Vyber lyzi 178cm / 70kg
23.12.2018 23:43:17 #1
Hladam pomoc s vyberom lyzi. Mam 178 cm, 70kg, skoro 30 rokov. Na lyziach sa po rokoch nejazdenia posledne 3 sezony znova ucim jazdit. Najazdim tak 15–20 dni za sezonu medzi Alpami a Krkonosami.
Na lyziach ma bavi:
- rychlejsia jazda po hranach so strednym / kratkym oblukom na tmavomodrej upravenej zjazdovke, kde sa clovek moze vyhrat s odstredivou a gravitacnou silou
- poobednajsie oranisko, kde je zasa nutne viac pracovat s terenom a oboma nohami
- dlha a fyzicky narocna jazda, po ktorej clovek na druhy den nevie chodit
Z posledne 3 roky, som vyskusal viacero lyzi:
- Nahodne 150cm composite core lyze z pozicovne. Vacsinou dost zly zazitok z jazdy.
- Lusti SC 77 163cm — mam doma, su fajn na modrych zjazdovkach kde si viem precvicit jazdu po hranach. Vo vyssich rychlostiach ale nemam stabilitu a na lade je to slabsie. Na poobednajsom oranisku sa s nimi ale da vyblaznit.
- Head Rev 80 Pro 163cm — skusal som ich v Harrachove, a bol som prekvapeny ako sa vedeli zakusnut do svahu a z ich stability aj vo vacsich rychlostiach.
- Dynastar Speedzone 10 Ti 170cm — skusal som ich na Hintertuxe v dost zlych podmienkach a prvykrat som zazil lyzu, ktora pevne drzala na lade. Stabilita v obluku super, ale mierne ma kopali, ked som sa snazil skracovat obluky, alebo zmrvil techniku.
- Stockli Laser SC 163cm — skusal ich na Medvedine v makkom jarnom snehu a mal som pocit, ze jazdia za mna. Tazko povedat, ako velmi skusenost ovplyvnili podmienky, ale za mna najlepsia lyza na akej som stal.
Myslim, ze momentalne by sa mi hodil sirsi 170cm race-carver s titanalovymi platmi. Sirsi kvoli poobediam, 170cm kvoli stabilite a titanal kvoli tomu, ze vsetky lyze, ktore ma bavili ho mali. Co sa tyka kandidatov k vyberu, na fore sa casto spominaju Lusti PC77 170cm, ale tam sa obavam prave horsej stability. Zaroven ma lakaju nejake bazarove Stockli Laser SC 170cm, kedze moj budget je do 400–500 eur. Budem rad ak mi niekto zvaliduje moje uvahy a pripadne doporuci dalsich kandidatov na testovanie.
24.12.2018 00:04:09 #2
>> #1, dusandusan, 23. 12. 2018 23:43:17
Jeden z najlepsich uvodnych prispevkov tu na tomto portali ake som cital.
Chalani sa urcite chytia a poradia.
Steklace mam dvoje,obracky,pricom mam laser gs mainstream race a ostre pretekove.
Laser triedou neurobis krok vedla,privetiva lyza na jazdenie.V jarnom meksom snehu Ta museli kralovsky povozit,neber to ako bernu mincu.Treba skusit aj lad a ine podmienky.
Skus este napisat pre chalanov ci sa chces v lyzovani zlepsovat na vyssie urovne,alebo len pojazdit pre pasiu a radost z pohybu.
Ak budes rozumny a nebudes sa moc ponahlat, za 500 eciek,mozes zohnat v dobrom stave pri troche stastia kvalitne lyze aj troje,a popritom sa dvakrat v limite dobre navalit.:}
Obcas sa aj tu mihnu dobre ponuky.
caute Harry
24.12.2018 08:32:11 #3
Krom SC jsi jezdil jen na podměrečných délkách. Tedy na rychlejší
jízdu a na led a na strmější svahy.
Takže začni tím, že na celodenní jízdu zvolíš něco odpovídajícího
cca výšky Tvé maličkosti.
Stockli SC není racecarver.
24.12.2018 10:38:11 #4
Připojím se ke Krabovi, mám podobný názor.
A ještě doplním:
Píšeš: „Stabilita v obluku super, ale mierne ma kopali, ked som sa snazil skracovat obluky, alebo zmrvil techniku.“
To je většinou záležitost techniky a načasování pohybu těžiště
s ohledem na fáze oblouku. Některým (nemastným, neslaným, mrtvým a
lenivým, případně špatně zvoleným) lyžím je to jedno, jiné tě to
dají najevo a na tobě je, jak se s tím vypořádat. Buď jim za to
vděčný .
24.12.2018 12:05:32 #5
>> #4, HonzA_, 24. 12. 2018 10:38:11
To je většinou záležitost techniky a načasování pohybu těžiště s ohledem na fáze oblouku. Některým (nemastným, neslaným, mrtvým a lenivým, případně špatně zvoleným) lyžím je to jedno, jiné tě to dají najevo a na tobě je, jak se s tím vypořádat. Buď jim za to vděčný
Ano a jen doplním že toto by mohl být signál že narazil na opravdu dobrou lyži !
Tzn vypadá to že Speedzone je to co potřebuješ akorát o trochu
delší…
24.12.2018 14:16:18 #6
Na tvoju výšku, vek a popísané lyžovanie sú tie STOCKLI v 163 cm dĺžke krátke, sú to slalomcarvery, nie racecarvery, odporúčam 170 cm, prípadne aj 177 cm – to je ich maximálna vyrábaná dĺžka. Ja mám síce 185 cm a cca 85–87 kg, ale o riadnych rôčkov viac, takže kondične by sa to mohlo vyrovať a minimálne na ten stredný oblúk bude 163 cm málo… Vzhľadom na šírku a 2 titanaly do priveľkého bordelu nie sú SC primárne určené, ale dajú sa použiť. Na ľade sú pri správnej príprave – lyží aj lyžiara – super, Stockli sú známe kvalitou hrán, SC majú tvrdosť tak akurát a sú primárne určené na stredný a krátky oblúk. A nie je s nimi problém jazdiť po hrane aj šmykom, sú ľahko točivé aj vo väčšej dĺžke. Odporúčam, ale chcelo by to asi skúsiť viac kvalitných modelov rôznej značky a riadiť sa pocitom.
24.12.2018 16:34:46 #7
>> #6, Vlark, 24. 12. 2018 14:16:18
Ano souhlas Tvůj popis sedí dost přesně…já bych to pro něj viděl na 170 a pokud delší pak raději SX…
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.