[Recenze]: LEKI S-triger - Diskuze - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ

[Recenze]: LEKI S-triger

Nalezené položky: 44 « První | < Předchozí | 1 | 2 | Další > | Poslední »

10.02.2016 12:27:51 #1 

10.02.2016 12:27:51 #2 

Příspěvků: 14

jirkaj

Nesouhlasím s recenzí holí LEKI ohledně poutek na neoriginální rukavice. Poutka fungují dobře, používám je již pátou sezonu na kožené WC rukavice Blizzard a bez problémů. Originální rukavice šetřím na závody. Mají dost jemnou kůži, které je náchylná na poškození i delším používáním. Jinak systém LEKI je skvělý!

10.02.2016 12:48:58 #3 

Příspěvků: 3227

PetrAT muž

Mě ty hůlky na stará kolena donesl Ježíšek
A ten řemínek na rukavici mi moc nevyhovuje.
Žít se s tím dá, ale stejně pokukuji po rukavicích Leki s kroužkem
Každý to prostě vnímá jinak

10.02.2016 14:13:01 #4 

Příspěvků: 1267

Marek Bednář muž

>> #2, jirkaj, 10. 02. 2016 12:27:51

Sundavani rukavic s poutkama na nich je v celku OK, ale nandavani zpet s dotazenyma poutkama na rukavicich, tak to se uz musi vynalozit sila a nekdy to ani nejde a musi se to poutko povolit. Dalsi nevyhodu, kterou jsem poznal je si davat pozor pri noseni sundanych rukavic u kterych se zacnou poutka samovolne sesouvat a spadnou na zem. Na kotve / pome, kdyz se chci vysmrkat, tak musim byt neustale ve strehu, aby se to poutko take nesesunulo.

Suma sumarum – jedina vyhoda je ten bezpecnostni system, ale jinak zlaty klasicky poutka.

Augment SL Pro F10 & Fischer F110

10.02.2016 16:00:54 #5 

Příspěvků: 3227

PetrAT muž

Výhodu řemínku vidím v tom, že rukojeť není striktně umístěná mezi palcem a ukazováčkem
A v rámci posouvání řemínku po rukavici si tu rukojeť posunu , když to potřebuju. Třeba při nasazování brýlí
Jinak ale jak píšeš Marku, je potřeba si je pohlídat (nové přijdou na 700,– , takže ztráta je dost drahá záležitost )

10.02.2016 16:24:30 #6 

Příspěvků: 5771

HonzA_ muž

Mám oboje. Origo Leki rukavice i další dva páry rukavic na kterých mám řemínky a tak přidám několik postřehů:

  • umístění očka na Leki rukavicích mi nevyhovuje a potřeboval bych ho trochu posunout. To ovšem nejde. Možná je to tím, že jsou mi mírně větší a kdybych měl nějaké naprosto těsné byl bych spokojený.
  • pásky na rukavice mi vyhovují. A to jak na kožených Bolid, tak i na nějakých starších. Necítím žádná omezení. Pozici očka je možné doladit.
  • Nikdy se mi nestalo že by mi pásky samovolně spadly z rukavic
  • Když chci mít pásky opravdu natěsno, musím je před sundáním rukavic rozepnout a povolit
  • Jinak je mám nastavené tak, že je to dostatečně těsné a zároveň můžu rukavice sundat i nandat bez povolení. Anbi v této situaci samovolně nepadají

Takže za mne velká spokojenost s pásky. Leki rukavice nemám rád.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

10.02.2016 17:48:47 #7 

Příspěvků: 1267

Marek Bednář muž

>> #5, PetrAT, 10. 02. 2016 16:00:54

Kdyby nebylo ve fronte ostraziteho lyzare za mnou, tak bych uz jedno poutko ztratil. Vyuzivam na rukavicich gumova poutka, tudiz mi ty rukavice plandaji vsude mozne. Rukavice mam mekke platene.

Nakonec bych jeste zminil, ze nakup drazsich modelu hulek LEKI muze byt magnetem pro zlodeje. Po odcizeni dvou paru hulek LEKI v jednom dni (nove bratrovi vydrzeli 3 tydny) si ty sve Carbon D modely nosim pri sobe i kdyz jdu do restaurace.

Augment SL Pro F10 & Fischer F110
Fotky

10.02.2016 17:58:41 #8 

Příspěvků: 1845

fischerbl

Já s autorem sice souhlasím, rukavice Leki s očkem mi vyhovují lépe než rukavice s řemínky, jen mě trošku překvapuje, že napsal hodnocení po 1 (slovy jednom) dni používání. Dal bych řemínkům ještě šanci. Je to o zvyk.

Rukavice Leki s očkem *****

Rukavice + řemínky ***

Řemínky používám pouze na „jarní“ rukavice jiné značky. Řemínků jsem si užil u staršího systému se žlutými zobáčky. Právě ty zobáčky mě odrazovaly od tehdejších rukavic, kde mi přišlo, že zobáčky na rukavicích v době bez připnutých holí jaksi překážejí.

Očko u současných rukavic naopak vůbec nepřekáží.

Trigger S funguje, při pádu mi obvykle hole „vypnou“.

Určitá nevýhoda holí bez řemínků je, že se nedají pověsit za špičky lyží v lyžárně či u bufetu. Na to jsem si udělal náhradní řemínek – pásek se suchým zipem a dvěma kroužky na klíče. Do kroužků připnu hole a za pásek je pak můžu pověsit.

Jinej gang...

10.02.2016 18:14:38 #9 

Příspěvků: 1845

fischerbl

Jinej gang...
Fotky

10.02.2016 18:16:56 #10 

Příspěvků: 1902

oblouk muž

>> #2, jirkaj, 10. 02. 2016 12:27:51

Já jezdím, jak Jirko víš, s holema úplně bez poutek, protože hole ještě udržím :-). Ale pokud sis všiml, někdo ve WC (bylo to v záběru kamer) měl na hůlkách obyčejné gumičky jako do praku a před jejich definitivním uchopením si je několikrát zakroutil aby upravil jejich sevření :-):-):-) – hole byly leki, jak jinak (systém gumicuk).

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

10.02.2016 22:33:13 #11 

Příspěvků: 2450

m3 muž

Mě a nejen mě se Leki rukavice neosvědčily.Jednak jak psáno výše nevyhovuje umístění očka a kromě toho méně vydrží než Reusch.Takže já preferuji poutko.Mám i hůlky s klasickým řemínkem,ale tak jsem nějak zpohodlněl.Jediná možnost kdy bych je asi vzal na milost by byla,že bych se odvázal a k SG lyžím bych si vzal SG hůlky.Stejně většinu času žádné hůlky nepotřebuji.

10.02.2016 22:39:45 #12 

Příspěvků: 2450

m3 muž

>> #9, fischerbl, 10. 02. 2016 18:14:38

A co originál pásky na lyže ? Kromě toho zavěšení v lyžárně je to skvělé když vláčíš dva páry lyží frontou do lanovky.

Fotky

11.02.2016 18:16:44 #13 

Příspěvků: 1845

fischerbl

>> #12, m3, 10. 02. 2016 22:39:45

Ty se mi líbí! Kde se dají sehnat?

Jinej gang...

11.02.2016 19:55:56 #14 

Příspěvků: 3227

PetrAT muž

>> #6, HonzA_, 10. 02. 2016 16:24:30

Honzo , dnes jsem zkoušel rukavice a hůlky Leki
A musím potvrdit tvoje slova
Madlo hůlky mi přišlo hodně vtlačené do rukavice
Možná by si na to člověk časem zvykl
Ale první dojem byl špatný

11.02.2016 20:15:08 #15 

Příspěvků: 5771

HonzA_ muž

>> #14, PetrAT, 11. 02. 2016 19:55:56

Tak díky tobě a m3 si už neříkám, že jsem si vybral blbou velikost rukavic. Oni jsou takový evidentně všechny.

Na druhou stranu s hůlkami jsem a páskami na rukavice jsem naprosto spokojený. A to jak přes těsné „race“ rukavice (http://lyze-zima.cz/…t-rn-race-83), tak i přes volné obyč hadrovo-koženkové.

No nic. Nějak je dojezdím (ty rukavice) a nebudu se poohlížet po menší velikosti.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

11.02.2016 20:40:07 #16 

Příspěvků: 3227

PetrAT muž

>> #15, HonzA_, 11. 02. 2016 20:15:08

A co k tomu origo kroužku „přišít“ ještě jeden ?
Tím by se to madlo posunulo dál
Myslím, že by se nad tím dalo pošpekulovat a něco vymyslet

11.02.2016 20:44:03 #17 

Příspěvků: 5771

HonzA_ muž

>> #16, PetrAT, 11. 02. 2016 20:40:07

Takový problém to není. Dá se to přežít, ale nezvykl jsem si na to.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

11.02.2016 20:55:55 #18 

Příspěvků: 2301

TNS muž

Ja som tak rád,že som nikdy nemal Leki.To som prispel k diskusii,že? :-D

..nie som pravoverný lyžiar,som len tieň z minulého fóra.

11.02.2016 21:36:00 #19 

Příspěvků: 3227

PetrAT muž

>> #18, TNS, 11. 02. 2016 20:55:55

Letos se Leki dostalo k nám na Moravu
Příští rok postoupí dál na východ
Neboj, dočkáš se
Já byl taky vykulenej co mi to Ježíšek přinesl. A když jsem uviděl cenovku, tak jsem myslel, že se mnou je*ne :-x

11.02.2016 21:41:04 #20 

Příspěvků: 5771

HonzA_ muž

>> #19, PetrAT, 11. 02. 2016 21:36:00

To víš, já mám fabriku skoro za rohem. Tady má Leki na sjezdovce kde kdo. Patří to ke koloritu.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

11.02.2016 22:08:25 #21 

Příspěvků: 2301

TNS muž

>> #19, PetrAT, 11. 02. 2016 21:36:00

„Letos se Leki dostalo k nám na Moravu Příští rok postoupí dál na východ Neboj, dočkáš se“

To nebude tým.Okolo mňa sú len samé Leki a Rossignoly.Ale,keby mi ich Ježíšek priniesol,tak by nej..lo so mnou,ale s ním.By rýchlo zistil,že si splietol komín.

..nie som pravoverný lyžiar,som len tieň z minulého fóra.

11.02.2016 22:11:18 #22 

Příspěvků: 3227

PetrAT muž

>> #20, HonzA_, 11. 02. 2016 21:41:04

jj, to znám
U nás byla za komančů slévárna
Dělali fakt vynikající litinové pánve
A měla je tady snad každá hospodyňka
Jen si říkám, jestli to s těmi Leki funguje stejně jako ta naše slévárna za komančů ?? :-D :-D
.
Mimochodem, ten Jihočeský karbon máte sakra drahý :-(

11.02.2016 22:11:33 #23 

Příspěvků: 5771

HonzA_ muž

>> #21, TNS, 11. 02. 2016 22:08:25

Vrazil bys mu je do „komínu“?

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

11.02.2016 22:12:41 #24 

Příspěvků: 5771

HonzA_ muž

>> #22, PetrAT, 11. 02. 2016 22:11:18

Myslíš tachovský, echt západočeský ? ;-)

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

11.02.2016 22:16:02 #25 

Příspěvků: 5771

HonzA_ muž

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

11.02.2016 22:21:47 #26 

Příspěvků: 3227

PetrAT muž

>> #25, HonzA_, 11. 02. 2016 22:16:02

A kruciš , ten hliník stojí docela balík
No karbon je dražší . Naštestí ty hůlky nemají tak atraktivní a vyzývavý design
Tak si říkám, že by mi je moh šlohnout fakt jen znalec (čímž by udělal radost asi sobě) a né nějaký blbeček, který by to dal do zastavárny aby měl na žvára

11.02.2016 22:22:16 #27 

Příspěvků: 2301

TNS muž

>> #23, HonzA_, 11. 02. 2016 22:11:33

„Vrazil bys mu je do „komínu“?“

Cez sviatky pohody a mieru?Nie,rázne by som mu ukazal cestu na západ Česka.

..nie som pravoverný lyžiar,som len tieň z minulého fóra.

11.02.2016 22:28:25 #28 

Příspěvků: 5771

HonzA_ muž

>> #27, TNS, 11. 02. 2016 22:22:16

Tady už je všichni mají ;-)

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

11.02.2016 22:39:17 #29 

Příspěvků: 2301

TNS muž

>> #28, HonzA_, 11. 02. 2016 22:28:25

V Plzni sa nekupujú,ale chodia do schránok s letákom Sportisima.

..nie som pravoverný lyžiar,som len tieň z minulého fóra.

11.02.2016 22:52:15 #30 

Příspěvků: 5771

HonzA_ muž

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!
Nalezené položky: 44 « První | < Předchozí | 1 | 2 | Další > | Poslední »

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Hledat v diskuzi

Články

21.09.2019

Lyžování v Severní Koreji aneb lekce v lyžařské diplomacii

Měnou v Severní Koreji je won. Ale jako turista nemá...
20.09.2019

Dolomiti Superski 2019/20: 100 mil. eur do nových lanovek i sněhu

V Dolomitech během léta 2019 investovali do lyžařské...
18.09.2019

Připravte své lyže na zimu!

Zima umí přijít ze dne na den, jak už jsme tolikrát ...
17.09.2019

Lanovky v Montafonu

Silvretta Montafon je největším lyžařským střediskem...
17.09.2019

Japonské prašanové a gastro hříchy

Japonsko se díky své přírodní dispozici, zajišťující...
16.09.2019

Martin Barták ovládl Světový pohár v travním lyžování

Po třinácti titulech juniorského mistra světa a dvou...

Diskuze o lyžování

Nácvik carvingu na inlajnech?

dnes 09:03:53 od Harry

Pitztaler Gletscher: [Středisko]

včera 20:11:03 od valerius

Prosba o radu - lyže kolem 5 tisíc

včera 09:35:54 od HonzA_

Sella Ronda: [Středisko]

21.09.2019 06:48:47 od HonzA_

Itálie, Santa Caterina [Fotogalerie]:

20.09.2019 23:50:17 od oblouk

Mölltaler Gletscher: [Středisko]

20.09.2019 11:58:52 od LevakBob

Počasí 2019/20: jaká bude zima? [článek]

20.09.2019 11:22:24 od korsičan

Oblečení Bizzard

18.09.2019 19:12:40 od Losik

PETRA VLHOVÁ

18.09.2019 14:59:22 od Harry