Lyžařské boty poškození z lyží? reklamace? - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Lyžařské boty Lyžařské boty poškození z lyží? reklamace?

Lyžařské boty poškození z lyží? reklamace?

23.02.2018 19:04:56 #1 

tomastikovaz

Zdravím mám dotaz ohledně potenciální nutnosti reklamace nových lyžáků Pořídila jsem si dámské lyžáky Head FX GT (jsem mírně pokročilý lyžař, ačkoliv podle popisu je tato bota spíš pro začátečníky- bohužel mám dost neobvyklou velikost nohy a nesedly absolutně žádné jiné)) Funkčnost/poho­dlnost boty v pořádku, ale mám obavu ohledně kvality použitého materiálu – plastu na skeletu a na spodní části boty Jde o to, že se mi po týdnu používaní udělaly nevzhledné vrypy/díry a škrábance na zadní části paty (vystouplá část, kterou se lyžáky zazvakávají patou do vázání) Již na první pohled při srovnání s jinými typy lyžáků jde poznat, že plast použitý u těchto bot je na celém skeletu a i v této části měkčí než u jiných lyžáků (srovnáváno s botami kamarádů) zkoumala jsem i lyžáky používané mnoho let a tyto konkrétní plastové části většinou vykazovaly jen povrchový oděr, ale rozhodně ne takové vrypy jako v mém případě ( a u nových bot) Myslíte že má cenu zkoušet reklamaci? Na funkčnost to sice momentálně nemá vliv, ale co do budoucna?

23.02.2018 22:32:42 #2 

skijan muž

Zdravím,

zrovna nám prošly servisem obdobné boty s nižší flexí od Nordiky, a ten materiál je vážně neskutečný! Jedná se o něco ne nepodobného polyethylenu, táhne se to, vymačkává se to, a taky to moc nefunguje s bezpečnostním vázáním – dává to na seřizovačce dost nahodilé výsledky, boty, místo aby při vypnutí vázání z něj vyklouzly, se ho drží jak h..no košile. Možná se sází na to, že v mrazu ztuhnou, inu chybujících soudruhů nejen z NDR je plný kosmír ;-) ! Zbav se jich, ve vlastnéím zájmu. Za jakoukoli cenu, jakýmikoli prostředky!

No service ... no fun!

25.02.2018 13:06:02 #3 

tomastikovaz

Díky za odpověď jsem ráda že se někdo ozval Je mi jasné, že zázraky od těchto bot už nelze čekat, ale vzhledem k tomu že jsou úplně nové, to po sezoně zkusím s reklamací a když bude neúspěch, tak klidně napíšu echo výrobci – že jako takto opravdu ne (soudruzi z NDR fakt nezklamali no) Co se bezpečnosti týče- tak zatím nebyl problém – obě lyže při pádu bez problémů vypnuly (zatím) uvidíme do budoucna

Na lyžáky mám prostě smůlu – koupila jsem loni v bazaru na myslím Salomonky na první pohled ve velmi dobrém stavu – hned v průběhu prvního!!! použití se začaly totálně rozpadat (beze srandy), nejdřív se rozpadly a vypadly obě gumové patky (zůstaly jen šroubky) potom popraskal plast na skeletu všude možně (lámalo se to jak měkkká guma), při chůzi za mnou odpadávaly červené úlomky

Takže zase nové boty…jinak varování pro ostatní jedná se o model Head FX GT W (prodává Sportissimo) napsala jsem jim na tento výrobek recenzi a samozřejmě ji nezveřejnili tak pozor na ně!!

25.02.2018 15:01:13 #4 

Boryš

>> #3, tomastikovaz, 25. 02. 2018 13:06:02

Jen aby se až po sezóně netočili na tom, že jsi nereklamovala neprodleně po zjištění závady. Neříkám, že k tomu musí dojít, ale je takový požadavek v zákoně, že se musí reklamovat ihned po zjištění vady. A ještě jedna věc: prvních 6 měsíců se při vadě bere, že je to výrobní vada a musí prodejce dokázat, že není. Pak již dokazuje spotřebitel…

25.02.2018 15:07:36 #5 

adam 1

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy