Domů Diskuze Sjezdové lyže - poradna před nákupem nové lyže nebo nechat staré

nové lyže nebo nechat staré

07.02.2016 18:04:11 #1 

Trhan72

Zdravím, jsem expert na jiné věci než lyžování a tak se obrací na zkušené. Mám nějakých pár let staré lyže (VÖLKL Model AB2.356 Speed Wave 10, délka 168, oblouk 10–16, (115/70/103/R13,7) wave flex corelock woodcore shell construction / lithium technology, vázání Elan EL11) a boty Nordica XR Easy move.. poslední roky jezdím obrok na 5 dnů lyžování, výška 173, váha 73. Jezdím na červené, padák co bývá na černé je pro mě malé strašidlo. Přemýšlím zda lyže co mám nejsou pro mě moc velké sousto, je problém je prošlápnout do zatáček, musím jim jízdu dost přizpůsobovat. Zvažuji jak dál, pořídit si jiné kratší lyže, nebo zda jim dát ještě šanci. Jezdím rád střední rychlostí s kratšími obloučky (možná právě proto se na černém padáku moc rozjedu a raději preventivně na bezpečném místě se svalím) výhledově chci na svah vyrazit vícekrát do roka.

07.02.2016 18:28:01 #2 

˘Ö˘Krab muž

Jo jo, kup si co nejkratší, tím tomu 100% pomůžeš, zvlášť na prudkém. :-D Nechystáš se zapojit do zdejšího speed-contestu ?

Nespletl ses, nechtěl jsi dotaz poslat do skipsychoporadny?

Jsou to opravdu lyže Völkl? Číslo a označení speedwave spíš vypadá na Elan 2007–08.

Chovají se tak lyže od začátku? Kolik dní mají najeto?

Nad eventualitou ‚naučit se lyžovat‘ jsi nepřemýšlel? Počítej každopádně s tím, že s časovou dotací 5 dnů jedenkrát za dva roky to nikdy nebude žádná sláva a nezlepšíš se na jakýchkoliv lyžích.

Pokud myslíš, že Ti nové lyže pomůžou, tak se vydej na testovačku libovolné firmy a projeď si na svahu několik různých modelů v různých délkách. Za málo peněz tak získáš hodně zkušeností.
Nebo si na dopoledne zaplať instruktora, za o něco víc peněz zjistíš o svém lyžování pravdu.

Stávající lyže jsou v tom z 99% nevinně, doporučuji protáhnout je dobrým servisem a dát jim i sobě ještě šanci.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

07.02.2016 20:19:52 #3 

Trhan72

je to tak jak říkáš, najeto mají dokolo 20dnů v aplpách, hrany a jízdní plocha jsou netknuté, zvrchu dodrápané.. a značka Elan (bylo mi divné proč je jiný výrobce vázání a lyží když to byl set) Ostatní informace sedí.. Takže rada trpělivost víc jezdit, nechat si poradit co dělám špatně

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy