[Diskuze k článku]: LIPNO: AKTUÁLNÍ REPORT
16.01.2009 19:59:15 #1
Malé Lipno se letos blýsklo největší modernizační smrští na českých horách. Tři nové 4sedačky, posílení zasněžování, prodloužení a rozšíření sjezdovek, … – to vše slibovaly prospekty. A výsledek? Opravdu milé překvapení.
17.01.2009 22:31:13 #2
(Martin, raptor1000@centrum.cz) Já jsem s rodinou byl na to milé překvapení kouknout 29.12. 2008.(Kouknout, ne poslechnout, protože slyšet přes hukot zasněžovacího systému nebylo nikde v areálu slyšet nic, u bufíku na sjezdovce jsme si hulákali do uší..) Na koukání jsem měl naopak času dost, u lanovek fronta 20 – 30 minut, nárazově déle. S vyjímkou nástupní lanovky. Tam byla fronta v podstatě nekonečná, neohraničená plotem, široká 20 osob a z obou stran vydatně zásobovaná předbíhajícími Němci v bundách Lidl a Aldi a nespočetnýma Holanďanama, zpravidla ve vestách lyžařské školy. K tomu cca hodinka na zaparkování (sice dobře znavigované personálem areálu, ale zase bržděné Holanďany, sveřepě se snažící jet v protisměru), 20 minutek frontička na kase. Kupon ze Snow ovšem fungoval skvěle a slečna v pokladně byla moc fajn i v tom blázinci. Umístit syna do školky jsem se ani neodvážil. Je ovšem fakt, že Lipno nebylo dostatečně zamrzlé a nefungovala tedy ta bruslařská atrakce. Suma sumárum : Do obce Lipno jsem vjel v 09.30 a odjel jsem ve 14.30. V nohách jsem měl 5 lanovek ...... K terénům není co dodat, je tak to RODINNÉ (čti holandské – bez urážky – placaté), že už to rodinnější snad ani být nemůže. Jen snad ještě noticku k úpravě tratí.....namašestrováno bylo, ale profrézováno ani drobátko, takže ploten nebylo vůbec pomálu, přestože na vrcholku rolby postávaly...... Nechci na Lipno házet špínu ani se škaredit, to jen malá protiváha mého REÁLNÉHO SETKÁNÍ s areálem, o němž se jinak píše jen v superlativech a některé články by mohly snad i zavánět přímo PR..... :o) SKOL
18.01.2009 04:42:54 #3
(Radek Holub – SNOW, ) V reportu je záměrně uveden datum –
11.1.09. Právě proto, aby to nebylo pouhé PR psané od stolu. Té vánoční
zkušenosti upřímně věřím, sám bych v této době jel lyžovat snad jen
z donucení – lhostejno jestli u nás, nebo v zahraničí. A od síly
návštěvnosti (kolik jen o tom vyšlo textu ve SNOW…) se odvíjí vše
ostatní.
A ještě k těm sněhovým hrudkám – tomu se většinou nevyhne žádné
středisko, pokud jsou mezní podmínky pro zasněžování a tlačí je
začínající sezóna. A taková situace před Vánoci byla.
Každopádně díky za postřehy, uvítám jakékoliv další!
20.01.2009 15:39:01 #4
(gdak, ) Já musím říct, že na Kramolín jezdím každý týden, někdy i častěji, již několik let. A to co byli schopni za pár měsíců postavit, to prostě nemá chybu, změnilo se to tam k nepoznání. Ceny jsou slušené a zázemí taky ucházející. Uznávám, že to vždy byla louka a tak to i zůstane. Nicméně sjezdovky jsou na pohodovou slalomku jak dělané. Souhlasím s tím že víkendy a svátky jsou k neježděni. Byl jsem tam o vánocích, jen tak abych něco dělal, a je pravda že jezdit se moc nedalo. U vleků dlouhé fronty a na sjezdovce jsem si musel hledat cestu. Ale teď to nemá chybu, přes týden jsem na sjezdovce třeba i sám. Skvěle upravené sjezdovky, připravený snowpark a u lanovky rovnou do turniketu. Jak se píše v reportu je to středisko pro rodiny s dětmi, a tahle klientela sem asi jezdí taky nejvíc. Foxpark je plný skoro vždy, instruktoři se asi taky nikdy nenudí. Náružívý sjezdař tady opravdu nenajde to co potřebuje, ale na pohodové poježdění stačí perfektně(carvovat se tu zaručeně dá:-).
24.01.2009 21:11:39 #5
(kumestrol@freeskiing.cz,
) Vy jste vyrazil do „velkeho“ arealu behem vanoc? a jeste k tomu, kdyz uz
dorazili silvestrovsi hoste? uprime lituji vasi odvahu. Po tech letech uz snad
nikdo neveri tomu, ze v tomto terminu bude liduprazdno… Zajedte tam jindy,
treba se vam zpravi nalada.. Ja tam byl a pohoda.. Ale to co popisujete je
klasika vanoc.. doporucuji vyrazit na vychazku nebo na skialp.. nebudete nadavat
na lidi – nebudou
tam… cago belo a preji priste uspesnejsi vikend s rodinou, protoze
o to jde..
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.