sjezdové lyže recenze - Diskuze - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ

sjezdové lyže recenze

11.01.2018 14:15:47 #1 

Příspěvků: 3

lenkasvelchova

Dobrý den, vybírám nové lyže a prosím o názor či zkušenosti. Jsem rekreační lyžař, 1–2× do roka Alpy na pár dní, raději upravená sjezdovka, menší oblouk, jízda na pohodu, odpovídalo by něco z odkazů níže?: https://sjezdove-lyze.heureka.cz/…specifikace/#…

https://sjezdove-lyze.heureka.cz/…10-ti-14-15/#…

https://snow.cz/…e-10-ti-2017

https://www.levnelyze.cz/…x8-ti-iq.htm

https://sjezdove-lyze.heureka.cz/…-17/recenze/#…

díky L.

11.01.2018 14:18:05 #2 

Příspěvků: 5682

˘Ö˘Krab muž

>> #1, lenkasvelchova, 11. 01. 2018 14:15:47

Velikost lyžařky (lépe i s hmotností), věk, další sporty? Uvažovaná délka lyží? Dosavadní zkušenosti s vlastněnými lyžemi? Podíl smyku/carvingu na jízdě? Preferovaný povrch (tvrdý/měkký)?
Měníš i boty?

Podle jakých kritérií jsi předvybrala svou všehochuť?

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

11.01.2018 14:42:35 #3 

Příspěvků: 3

lenkasvelchova

>> #2, ˘Ö˘Krab, 11. 01. 2018 14:18:05

výška 170,věk 31, extra sportovec nejsem – kolo, brusle atd.. zvládam Do teď jsem měla Blizzard G Force, parametry přesně nevím omlouvám se. Byla jsem s nima hodně spokojená. Povrch raději tvrdý, boule/ prašan atd. moc nemusím. Délka lyží 150–160cm?? Boty mám 2 roky ty asi ještě nechám

díky L.

11.01.2018 14:47:19 #4 

Příspěvků: 936

Vvladimir muž

>> #3, lenkasvelchova, 11. 01. 2018 14:42:35

Alespoň tu váhu jsi mohla Krabovi sdělit, při radách se chová velmi eticky. Jinak je tvé sdělení v mlžném oparu.

11.01.2018 15:07:06 #5 

Příspěvků: 2608

Harry žena

>> #4, Vvladimir, 11. 01. 2018 14:47:19

Neposkladame sa Krabovi na vestecku gulu?

caute Harry

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

11.01.2018 15:14:14 #6 

Příspěvků: 936

Vvladimir muž

>> #5, Harry, 11. 01. 2018 15:07:06

Když dotočili Arabelu, bral ji Krab i s kostýmy.

11.01.2018 15:17:07 #7 

Příspěvků: 5682

˘Ö˘Krab muž

>> #5, Harry, 11. 01. 2018 15:07:06

Bylo by potřeba, nevím, jestli by jedna koule stačila. Taková pěkná džendrkorektní odpověď: jezdila jsem na něčem, nevím přesně na čem, ale moc se mi to líbilo, chci to znovu. Kde už jsem to jenom slyšel?

G-force existovaly v několika provedeních, takže i zcela bez titanalů v JR verzi a dalších ochuzených low-cost variantách pro supermarkety, jinak běžně Supersonic a Ultrasonic, ale to byly RC 160 cm a víc.
Takže je podstatné, jestli si užívala na krátkém relativně luxusním RC, pak by jí delší (167 cm) velmi pomohl a ze spousty dámských lyží a napodobenin bude zklamaná, nebo naopak měla nějakou atrapu, pak by z RC byla asi vykulená, jak to netočí a strašně jede.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

11.01.2018 15:22:20 #8 

Příspěvků: 3

lenkasvelchova

>> #4, Vvladimir, 11. 01. 2018 14:47:19

Dobrý den, postačí mi zhodnotit kvalitu vybraných lyží,díky L.

11.01.2018 15:27:56 #9 

Příspěvků: 2608

Harry žena

>> #8, lenkasvelchova, 11. 01. 2018 15:22:20

Dobrý den, postačí mi zhodnotit kvalitu vybraných lyží,díky L.

Poprosim o info.

Z pohladu jazda WC Z pohladu jazdkyne WC Z pohladu jazdca EP Z pohladu jazdkyne EP Z pohladu vykonnostneho lyziara Z pohladu vykonnostnej lyziarky Z pohladu testovacieho jazdca pre zenske modely popr. ine

Mozes upresnit…?

caute Harry

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

11.01.2018 15:29:32 #10 

Příspěvků: 2608

Harry žena

>> #7, ˘Ö˘Krab, 11. 01. 2018 15:17:07

jezdila jsem na něčem, nevím přesně na čem, ale moc se mi to líbilo, chci to znovu. Kde už jsem to jenom slyšel?

Ja ked Ta vymaknem u mna v skrini,prisam­vacku .....

caute Harry

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

11.01.2018 15:30:30 #11 

Příspěvků: 5682

˘Ö˘Krab muž

>> #8, lenkasvelchova, 11. 01. 2018 15:22:20

Každé z navržených nějakou kvalitu mají, ale ne pro každého jezdce/jezdkyni, ne pro každého ve všech délkách a ne na každý svah a techniku oblouku. Tady jsme šikovní, stačila by i jen fotka Tvých Blizzard G-force a bylo by hned jasněji.

Jinak nezbývá, než se uchýlit k univerzálnímu doporučení: vyber si, na jaké máš financování (protože rozptyl značný – ale asi máš na všechny) a z této skupiny pak ty, které se Ti nejvíc líbí a pasují barvou k botám a oblečení. Na těch totiž budeš lyžovat nejraději, ať budou jakkoliv krátké a jakkoliv nedokonalé. Toto doporučení funguje se zárukou.


EDIT OT: Narazil jsem při pročítání na tyto lyže pro rychlíky, myslím, že za nynější cenu velmi slušný kup.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

11.01.2018 19:58:31 #12 

Příspěvků: 2608

Harry žena

>> #11, ˘Ö˘Krab, 11. 01. 2018 15:30:30

Narazil jsem při pročítání na tyto lyže pro rychlíky, myslím, že za nynější cenu velmi slušný kup.

Dufam ,ze sem zavitaju aj z inych vlakien.Mozno ich to zaujme.

caute Harry

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

11.01.2018 21:34:28 #13 

Příspěvků: 1823

fischerbl

>> #12, Harry, 11. 01. 2018 19:58:31

181 cm pro rychlostní slalomkáře? Neblázněte.

Btw jsou to lyže, které jsem měl na mysli.

Jinej gang...

12.01.2018 08:04:10 #14 

Příspěvků: 936

Vvladimir muž

>> #8, lenkasvelchova, 11. 01. 2018 15:22:20

Jen jsem směřoval k tomu, že pokud chcete více informací (nebo osobní pohled či zkušenost) než se dočtete v testu na netu, musíte svůj dotaz individualizovat. Jinak ani Krab s jakýmkoli instrumentáriem nestíhá.

12.01.2018 08:15:36 #15 

Příspěvků: 2608

Harry žena

>> #14, Vvladimir, 12. 01. 2018 08:04:10

Neboj,toto uz Krab po sukromnom drate poriesil.Som zvedavy ci pusti foto

staci jen fotka Tvých G-force

To G force mohlo byt zaujimave. :}

Zbytocne to komplikoval,mal odporucit nejake zo Sportissima a mohol mat pokoj.Jej to bude aj tak jedno.

caute Harry

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

12.01.2018 08:44:39 #16 

Příspěvků: 170

chlebik.marian

:-D hned mám lepší náladu :-D

Dotazovatelce, pokud už jste vynaložila energii a snažíte se získat informace, věnovala jste čas předvýběru, klidně soukromě, ale nechte si prosím poradit. Nikdo zde to s Vámi nemyslí zle a z vlastní zkušenosti i od své ženy vím, že ženám umíme pomoct s výběrem, a že když se trefí ta pravá lyže, to ježdění je pak úplně jinde. HLAVNĚ právě pokud jezdíte do Alp, perfektně upravené dálnice je ideální na trochu delší lyže.. pokud byste k takovému doporučení neměla důvěru, zkuste si příště, až budete v Alpách, něco delšího alepsoň půjčit, třeba Vás to přesvědčí :-)

Jinak hlavně přeji, ať Vás to baví :-) No a k tomu nejvíce pomůže právě dobře vybraná lyže* ;-)

  • a BOTY k ním odpovídající! :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Hledat v diskuzi

Články

12.08.2018

Bike SNOW tour: Lipno – česká rodinná riviéra

Letní areál Lipno je rájem nejen dětí, ale klidně i ...
12.08.2018

Pozvánka na MTB Jizerský Sprint

Taky máte rádi Jizerské hory? Rádi jezdíte na kole? ...
09.08.2018

Bike SNOW tour: Saalbach Hinterglemm – mekka bikerů i aktivních rodin

Saalbach Hinterglemm je jedním z nejznámějších rakou...
08.08.2018

Bike SNOW tour: Lago di Garda – riviéra outdoorových sportů

Lago di Garda je ráj milovníků veškerých outdoorovýc...
05.08.2018

Počasí 2018/19: jaká může být po horkém létě zima?

Je letošní velmi teplé letní počasí předzvěstí teplé...
02.08.2018

Bike SNOW tour: Val di Non – pěšky, na kole i kajaku

Val di Non je méně známým, ale rozmanitým dovolenkov...

Diskuze o lyžování

Atomic Redster x9

včera 16:19:57 od Karlos 1990

Silová a kondičná príprava lyžiara

včera 15:13:13 od IIIvan

Výběr lyží

11.08.2018 22:41:49 od MMartin

Tina Weirather

09.08.2018 12:20:56 od IIIvan

Testování lyží

06.08.2018 16:05:55 od Vlark

Osobní výtisk

02.08.2018 10:56:59 od IIIvan

Termoprádlo

30.07.2018 12:59:20 od Petr Havelka - SNOW

Mikaela SHIFFRIN

28.07.2018 22:58:17 od PetrAT

Saas-Fee a jeho lanovky [článek]

28.07.2018 16:55:56 od korsičan