Domů Diskuze Lyžařské boty Skialpove lyžiarky na lyžovanie.

Skialpove lyžiarky na lyžovanie.

06.01.2018 21:31:43 #1 

zr.ovtr

Potreboval by som poradiť, poprípade osobné skusenosti. Zvažujem výmenu klasických lyžiarok, no zároveň ma nahováraju na skialp. A teraz moja dilema. Kúpiť jedny lyžiarky na zjazdovky a druhé na skialp, alebo kúpiť rovno skialpové lyžiarky (napr. Scarpa Maestrale 2) a tie využívať aj na lyžovanie. Keby som to mal odhadnúť, tak spočiatku by som ich využival tak 20% skialp a 80% lyžovanie.

06.01.2018 22:07:34 #2 

˘Ö˘Krab muž

>> #1, zr.ovtr, 06. 01. 2018 21:31:43

Abych Ti to ještě zamotal, tak bys mohl jít cestou FR/BC stoupacích vázání na boty se standardní podešví, mám na mysli Marker Duke a podobné. Tedy příležitostně chodit na normálních lyžích.
Přijde mi škoda spotřebovávat skialpové (tedy specializované, lehké, křehké a drahé) boty na ježdění po sjezdovkách.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

07.01.2018 10:20:47 #3 

MMartin muž

>> #1, zr.ovtr, 06. 01. 2018 21:31:43

Hlavne si daj pozor na vzájomnú kompatibilitu viazania a boty. Predpokladám, že chceš mať jedny lyže na zjazdovku a druhé na šlapanie, v takom prípade by som volil aj dvoje boty. Totiž skialpová bota v zjazdovom viazaní má problém s nevypnutím špičky pre iný tvar prednej časti boty. Dajú sa nájsť kombinácie boty a viazania, ktoré fungujú, ale musíš vedieť, čo hľadáš.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy