oprava vázání SNB
07.01.2012 16:41:56 #1
Ahoj všichni! Rád bych si opravil vázání Crazy Creek (obdoba Fastec nebo Flow).Je vybaveno systémem Auto Release což je rychlouvolňovací přezka na nártovém strapu-uvolní asi tak o 3 cm tento strap aniž by se uvolnilo celkové upnutí boty ve vázání a jediným pohybem jej opět utáhne.Šikovné zařízení ale poněkud lehce zranitelné.Je z hliníkové slitiny a pokud se nazouvající jezdec trochu nestrefí botou přesně do vázání ale tzv.na ucho a šlápne na tuto přezku,po nějaké době si tato přezka řekne ´´dost´´ a klidně si praskne.Naštěstí sice v klidu (při nazouvání ne při jízdě).A ruku na srdce-trefit se pokaždé přesně do vázání-to ani teoreticky nejde,natož prakticky.Nazouvá se totiž vestoje zadním vstupem,neboť zadní patka se sklápí směrem vzad.Ale ještě jednou naštěstí se jedná o nazouvání až druhé nohy,když už máte první nohu již nazutou ve vázání.Pak je to už obtížnější když stojíte jednou zapnutou nohou na prkně a vkládáte druhou nohu tak vám skoro vždy prkno cukne jako ta pitomá velbloudice v poušti,nebo na vás někdo promluví a koncentrace je fuč.Někdy stačí,když jen foukne vítr.Bohužel se mi to stalo už podruhé,co mi tato potvora praskla-poprvé naštěstí ještě v záruce,ale místo opravy-popř.výměny části strapu s přezkou mi museli vyměnit celé vázání kus za kus.Podruhé už to bylo horší,protože na dotaz v Intersportu který tato vázání jako ´´revoluční novinku´´ prodával mi bylo sděleno,že tyto spony se nedodávají jako náhradní díl a firma Crazy Creek sfúzovala s jinou nevím jakou,takže si nemám ani kde poplakat.Na cizím hrobě se mi plakat nechce,ale jezdit na prkně se mi chce moc,moc,moc.Nevíte někdo jak z této šlamastiky??Na videu Fastec jsem viděl tuto Auto Release sponu která byla na první pohled když ne stejná,tak podobná.Pokud by někdo třeba z prodavačů nebo servismanů věděl,že se dá tato přezka nebo část strapu sehnat jako díl,(i neoriginální)tak jej prosím aby mi dal vědět.Díky
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.