Lyže žena 165/65 - něco mezi začátečníkem a pokročilým
06.01.2012 19:23:03 #1
Dobrý večer, prosím moc o radu jaké lyže by pro mne byly vhodné. Je mi 33 let, měřím 165 cm a vážím něco kolem 65 kg. Dosud lyžuji na cca 15 let starých rovných a dlouhých lyžích a chtěla bych zkusit něco nového. Jezdím na lyže každou sezonu tak 5–6× o víkendu a snažím se vyjet také na týden do nějakých lepších hor. Budu opravdu vděčná za jakoukoliv radu, protože se v nabídkách vůbec nevyznám. Nejsem si jista jaká značka je kvalitní a nechci jen platit za značku, vůbec netuším co znamená radius, jaký by měla mít lyže vnitřek, jaké vázání (vůbec jsem netušila, kolik je jich druhů). Ráda bych našla něco v současných slevách tak do 7000 Kč. Díky moc všem za jakoukoliv radu nebo tip. Lenka
07.01.2012 22:14:55 #2
>> #1, Lenikovo, 06. 01. 2012 19:23:03
Pročti si odkazy výše. Pro Tebe cca 160 cm, radius R udává poloměr oblouku, který mírně zatížená a naklopená lyže vykrojí na sněhu. Menší R dělají snáze kratší oblouky, ale nedrží v rychlosti (zjednodušeně). V této cenové relaci je jedno, jakou značku vybereš, všechny lyže budou ± stejné. Více dřeva uvnitř bývá lepší volbou. Nad vázáním pak vůbec nepřemýšlej, nějaké tam bude.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.