Dalbello lyžáky My Fit systém - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Lyžařské boty Dalbello lyžáky My Fit systém

Dalbello lyžáky My Fit systém

29.12.2018 17:54:31 #1 

Boryš

U lyžáků Dalbello je uvedena možnost úprav botičky i skeletu nahřátím. Je tam uvedeno nahřátí botičky horkým vzduchem (ventilátor) a skeletu v troubě – teplota 80 až 100 °C. U nahřátí skeletu je nakreslen komplet lyžák, tedy skelet i s botičkou a že může být jakákoli trouba (a dále jsou uvedeni různí výrobci lyžáků).

Ptám se: Dává se a je je možné komplet lyžák dát do horkovzdušné trouby s nastavenou teplotou na těch 80 až 100 °C? Co jsem se teď v rychlosti podíval na video Salomon, tak do horkovzdušné trouby dal skelet bez botičky. Ve videu Atomic taky… Takže asi botičku nahřát nějakým fénem a skelety samostatně dát do trouby na ca 10 minut, jak jsem viděl a vyčetl.

29.12.2018 21:06:36 #2 

Pavlos muž

>> #1, Boryš, 29. 12. 2018 17:54:31

U Salomonu jsem nahříval nejdřív botičky (po jedné a s vyndanou vložkou) a tvaroval na noze. Pak jsem nahříval skelet bez botičky a zeppy, nahřál, vložil zeppu a už natvarovanou botičku s vložkou a tvaroval skelet.

Podobně jako tady a tady .

Výše uvedený názor je jen soukromým subjektivním dojmem autora. Nemusí, ale někdy i může to být pravda.

31.12.2018 11:42:06 #3 

Boryš

Troubu jsem zatím nepoužil. Jako první pokus s botičkami jsem udělal tento postup s rýží. Připadá mi, že mi to s problémem v oblasti nártů celkem pomohlo. Skelety zatím nechám být a budu je když tak řešit až boty vyzkouším v provozu.

31.12.2018 12:15:02 #4 

Pavlos muž

>> #3, Boryš, 31. 12. 2018 11:42:06

Trouby se bát nemusíš. Já použil normální horkovzdušnou troubu. Na rošt jsem dal prkénko na řezání a na něj skelet. Nechal „péct“ 10 minut a pak tvaroval a chladil pomocí chladícího obkladu z ledničky.

Jsem teď spokojený. Boty sedí a netlačí. Jen ten nástup a zouvání. Ale s tím nepomůže žádné tvarování.

Výše uvedený názor je jen soukromým subjektivním dojmem autora. Nemusí, ale někdy i může to být pravda.

31.12.2018 14:19:14 #5 

Boryš

>> #4, Pavlos, 31. 12. 2018 12:15:02

Díky za ubezpečení. Již jsem našel videa firemních trub, které jsou dle vzhledu určitě horkovzdušné a vždy nastavují 100 °C. Na stránkách Dalbello je 80 až 100 °C. Takže v troubě nyní nevidím problém. Jen to nechám na pocitech až budu s botami na sněhu. Teď ještě s nimi posedím u tv nebo pc…

jinak mi šlo hlavně o to jestli botičky je nutné vyndat nebo můžou zůstat ve skeletu. Všude co jsem teď našel, jak firemní tak samodomo, botičky vyndávají. Akorát někde chladí obklady, někde vodou, někde o chlazení nic nebylo.

A jen tak naokraj – do bot (Dalbello Panterra 120) proti dřívějším se mi leze špicově. Velikostně (a porovnáním tzv. skeletovou metodou) jsou všechny podobné.

31.12.2018 17:08:07 #6 

Pavlos muž

>> #5, Boryš, 31. 12. 2018 14:19:14

Měl jsem před tim Axiony s cabrio designem a nástup byl taky v pohodě. Ale měl jsem vůli kolem kotníku a začala mi noha v botě kloktat. Tak jsem je prodal a koupil jednou jeté Salomon 120 s Custom Shell. Ty mi zatím sedí perfektně. Jen mají klasický design a tam je nástup horší.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy