Domů Diskuze Sjezdové lyže - poradna před nákupem Lyže pro středně pokročilého těžšího lyžaře

Lyže pro středně pokročilého těžšího lyžaře

22.01.2024 18:17:08 #1 

michal256

Zřejmě jsem cca před 5 lety vybral a koupil lyže co mi úplně nesedí. Konkrétně BLIZZARD QUATTRO 8.0 TI radius 17,5m v délce 180cm. Přijde mi že jsou takové těžkopádné a nereaktivní nebo jak to popsat.. Tenkrát ještě před koupí těchto lyží jsem měl půjčené tyto lyže https://www.mall.cz/…o-kz10-162cm akorát v délce 170cm. Co si pamatuji tak že s nimi byla daleko větší zábava a lyžování jsem si víc užil. Jsem středně pokročilý 192/110kg.

22.01.2024 23:00:45 #2 

PetrAT muž

BLIZZARD QUATTRO 8.0 TI
Lyže vypadá skvěle
Ale asi nelyžuješ tak, jak se na ní má jezdit . Možná se pletu 8-O
Má 80 pod botou . Musíš ji umět postavit na hranu . A kárvovat
Nebude to lyže na smýkání . Zato dokáže sloužit celý den . Ale musíš ji říct co má dělat
Při Tvé výšce, je těch 180 cm dosti málo
Ale myslím, že spíše hledáš něco přívětivého . Něco jako lyži co bude přemýšlet za lyžaře.
Nemyslím to špatně
Máš dvě možnosti , buď se posunout v lyžování . A nebo zvolit lyži co nepotřebuje pilotáž
Všichni jsme si tím prošli ;-)

23.01.2024 19:17:12 #3 

michal256

Asi na tom něco bude.. Můj lyžařský skill asi není nejlepší. Na hranu se snažím je postavit, otázka jestli to dělám dobře. Bohužel toho nalyžuju dost málo. Za poslední 3 roky jsem byl tak 4×.. Stává se mi že se rozjedou celkem do rychlosti a potom mám problém to ukočírovat. U těch Salomonů jak jsem dával odkaz mi přišlo že stačilo málo a už reagovali na podnět.

23.01.2024 20:07:33 #4 

PetrAT muž

Ty Salomony mají geometrii slalomky
Proto ta obratnost
Pokud i v budoucnu budeš tak málo lyžovat , tak si kup něco co Ti půjde na ruku.
Co bude zatáčet za Tebe
Neřeš techniku , protože stejně nemáš čas na ní pracovat
A nebo se hecni , ale pak do toho spadneš a seš v pasti :-D Jako v každém sportu 8-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy