Lyže pro přítelkyni (pánské? jaké?)
19.12.2011 09:59:25 #1
Ahoj,
rád bych vás poprosil o radu při výběru lyží pro přítelkyni (175 cm/cca 75 kg/ 28 roků:).
Lyžuje, dle mého názoru, velmi dobře – na rozbité prudké sjezdovce krátké, rychlé obloučky. Tam, kde to jde, snaha o delší carvové (to co jí ale její 7 let staré rossignoly dovolí).
Myslíte, že má smysl koukat po dámských nebo rovnou (s ohledem na váhu/výšku po pánských?)
Přítelkyně by preferovala Rossignoly, ale myslím, že i jiné značce by se nebránila.
Lyže budeme asi kupovat na konci sezóny, až půjde cena trochu dolů – investice + – 12 000 ?
Všem předem děkuji za rady.
19.12.2011 14:58:30 #3
>> #2, ivan, 19. 12. 2011 12:43:28
díky – měl jsem na mysli „nedámské“ lyže :)
19.12.2011 15:16:50 #4
>> #3, hofi, 19. 12. 2011 14:58:30
• Pokud si potrpí na apré ski, tak po dámských (a pěkně „vystajlovaných“) – jízdní vlastnosti jsou dostatečné a vlastně trochu podružné.
• Pokud je vysloveně sportovní lyžařka, pak jí pořiď vysloveně sportovní lyže, kterých je však mezi dámskými modely pomálu. V uvedené cenové relaci se dají koupit vyhovující kousky už teď, netřeba čekat na posezónní slevy.
19.12.2011 15:26:44 #5
Opravdu sportovní lyží na sjezdovku bývá v kolekci ladyskis obvykle jeden nejvyšší model, vesměs totožný s unisexovým, akorát snad o něco měkčí.
Holka s těmito parametry a velmi dobrá lyžařka už může vybírat jako o něco lehčí a o něco méně sportovní muž. Tedy kvalitní sportovní slalomku, někdy snad druhou v řadě, někdy klidně i první.
Za o málo víc než 12k jsem už na netu viděl i racestock Volkl s deskou Marker a 16kovým vázáním. Takže se asi dá vybírat dost dobře.
EDIT ad Krab: nemyslel jsem, že by to měl být racestock, jen jsem ilustroval cenu ve vztahu k uvažovaným 12k. Tu „rozbitou sjezdovku“ chápu spíš jako ilustraci toho, že holka umí, než jako obvyklý terén, v němž se pohybuje. Ale určitě není nutné vázat se jenom na slalomku.
19.12.2011 15:52:43 #6
>> #5,
ivan, 19. 12. 2011 15:26:44 Spíš než na racestock
bych to viděl pro „rozbitou a prudkou sjezdovku“ na něco s kulatějšími
patkami, možná pokusně i širšího, jako třeba WaveFlex78Ti
Jinak standardně něco typu RACE TiSL nebo třeba RC4WCSC nebo Heady .
20.12.2011 10:57:49 #7
apre ski – o co jde? :) když jsme na lyžích, tak lyžujeme. ale samozřejmě, že lyže, které se jí nebudou líbit, tak asi nekoupí – ale na kytičky na lyžích si fakt nepotrpí:)
ad Ivan – rozbitá sjezdovka měla být opravdu ilustrace, většinou jezdíme na českých sjezdovkách (+ jednou ročně něco venku).
je třeba tento výběr mimo, nebo koukám do správné kategorie? Jde mě fakt o to, aby se na tom dalo jezdit celý den. s ohledem na to, že je to holka a celý den lyžování je celkem náročný, asi by ty lyže měly být i „hodný“? – jestli to takhle jde říct.
Rossignol 11/12 ZENITH Z76 TI BASALT TPX salomon 24 h elan waveflex 12
a nebo opravdu koukat po nějakých racekách?
díky moc za rady – zorientovat se v tom velkém množství značek a modelů pro někoho, kdo to nesleduje každou sezónu není úplně jednoduché
02.01.2012 15:56:22 #8
Po dalších úvahách po vánočním ježdění se přítelkyně dobrala k tomu, že by klasické slalomky nejspíše nechtěla. Proto tedy něco s větším R. Přemýšlel jsem o těchto třech a rád bych se zeptal na jejich rozdíly:
Rossignol RADICAl 8GS CASCADE Rossignol RADICAL 9GS CASCADE TI obě 118 – 72 – 100, druhá navíc titanal
Rossignol ZENITH Z76 Ti BASALT TPX 127 – 76 – 108, titanal
tak a teď dotaz – v čem se bude lišit jízda na těch racekách od ZENITHu (vzhledem ke geometrii lyže)?
jak velký rozdíl bude v těch dvou racekách (titanal x žádný titanal)? Nebude už ta s titanalem zbytečně moc tvrdá?
předem díky za odpověď
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.