Ukradené B5 Metron- co dál?

23.02.2013 14:04:25 #1 

koudykv

Ahoj všichni,

vrátil jsem se včera z Itálie, kde mi nějaký nenechavka ukradnul milovaný metrony B5, 162cm. Vyhovovali mi moc, byly to takový správný, univerzální „tanky“, který snesly od krátkých až po středně dlouhý oblouky bez ztráty květinky. Neztratily se ani ve volným terénu (spíše vyjímečně), ani na rozbitých odpoledních kopcích… Jejich váhu jsem vůbec neřešil, sám taky nevážím málo :) (± 100 kg/ 175 cm). Charakterizoval bych se jako zkušený lyžař se zálibou v race carvingu- délka oblouku dle podmínek. Nicméně s metronama jsem jel i měřený sjezd (100 km/hod.), stejně tak si ale rád vychutnám i velmi krátké slalomové oblouky. Prostě hledám spíše univerzálu. Poradíte prosím?

23.02.2013 23:17:33 #2 

HonzA_ muž

>> #1, koudykv, 23. 02. 2013 14:04:25

Řekl bych, že pachatele řešit nemusíš. Už byl potrestán dostatečně.

Metrony byly známé jako lyže, které lyžař buď nenáviděl a nebo miloval. Já jsem o nich kdysi uvažoval (i když v nějaké délce větší, která odpovídá univerzálce pro mých cca 95kg), ale nesedli mi.

Mám problém ti doporučit co místo nich – zaprvé mi Metrony nikdy nevyhovovaly a zadruhé jsem trochu zmatený z toho, co píšeš o sobě a tvém lyžování. Moc mi nesedí zkušený lyžař, racerving, občas volný terén a jízda okolo 100km/h na straně jedná, a lyže 162cm 127–76–115 11m na straně druhé. Protože už tahle volba mi nesedí a proto bych ti konkrétní lyži poradil asi špatně.

Mé doporučení – podívej se do katalogů oblíbených značek na univerzálky (asi v tom případě All Mountain) vyber si nějaké kandidáty a vyzkoušej je. Doporučuji nebát se větší délky a většího rádiusu (třeba i 175cm/R 16). Existují testovačky, případně půjčovny.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

24.02.2013 00:28:31 #3 

koudykv

>> #2, HonzA_, 23. 02. 2013 23:17:33

Díky, asi jsem se špatně popsal- resp. jsem se snažil vylíčit, co všechno jsem s nimi zažil, a že jsem patřil do té zřejmě omezené skupiny lyžařů, kterým opravdu sedly. Na jedný straně krátký, nedovíraný oblouky a na straně druhé měřený sjezd bez vibrací… Zkusím nějakou tu testovačku, dík.

24.02.2013 10:16:15 #4 

jardax muž

>> #3, koudykv, 24. 02. 2013 00:28:31

Taky jsem měl B5i a miloval je, projely vším a na tvrdém vzorně držely, kdeže ty lyže jsou. Nahradil jsem je modelem Lusti SCT wide ve 176cm, ale metrony měly ještě menší rádius, byl to skutečný slalomový tank, jen tu 100 si na nich představit nedokážu :-)

24.02.2013 10:52:11 #5 

koudykv

>> #4, jarda, 24. 02. 2013 10:16:15

Jel jsem to několikrát po sobě v průběhu týdne ve Val Gardeně… A můžu zodpovědně říct, že tam žádný vibrace nebyly… Taky mě to u těch „plácaček“ překvapilo. Je pravda, že tyhle experimenty mám za sebou, teď jsem spíš na ty kratší až střední oblouky. Pustí mě do nich i Atomic REDSTER D2 SL? Nebo by byly lepší ATOMIC REDSTER EDGE SL? Neví někdo rozdíl v chování těchto dvou technologií?

24.02.2013 19:46:21 #6 

PetrAT muž

Metrony, těžké, krátké, jely jako tank, ale chvíli jim trvalo než je člověk překlopil z jedné hrany na druhou
Atomic D2 SL hbité, veselé lyže , zábavné
Tak si oboje pamatuju z testovaček
SL EDGE jezdila moje žena na testovačce, prý byly príma na její kochací tempo ve stylu trochu smykem a pak hranka , takže žádný hardcore to není
Doporučuji vyzkoušet, otestovat a pak zvážit nákup

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy