Nové levnější lyže nebo starší vyšší model?
22.11.2023 10:55:04 #1
Ahoj, jsem před nákupem nových lyží a stojím před otázkou, zda-li vybrat raději nové lyže nebo starší, ale vyšší model. Jelikož jsem sváteční lyžař (32let, cca 4 dny v roce), tak mám rozpočet do 8000. Zároveň bych však rád už lyži, která bude tuhá a podrží mě i v horším terénu. Jezdím jenom sjezdovky, ale jakmile se sjezdovka trochu rozjezdí, současné lyže mi na rozježděném terénu moc nedrží stopu a mají tendenci se rozkmitat. Pokud máte zároveň nějaký tip, určitě ho uvítám.
Díky
22.11.2023 11:07:32 #2
Idealni je najit kus ktery lezel 2–3 roky nekde ve skladu. Za tu dobu zadna revoluce v technologii nebyla a tyhle kousky byvaji az o 40% levnejsi. Vyhoda = nove lyze se zarukou, ktere vydrzi pri rekreacnim provozu mnoho let.
Ja takhle koupil fungl nove (jen odlezele) Blizzard Brahma asi za 9000,–
coz je zaroven odpoved na druhou pulku dotazu – idealni lyze na rozbitou
sjezdovku. Nemusi to byt nutne Brahmy, je spousta podobnych allmountain
modelu.
Klicove parametry = sirka 76–88mm, drevo+Ti, delka minimalne na vysku postavy,
lepe +5cm.
Dalsi moznost je koupit ojete testovaci lyze, ale tady uz je potreba hodne zkoumat jak moc jsou jete a jak casto servisovane. Lyze teto kategorie nebyvaji v testcentrech prilis ojete, protoze vsichni chteji jen slalomky, ale stejne je potreba byt pri vyberu obezretny.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.