Domů Diskuze neviditelné (ke všem modulům) [Diskuze k článku]: NÁSTROJE, PŘÍPRAVKY A JAK S NIMI

[Diskuze k článku]: NÁSTROJE, PŘÍPRAVKY A JAK S NIMI

05.01.2007 00:16:18 #1 

administrator

Potřeb pro přípravu lyží je značně velké množství. Část z nich je absolutně nezbytná, další jsou vhodné a prospěšné, nicméně pro nezávodní použití zbytné. Některé dolaďovací a značně specializované přípravky už použije jen závodník či jeho servisman.

Odkaz na článek

06.02.2007 22:06:49 #2 

administrator

(Rudolf Kalivoda, rudolf.kalivoda@seznam.cz) Dobrý den, docela jsem si zvykl dolaďovat hranu ručním brouskem zn. Kunzmann a jsem sním vcelku spokojen. Po přečtění tohoto článku by mě zajímaly i další možnosti úpravy hrany a to zejména doleštění diamantem a hrubší dorovnání pilníkem s úhelníkem. Jelikož jsem však nikdy neměl možnost vidět tyto činnosti v praxi zajímali by mě postupy či nějaké přesnější návody. Také by mě zajímalo kde se dá toto specializované nářadí zakoupit. Předem děkuji za každé info.

27.02.2007 12:01:19 #3 

administrator

(Ivka, ) Dobrý den,možno sa zdá neuveritelné,že sa žena pripája do takejto diskuzie,ale spolu s priatelom sa venujeme úprave vlastných lyží už niekoľko sezón.Úprave hrán sa venuje hlavne priateľ,ja ovládam iba teóriu.Mojou starosťou je voskovanie lyží,ktoré ma naozaj fascinuje.A to musím podotknúť,že jediné na čo používam vo svojom živote žehličku sú lyže:-))Na vašu otázku:niektoré,aj popredné svetové firmy na náradie klasický uholník(vinkel)ne­majú v ponuke.Určite ho má v ponuke firma TOKO.Skuste si zistiť kto je dovozcom TOKO do Čiech.My nakupujeme priamo u dovozcu našej oblúbenej značky.Ak sa rozhodnete dohodnut s dovozcom,konajte rýchlo,lebo do cca 10–15.3.2007 sa uzatvárajú výrobné objednávky na sezónu 2007/08.Som velmi spokojná s článkom I.Sosnu.My používame profi "brousek"a výsledok je výborný.Ani neviem koľko má priateľ pilníkov,ale musím dať za pravdu pánovi Sosnovi,na diamanty je určite vhodný len uholník(vinkel)­.Diamantom sa hrana dá vyleštiť aj voľnou rukou,ale chce to prax a cit.Ešte dobrá rada,pred brúsením hrany z boku polepte plochu sklznice špeciálnou maskovaciou páskou,výborne poslúži aj maliarska papierová páska(šírka cca 50mm)Veľmi to šetrí sklznicu.Hlavne ak používate brousky,ktoré behajú hore dole po sklznici.Veľa úspechov a nezabúdajte na horuce voskovanie,ak máte radi svoje lyže:-) pá pá

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy