Domů Diskuze Lyžařské boty oprava vázání SNB

oprava vázání SNB

07.01.2012 16:41:56 #1 

vajgant muž

Ahoj všichni! Rád bych si opravil vázání Crazy Creek (obdoba Fastec nebo Flow).Je vybaveno systémem Auto Release což je rychlouvolňovací přezka na nártovém strapu-uvolní asi tak o 3 cm tento strap aniž by se uvolnilo celkové upnutí boty ve vázání a jediným pohybem jej opět utáhne.Šikovné zařízení ale poněkud lehce zranitelné.Je z hliníkové slitiny a pokud se nazouvající jezdec trochu nestrefí botou přesně do vázání ale tzv.na ucho a šlápne na tuto přezku,po nějaké době si tato přezka řekne ´´dost´´ a klidně si praskne.Naštěstí sice v klidu (při nazouvání ne při jízdě).A ruku na srdce-trefit se pokaždé přesně do vázání-to ani teoreticky nejde,natož prakticky.Nazouvá se totiž vestoje zadním vstupem,neboť zadní patka se sklápí směrem vzad.Ale ještě jednou naštěstí se jedná o nazouvání až druhé nohy,když už máte první nohu již nazutou ve vázání.Pak je to už obtížnější když stojíte jednou zapnutou nohou na prkně a vkládáte druhou nohu tak vám skoro vždy prkno cukne jako ta pitomá velbloudice v poušti,nebo na vás někdo promluví a koncentrace je fuč.Někdy stačí,když jen foukne vítr.Bohužel se mi to stalo už podruhé,co mi tato potvora praskla-poprvé naštěstí ještě v záruce,ale místo opravy-popř.výměny části strapu s přezkou mi museli vyměnit celé vázání kus za kus.Podruhé už to bylo horší,protože na dotaz v Intersportu který tato vázání jako ´´revoluční novinku´´ prodával mi bylo sděleno,že tyto spony se nedodávají jako náhradní díl a firma Crazy Creek sfúzovala s jinou nevím jakou,takže si nemám ani kde poplakat.Na cizím hrobě se mi plakat nechce,ale jezdit na prkně se mi chce moc,moc,moc.Nevíte někdo jak z této šlamastiky??Na videu Fastec jsem viděl tuto Auto Release sponu která byla na první pohled když ne stejná,tak podobná.Pokud by někdo třeba z prodavačů nebo servismanů věděl,že se dá tato přezka nebo část strapu sehnat jako díl,(i neorigi­nální)tak jej prosím aby mi dal vědět.Díky

Frontside,backside.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy