Elan GT RACE
11.11.2010 23:59:47 #1
Zdravim,
chci poprosit o radu: po x letech jsem se dal minulou zimu opet na lyzovani a poprve jsem zkousel carvove lyze (moje miry 181cm/78kg). Mel jsem pucene Atomicy (nevim model) delky 180cm/R16 na kterych jsem jezdil parkrat v CR na mensich sjezdovkach. Pak jsme s kamosema vyjeli na par dnu i do ALP. Tam jsem mel krome tech At. i pujcene druhe lyze Salamon 165cm/R12 a pak na svahu jeste jedny Head. Zkusim popsat poznatky ze vsech lyzi
Atomic 180cm/R16: na upravene sjezdovce docela OK, jezdil jsem na nich stredni oblouky docela rychle (to mi sedelo), spatne se mi na nich rychle zatacelo (rozumej okamzita nahla zmena smeru) a spatne to bylo zejmena odpoledne na boulich (obtizne se mi rovnalo mezi boule, krizily se spicky – zrejme moc dlouhe lyze).
Salamon 165cm/R12: mel jsem je hned prvni den a po prvnim sjeti sjezdovky a naslednem traverzu na dalsi trat jsem byl docela rozcarovany (skoro az zdeseny) – lyze mi pri rovne jizde docela silne vibrovaly, pak jsem prisel na to, ze musim porad hoblovat kratsi oblouky, na chvilku OK, ale pomale a byl jsem z toho docela unaveny (dalsi dny uz jsem jezdil jen ty At.).
Head Head iXRC 600 163cm/R14.1: ty jsem mel pujcene na svahu na chvili od kamose a jizda nich mi moc sedela (jel jsem takove ty stredni oblouky, ale v pohode jsem zvladl i kratsi zatoceni).
Takze jsem se letos rozhodl poridit vlastni lyze a hledal jsem tedy neco pdobneho jako ty Head. Narazil jsem v bazaru na jete lyze, ale s relativne vybornym stavem skluznice (hrany uprostred skoro stejne jako u spice). Jsou to Elan GT Race 164cm/R14.9 s rentalovym vazanim za 4000Kc. Nenasel jsem je vsak nikde na webu (zrejme off-serie produkt), jako podobny ekvivalent jsem nasel Elan GS WaveFlex™ Fusion Race 164cm/R15.9m.
Vite nekdo neco o tom modelu GT Race a mohu mit pri svych proporcich
(181cm/78kg) a pri preferovani spise strednich nez kratsich oblouku tuto lyzi?
Prodavac mi rikal, ze to je za tu cenu velmi dobra lyze – drevene skladane
jadro, vrchni Ti vyztuha. Pry je tvrdsi a budu do ni muset vice slapat, ale bude
me to pry vice motivovat ke zlepseni .
Omlouvam se za dlouhy clanek , ale chtel jsem dodat co nejlepsi podklady pro vase nazory. Diky tedy
predem
.
Batista
12.11.2010 08:00:15 #2
GT race mi nic neříká. Možná model pro půjčovny
Ale při Tvé výšce bych hledal delší lyži
164/15,9 bych viděl pro lyžaře s výškou do 170 cm. Tak byla třeba GS
doporučovaná
S jedním titanem nebudeš mít problém. Pro rekreační ježdění to je
v pohodě a nijak extra na něm nemusíš dřít.
12.11.2010 10:24:06 #3
>> #2, PetrAT, 12. 11. 2010 08:00:15
Ta lyze GT Race narozdil od oficialni serie ma pri stejne delce 164cm radius mensi – 14.9m. Co jsem tady ve foru precetl o delce lyzi, tak nejak podvedome tusim, ze bych mohl mit i delsi lyzi tak 170cm. Ale zrovna tento model 164cm/14.9m ma velmi dobre hrany a skluznici a jelikoz to je bazar od znameho pustil by mi ty lyze niz nej je normalne davaji, ze 4000 na 2800. Takze dobry model, vyborny stav skluznice a prizniva cena – jen taky trochu vaham, zda delka na mne neni prilis mala a radius naopak o neco vetsi. Myslite, ze ta delka 164cm je pro mou vysku 181cm prilis limitujici? Diky.
Batista
12.11.2010 11:17:17 #5
>> #4, PetrAT, 12. 11. 2010 10:48:06
A co mi ta lyze, kdyz ma mensi delku nez bych mel mit, bude delat, pokud bych ji jezdil? Nebude tak rychla, nebo bude mene stabilni?
Jinak takove sportovni lyze vcelku v dobrem stavu tam ma jen tyto. Jinak bud
standardni cross nebo i sportovni, ale s hodne malymi hranami .
12.11.2010 11:41:07 #6
Tipuju to na SMU (= něco pro řetězce) se sezony 05/06 nebo 06/07. Parametrům lyže odpovídaly několik sezon nejkratší délka GX, resp. 05/06 i totožná Cross. Oficiálně sice 14,6 m, ale to asi bude překlep.
- 164 cm je délka slalomky, na větší tempo chlapa jako ty zbytečně krátká.
- nejkratší lyže typu racecarver bývá dimenzované na malé, lehké, holky
- lyže z půjčovny? rentalové vázání? jestli to není vážně dobrej kámoš, tak si představ, za kolik ji asi nakoupil, když ji dává za 2800. Za to zázraky nečekej.
U hran koukej spíš na tloušťku než šířku, půjčovny to často pořád mydlí přejetím na pásu a hrana a skluznice ubývá na tloušťku.
Prohlídni vázání, pokud by to mělo Fusion, když se podělá, jsi namydlenej a můžeš si je dát leda na zeď.
Za 2800 se to risknout dá, přinejhorším to dojezdí nějaká kamarádka.
12.11.2010 12:30:40 #8
>> #7, Batista, 12. 11. 2010 12:22:09
Rozumně ti nic konkrétního neřeknu, nejel jsem na tom, ani na srovnatelných. To je skoro jako kdybys mi poslal fotku holky, napsal, že má míry 85–65– 90 a ptal se, jak se bude chovat…
Navíc neznám tebe.
Rozumné e-poradenství má svoje limity a nad ně už se z něj stává beletrie. Ne nadarmo zní královská rada „vyzkoušej“.
12.11.2010 12:52:10 #9
>> #8, ivan, 12. 11. 2010 12:30:40
OK, pujdu do nich a vyzkousim je. Diky moc za rady!
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.