Bolest v nartu, holeni. Head edge next 85
18.01.2017 21:23:29 #1
Zravim členov fora, na uvod by som sa chcel trosku predtaviť. Mám 48 rokov, 175 cm výška, -trošku nadváha 93 kg :o, dlžka nohy 26,5 cm, sirka 104 mm, výšší nart, širší kotnik. Som mierne pokročily lyžiar. Dlho som lyžoval klasicky vo velkych lyžiarkach, ked doslužili precital som si ako spravne vybrat lyžiarky a kupil presne na nohu ATOMIC B TECH 90 č. 26,5. Mam 93 kg, tak flex by mal byť OK. Na kopci som bol 3× , nedalo sa v nich lyžovat pre velku bolest holene. Nebola to odrenina, ale tlak. Skušal som vsetko mozne, dotiahnut, uplne povolit, nizka ponožka…tlak neprestaval, neviem preco, možno na mna moc tvrde,zla ergonomia jazyka, zla technika lyžovania…Nakoniec som lyziarky predal a 3 roky nelyzoval. Tento rok som kupil cez e-shop nove Head edge next 85 cislo 26,5 , flex 85. Vpredu, na prstroch citim mierny tlak ,mierny tlak na širku, sirka je 102mm. Skeletovou metodou mam na pate asi 2cm volne, komin zapnem v pohode. Moj problem je , ze pri nazuti , naklaku citim tlak v narte, holeni. Mam obavy, ze na svahu sa budu problemy opakovat.Je mozne , ze sa na svahu jazyk prisposobi, alebo treba upravu, pripadne co poradite? Lyžiarky majú vnútornú vložku HeatFit liner, ktorá umožňuje personalizáciu skeletu. Je možne touto metodou vytvarovat jazyk lyziarky, aby sedela? Je mozne aj doma, alebo len v obchode? Vopred dik za odpovede.
18.01.2017 23:15:52 #2
Koupit neznámou botu na e-shopu je hodně odvážné (ne-li naivní)
Vybrat botu znamená obout 15–20 bot a hledat tu která padne nejlépe
Zkus botu zapnout a vydržet v ní delší dobu (hodinu) , to snad napoví
trošku více.
Samozřejmě, že doma v pokojové teplotě je bota měkčí než v –10°C,
k tomu je potřeba přihlédnout
Než složitě upravovat, tak raději vrátit a hledat jinou botu
19.01.2017 00:38:54 #3
>> #1, Pettas, 18. 01. 2017 21:23:29
Souhlasím s PetremAT, vrať boty, pokud to ještě jde. Zkoušej boty osobně. Taky pozor na rozdíl mezi tepelně tvarovatelnou vnitřní botičkou (to je to co popisuješ – HeatFit liner) a teplem tvarovatelným skeletem (např. Fischer Vacuum, Salomon Custom shell, Atomic Memory fit ap. – to by mohla být dobrá možnost pro dotvarování bot pro širší nohu a vysoký nárt).
A osobně si myslím, že i když lyžuješ rekreačně, tak na 93 kg je flexe 85 málo.
19.01.2017 20:18:15 #4
Doplnim informacie…„Koupit neznámou botu na e-shopu je hodně odvážné (ne-li naivní)“ Lyziarky som nekupoval z e-shopu naslepo, v kamenych obchodoch som skusal viacej značiek lyžiarok- Salomon, Atomic, Nordica, Fischer,Head… presne označenie si nepamatam, bohužial vačšinou zacinali od cisla, 27, 27/5 takze mi boli velke a pocitovo mi najlepsie sedeli prave Head edge next85, na e-shope nebol problem čislo 26.5 objednat… Mohol by niekto doporucit konkretne modely pre sirsiu nohu, vysoky nart uz v cisle 26,5 Mozte okomentovat este flex, ktory by mi mal sediet, myslim ze u tych Atomikov to bol prave flex, ktory mi robil problem… Aj tieto vety sa mi zdaju protichodne: „Samozřejmě, že doma v pokojové teplotě je bota měkčí než v –10°C, k tomu je potřeba přihlédnou“ „A osobně si myslím, že i když lyžuješ rekreačně, tak na 93 kg je flexe 85 málo.“
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.