadá blbě, sice je to prťavý ale běžkařský trasy by umožnily si dopledne zasjezdovat a pak jít na běžky. Akorát jako normálně v Rakousku ubytování online vyhledavač moc rozumnýho nenabízí, speciálně nemám rád ceny za osobu u ferienwohnung, chci danou rozumnou cenu za apartmán. Obergurgl mám v hledáčku už delší dobu ale tam podle mě šance na cenově rozumný ubytování u vleku je nulová.
28.02.2016 13:30:46 #53
>> #51, Sabulka, 07. 02. 2016 20:28:14
takze koukam, ze se to nakonec vydarilo:-) Musim rict, ze jsem vyuzil tipu Ondry tady ze Snow a byli jsme minuly tyden na prodlouzeny vikend v Ramsau. Na kopci Rittisberg nebyly skutecne prakticky zadni lide, v detskem arealu se mala naucila hezky zatacet:-) a dokonce sama po chvili i jezdit na lanovem vlaku s mmimimem prtat na svahu a to vse bratru za 5 EUR na den:-) nemluve o tom, ze za barakem jsme meli dalsi hezky plac pro deti, kde nebyl prakticky taky nikdo. a to vse obehnano bezkarskyma trasama vukol:-) tip pro priste byt ty uz mas vetsi kluky a ti asi chteji mit trochu vetsi vyber sjezdovek, ze?;-) nicmene, Schladming a spol cca 15 min autem…
15.03.2016 22:05:31 #54
Ahoj! Tak bych jen ráda poděkovala za všechny rady. Nakonec jsme byli v Alpbachu. Běžky jsme ani nevytáhli (bohužel, šlo by to a bylo by to parádní, ale sil dost nebylo :D ) Sjezdovky mě nenadchly, široké byly, ale na mě většinou moc prudké, tedy na carving. Místy to šlo, ale chyběla taková ta modrá „plackovitá“ na blbnutí a posunování vlastních možností bez strachu o život :D O tom to ale letos nebylo – parádní vesnička, hlídači nadšení procházkami, kdyby se jim chtělo, dalo se vyjet i za námi nahoru, skibus zdarma pro všechny ubytované, zkrátka v tomhle ohledu supr.
15.03.2016 22:25:53 #55
>> #54, Ajuha, 15. 03. 2016 22:05:31
Na modré, i když červeně značené „placky“ je lépe vyjet
z Alpbachu na druhou stranu na Schatzberg (Wildschönau) – tak třeba
příště…
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.